Κατάταξη ασφαλιστικών εταιρειών 2016 με βάση το Ενεργητικό. Δείτε τον πίνακα.

3 Οκτωβρίου 2017

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου, το Underwriter δημοσιεύει σήμερα την κατάταξη των ασφαλιστικών για το 2016 σε σχέση με το Ενεργητικό. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτυπώνουν ως ένα βαθμό την εικόνα της αγοράς και των εταιρειών, ωστόσο πρέπει να αξιολογούνται σε συνδυασμό με την αναλυτική απεικόνιση κάθε εταιρικής επωνυμίας, όπως αυτή παρουσιάζεται στις Εκθέσεις Φερεγγυότητας.

Είχε ειπωθεί και επ' ευκαιρία της δημοσίευσης των Εκθέσεων, στις αρχές του καλοκαιριού, και το ίδιο ισχύει και τώρα, με την δημοσίευση των Iσολογισμών: σε τόσο σύνθετα στοιχεία, που καταγράφουν την οικονομική ισχύ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εταιρείας, η πληροφορία είναι πολύπλοκη και η ερμηνεία και ανάλυσή της δεν είναι απλή.

Κέρδη ή ζημίες για παράδειγμα, μπορεί κάθε χρόνο να έχουν την βαρύτητα και τη σημασία τους, μπορεί όμως ταυτόχρονα σε μερικές εταιρείες να οφείλονται σε συγκυριακούς παράγοντες ή και μεμονωμένα περιστατικά, άσχετα με την συνολική εικόνα των οικονομικών τους στοιχείων.  Ίσως την ακριβέστερη εικόνα για κάθε εταιρεία να την δίνει το Ενεργητικότο σύνολο δηλαδή της περιουσίας της, οτιδήποτε κατέχει και έχει κάποια χρηματική αξία.

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί πάντα ενδιαφέρον  συσχετισμός ενεργητικού και κερδοφορίας μεταξύ εταιρειών, όπως και η κατάταξη με βάση τα ασφάλιστρα. Ιδιαίτερα στην τελευταία και ιδιαίτερα στις εταιρείες ζωής, έχει ενδιαφέρον να εντοπίζεται η συμμετοχή εφάπαξ συμβολαίων στο σύνολο της παραγωγής, μιας και αυτή καταγράφεται συνολικά χωρίς επιμέρους αναλύσεις.

Οι κορυφαίες 6 εταιρείες με βάση το Ενεργητικό είναι οι εξής:

1. Εθνική 3,331 δισ. ευρώ

2. Εurolife  2,254 δισ. ευρώ

3. Metlife 1,638 δισ. ευρώ

4. NN  1,425 δισ. ευρώ

5. Interamerican  1,400 δισ. ευρώ

6. Ergo - ATE 1,104 δισ. ευρώ

 

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Κατάταξη ασφαλιστικών εταιρειών 2016 με βάση το Ενεργητικό. Δείτε τον πίνακα.

 1. Ο/Η Νικόλας Π. λέει:

  Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε και για τα αποτελέσματα που δημοσιεύετε,καθώς βοηθούν σε μια πιο
  πλήρη εικόνα των εταιρειών & της αγοράς.
  Ενδιαφέρον όμως θα είχε και μια ανάλυση όπου θα έδειχνε την απόσβεση (?) των ζημιών που έχουν προέλθει
  από το PSI ή την κατ΄έτος μεταφορά τους “είς νέον”,καθώς επίσης και την ημερομηνία τελευταίου ελέγχου των
  εταιρειών με τα όποια αποτελέσματα,μιας και στην αγορά “ακούγεται ” ακόμα και για άνω της δεκαετίας
  ανέλεγκτες χρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Insuranceforum: Ολοκληρώθηκε η 22η Ημερίδα στη Ρόδο

Το Insuranceforum.gr ολοκλήρωσε ακόμη μία επιτυχημένη ημερίδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου. Σύσσωμη η ασφαλιστική...

Close