Κατά 60% αυξήθηκαν οι Έλληνες που ζητούν ιδιωτική ασφάλιση υγείας

30 Ιουνίου 2016

Tα χρήματα που δεν δίνουν στην ιδιωτική ασφάλιση οι Έλληνες, τα δαπανούν πάντως, σε... φακελάκια στο εθνικό σύστημα υγείας.

Αυτό καταδεικνύει έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ- ΓΣΕΕ) με θέμα "Υγεία και μακροχρόνια φροντίδα στην Ελλάδα".

Σύμφωνα με την έκθεση το φακελάκι υπολογίζεται στο 20% των νοσοκομειακών δαπανών των νοικοκυριών και αποτελεί μια "εγκατεστημένη" πλέον κοινωνική συμπεριφορά στην οποία καταφεύγει το 36% έως το 75% περίπου των ασθενών στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες πληρώνουν φακελάκι για "εξασφάλιση ποιοτικότερης φροντίδας",  για να διευκολύνουν την πρόσβαση στην περίθαλψη και για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.

Ιδιωτική Ασφάλιση

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το ποσοστό των δαπανών για ιδιωτική ασφάλιση υγείας στο ΑΕΠ αυξήθηκε από 0,19% το 2009 σε 0,27% το 2012, λόγω των ανεπαρκειών του δημοσίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το ποσοστό των Ελλήνων που επιλέγει ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει αυξηθεί κατά 60% και συγκεκριμένα από 23,8% που ήταν το 2012 έφτασε σε 38,7% το 2014

Από αυτούς το 21,8% δήλωσε ότι λαμβάνει μερική κάλυψη με κάποιες παροχές και το 16,9% ότι λαμβάνει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Τα ποσοστά αυτά είναι σαφώς αυξημένα σε σχέση με το 2012, όταν σε αντίστοιχη πανελλαδική έρευνα, μερική κάλυψη από ιδιωτική ασφάλεια δήλωνε το 8,9% και πλήρη κάλυψη το 14,9% των ασθενών.

Συμπερασματικά, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια, τα νοικοκυριά στρέφονται όλο και περισσότερο στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

Ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για ιδιωτική ασφάλιση υγείας αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια, λόγω των περικοπών στη δημόσια δαπάνη για την υγεία, τον περιορισμό των δωρεάν παροχών ή/και την αύξηση συμμετοχής των ασθενών στο κόστος περίθαλψής τους.

(πηγή: healthmag.gr)

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Κατά 60% αυξήθηκαν οι Έλληνες που ζητούν ιδιωτική ασφάλιση υγείας

  1. […] επίσημη έρευνα της ΓΣΕΕ (διαβάστε προηγούμενο άρθρο εδώ), κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
3000 φυλλάδια μοίρασαν χθες οι Ασφαλιστές της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 3000 ενημερωτικά φυλλάδια μοιράστηκαν χθες, από τις 10 το πρωί και για τρεις ώρες, έξω από υποκαταστήματα δύο χρηματοπιστωτικών...

Close