Καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά Υγείας: Εμπόδια στην πώληση του Ντυνάν θέτει η Κυβέρνηση

6 Ιουλίου 2018

Ριζικές ανακατατάξεις στις υπηρεσίες ιδιωτικής υγείας επιφυλάσσει στο εγγύς μέλλον η χθεσινή επισφράγιση πώλησης του θεραπευτηρίου Υγεία στο επενδυτικό fund CVC. Μετά την απόκτηση του Metropolitan και του Ιασώ General το CVC καταφέρνει πλέον και ελέγχει σημαντικό μερίδιο στην εγχώρια αγορά ιδιωτικών κλινικών. Οι βλέψεις για περαιτέρω επέκταση δεν σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς «φλερτάρει» και με την επικείμενη πώληση του… κομβικού -όπως χαρακτηρίζεται- Ερρίκος Ντυνάν.

Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
kosmas@underwriter.gr

Μετά από μια περίοδο έντονων διεργασιών, οι εξελίξεις αυτής της εβδομάδας είναι καταιγιστικές. Μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων για το Υγεία, στο προσκήνιο έρχεται η «διαμάχη» μεταξύ των επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς και του υπουργείου Υγείας, ως προς την εξαγορά του "Ερρίκος Ντυνάν".

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικοί κύκλοι διαφωνούν με την διαμόρφωση συνθηκών μονοπωλίου  που ενδέχεται να δημιουργήσει η επικείμενη πώληση του Ντυνάν και θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν την διαδικασία.

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε χθες με τον διευθύνων σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου, την ώρα που κύκλοι του Υπουργείου διέρρεαν πως η διαδικασία πώλησης «πιθανόν να καταλήξει άκυρη, με όλα τα νόμιμα μέσα», αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο μεταβίβασης του νοσοκομείου στη νεοσύστατη τότε εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς (Ημιθέα, το 2014).

Τα σενάρια περί επανένταξης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν σε δημόσιο έλεγχο και το ενδιαφέρον του Δημοσίου στην επικείμενη εξαγορά που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δημιουργούν ποικίλα ερωτηματικά ως προς την εξέλιξη της διαδικασίας.

Τυπικές είναι πλέον οι εναπομείνασες διαδικασίες στο deal μεταξύ MIG - CVC, μετά την νέα δεσμευτική και χωρίς προϋποθέσεις βελτιωμένη προσφορά του δεύτερου. Περίπου 204 εκ ευρώ θα καταβάλει το διεθνές επενδυτικό fund για να αποκτήσει το 70,4 % του μετοχικού κεφαλαίου του νοσοκομείου.
Πρακτικά, εφόσον δεν υπάρξουν «εκπλήξεις» που να επηρεάζουν σοβαρά τη διαδικασία, στο επόμενο διάστημα των 6 με 8 εβδομάδων αναμένεται ο οικονομικός και νομικός έλεγχος του Υγεία και αποκλειστικότητα 2 μήνες ώστε να ληφθούν οι τελικές εγκρίσεις.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά Υγείας: Εμπόδια στην πώληση του Ντυνάν θέτει η Κυβέρνηση

  1. Ο/Η Πικος λέει:

    Δε σας χάλασε φιλελεδια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Bancassurance: απειλείται σοβαρά από τη συρρίκνωση καταστημάτων και το e-banking

Το online banking απομακρύνει όλο και περισσότερο τους πελάτες από τα υποκαταστήματα ενώ αμιγώς ψηφιακές τράπεζες αναμένεται σύντομα να κάνουν...

Close