Skip to content

Κινητοποίηση της INTERAMERICAN για την προστασία των δασών

Σύμφωνο συνεργασίας με τον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

Κάθε χρόνο, η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών που μειώνουν δραματικά τον δασικό πλούτο της χώρας, συνεπιφέροντας και άλλους καταστροφικούς κινδύνους, όπως είναι οι πλημμύρες λόγω των αποψιλωμένων εδαφών. Μόνο η πιο πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη κατέστρεψε δασική έκταση μεγαλύτερη των 52 χιλιάδων στρεμμάτων. Σημειώνεται ότι κατά το 2020 είχαν εκδηλωθεί περίπου 12.000 αγροτοδασικές πυρκαγιές, με περισσότερα από 152.000 καμένα στρέμματα (162.000 στρέμματα είχαν καεί το 2019).

Η INTERAMERICAN, με αίσθημα ευθύνης για τη ζωτική σημασία του περιβαλλοντικού αποθέματος, είναι ευθυγραμμισμένη με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που προβλέπει δράσεις για τη βελτίωση της υγείας των ευρωπαϊκών δασών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας στις δασικές πυρκαγιές. Η Ευρωπαϊκή στρατηγική για τη βιοποικιλότητα περιλαμβάνει και τον στόχο φύτευσης τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία πέρυσι, εν μέσω πανδημίας, είχε αναλάβει πρωτοβουλία δενδροφύτευσης στα καμένα του Νέου Βουτζά Αττικής. Φέτος, σε συνέχεια της υποστήριξης που παρείχε κατά το 2020 στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (Σ.Ε.Α.Δ.), η INTERAMERICAN χορήγησε καινούρια ελαστικά και το πλήρες service για οχήματα του Συλλόγου στο ιδιόκτητο συνεργείο CarPoint. Η προσφορά επισφραγίστηκε με την υπογραφή δεσμευτικού Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της INTERAMERICAN Βοήθειας, του τομέα Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας του οργανισμού και του Σ.Ε.Α.Δ..

Τα δύο μέρη, στο πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού ρόλου τους, θα αξιοποιήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες συνεργασίας προκειμένου να υλοποιούνται δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος από καταστροφικές συνέπειες ακραίων φυσικών φαινομένων και πυρκαγιών. Επιπλέον, θα παρέχονται από την INTERAMERICAN δωρεάν υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας στα οχήματα του Σ.Ε.Α.Δ., όταν η ανάγκη το απαιτεί. Η σχέση συνεργασίας που συμφωνήθηκε, βασίζεται στην αμοιβαία διάθεση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στην υποστήριξη της αποκατάστασης προβλημάτων που θα μπορούσε να δημιουργήσει το ενδεχόμενο επέλευσης κινδύνων από φυσικά ή ανθρωπογενή καταστροφικά φαινόμενα σε κοινότητες ανθρώπων και στη βιοποικιλότητα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *