Κλέφτες στον υπολογιστή σας: Το θέμα δεν είναι «αν». Το θέμα είναι «πότε»!

7 Ιανουαρίου 2015

42,8 εκατομμύρια (!) περιστατικά ηλεκτρονικής κλοπής προσωπικών δεδομένων κατέγραψαν οι παγκόσμιες αρχές το 2014 – νούμερο που αντιστοιχεί σε 177.000 κυβερνο-επιθέσεις την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers L.L.P.

Η εταιρεία εξέτασε περί τους 10.000 εργαζόμενους σε όλη την υφήλιο και μεταξύ άλλων συμπέρανε ότι από το 2009, οι κυβερνο-επιθέσεις ανά μέσο όρο αυξάνονται κατά 66%. Στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 48% σε ένα χρόνο.

Το μέγεθος της παγκόσμιας οικονομικής ζημίας από τις επιθέσεις αυτές υπολογίζεται ότι για φέτος φτάνει τα 2,7 εκατομμύρια δολλάρια (+ 34% σε σχέση με το 2013).

Ωστόσο σύμφωνα με την PWC οι εταιρείες επενδύουν στην κυβερνο-ασφάλεια λιγότερο από το 4% του ετήσιου προϋπολογισμού της πληροφορικής.

Τα συμβόλαια για κυβερνο-επιθέσεις πάντως αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα: Το 2013 το ποσοστό εταιρειών που είχαν αγοράσει τέτοιου είδους κάλυψη ήταν μόλις 10%. Το 2014 το ποσοστό αυτό έφτασε το 26%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο ηλεκτρονικό έγκλημα, αυτό το είδος απάτης είναι στις μέρες μας πολύ διαδεδομένο. Πλέον το θέμα δεν είναι μήπως χάκερς κλέψουν τις βάσεις δεδομένων, αλλά τι θα γίνει όταν αυτό συμβεί!

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Τι μας μειώνει την αυτοπεποίθηση;

 του Ευάγγελου Χ. Καραδήμα, Δρ. Ψυχολογίας, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν σημαίνει έλλειψη ικανοτήτων. Συχνά η έλλειψη αυτοπεποίθησης οφείλεται...

Close