Κορονοϊός και ταξίδι, τι (δεν) καλύπτει η ασφαλιστική

20 Απριλίου 2021

Ερωτήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους με την επικείμενη έλευση της τουριστικής περιόδου έθεσε το underwriter.gr στη Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Ένα ερώτημα που ταλανίζει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν ήδη ασφάλιση ταξιδίου ή προβούν τώρα σε μια τέτοια ασφάλιση είναι, αν νοσήσουν από κορονοϊό στις διακοπές κατά πόσο η ασφαλιστική τους θα αναλάβει την κάλυψη εξόδων.

Όπως μας ενημερώνει η κ. Αντωνάκη, η ταξιδιωτική ασφάλιση και οι καλύψεις που μπορεί η ασφάλιση αυτή να περιλαμβάνει δεν αποτελούν αντικείμενο νομοθετικής ρύθμισης. Κατά συνέπεια, όπως συμβαίνει σε όλες τις προαιρετικές ασφαλίσεις, η κάθε ασφαλιστική εταιρία διαμορφώνει ελεύθερα τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις της ταξιδιωτικής ασφάλισης που προσφέρει.

"Ο κίνδυνος πανδημίας είναι εκ φύσεως δύσκολο να ασφαλιστεί. Εις ό,τι αφορά την ταξιδιωτική ασφάλιση, ο βαθμός στον οποίο ο κίνδυνος της πανδημίας και συγκεκριμένα ο κίνδυνος που απορρέει από τον COVID-19, μπορεί να καλυφθεί  εξαρτάται από τους όρους της κάθε μεμονωμένης ασφαλιστικής εταιρίας. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο κίνδυνος της πανδημίας συνήθως εξαιρείται από τις καλύψεις των συμβολαίων ταξιδιωτικής ασφάλισης."

Σημειώνει επίσης πως αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές άλλες χώρες, η νοσοκομειακή περίθαλψη σε περίπτωση που κάποιος νοσεί από κορονοϊό αναλαμβάνεται αποκλειστικά από το Κράτος και δη από τα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως είναι φυσικό, αναφέρει η κ. Αντωνάκη, το ζήτημα της κάλυψης μέσω της ταξιδιωτικής ασφάλισης κρουσμάτων κορονοϊού απασχολεί τις ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως. Σίγουρα απασχολεί και τις ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ συμπληρώνει ότι εξαρτάται από την κάθε ασφαλιστική εταιρία να αποφασίσει εάν θα προσφέρει και σε τι βαθμό κάποια επιμέρους παροχή ή κάλυψη για την περίπτωση ταξιδιώτη που ενδέχεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του να νοσήσει από τον κορονοϊό COVID-19.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Τι συμβαίνει στο μυαλό μας στο άκουσμα της λέξης «θάνατος»;

Άρθρο της Κατερίνας Χαραλαμπίδου, CEO / Partner της wedo.insure «Η λέξη θάνατος δεν προφέρεται στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο...

Close