Skip to content

Κυβερνοεπίθεση σε πιστωτικές κάρτες

Σύμφωνα με αποκλειστικό – μέχρι στιγμής – δημοσίευμα της Καθημερινής, οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες προχωρούν σε ακύρωση και αντικατάσταση περί των 15.000 πιστωτικών και χρεωστικών καρτών των οποίων τα στοιχεία διέρρευσαν, κατά την συναλλαγή των κατόχων με online ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες αποφάσισαν να αντικαταστήσουν προληπτικά όλες τις κάρτες που έχουν πραγματοποιήσει έστω και μία συναλλαγή με το εν λόγω ταξιδιωτικό πρακτορείο, παρότι τα κρούσματα παράνομων χρεώσεων ήταν μερικές δεκάδες – τις χρεώσεις αυτές θα τις καλύψουν οι ίδιες.

Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια που οδήγησαν στην κυβερνοεπίθεση αλλά και κατά πόσο οι τέσσερις τράπεζες και το πρακτορείο εφάρμοζαν στην πράξη όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους. Το ελληνικό πρακτορείο δραστηριοποιείται στις online πωλήσεις τουριστικών υπηρεσιών (κρατήσεις αεροπορικών – ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων και ταξιδιωτικές ασφαλίσεις).

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *