Κόλλησε σεξουαλικό νόσημα σε αυτοκίνητο και ζητά αποζημίωση από την εταιρεία που ήταν ασφαλισμένο!

18 Οκτωβρίου 2021

Μια απίστευτη καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς μια γυναίκα από το Μιζούρι κατέθεσε μήνυση στην ασφαλιστική εταιρεία, GEICO αφού ισχυρίζεται ότι κόλλησε σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα σε αυτοκίνητο που η εν λόγω εταιρεία είχε ασφαλίσει. 

Του Χρήστου Γαβαλά

Η γυναίκα φαίνεται πως είχε σεξουαλική σχέση με τον ασφαλισμένο στα τέλη του 2017, προέβη όμως και σε ερωτική πράξη δίχως προστασία στο αυτοκίνητό του, μάρκας Hyundai Genesis το 2014. Ο ισχυρισμός της είναι ότι ο άντρας είχε διαγνωστεί προηγουμένως με HPV, αλλά δεν της το είπε, ούτε έλαβε μέτρα για να αποτρέψει τη μετάδοση του ιού.

Η GEICO από τη μεριά της διερεύνησε τον ισχυρισμό και διαπίστωσε ότι ο άντρας είπε «σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις» στην γυναίκα ότι είχε διαγνωστεί θετικός στον HPV, ενώ ο ίδιος φαίνεται ότι διέτεινε επίσης ότι έκανε σεξ με την συγκεκριμένη γυναίκα και σε άλλους χώρους, πέρα από το ασφαλισμένο αυτοκίνητο.

Η θετική διάγνωση στη γυναίκα έγινε το 2018, όταν και έστειλε μια επιστολή στη GEICO με την οποία ζητούσε 1 εκατομμύριο δολάρια. Αυτό προκάλεσε την απάντηση της εταιρείας η οποία ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικές της δεν καλύπτουν τους τραυματισμούς που συνέβησαν στην γυναίκα, από τη στιγμή που δεν έχουν καμία σχέση με την «ιδιοκτησία, συντήρηση ή χρήση» του αυτοκινήτου.

Τον Μάρτιο, τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα κατέληξαν ωστόσο σε συμφωνία, με το δικαστήριο να επιδικάζει 5,2 εκατομμύρια δολάρια στη γυναίκα, περιορίζοντας όμως και την ευθύνη του άντρα προς εκείνη. Την άφηνε έτσι ελεύθερη να συνεχίσει την προσπάθεια ανάκτησης του ποσού από την GEICO.

Από τη μεριά της η ασφαλιστική εταιρεία, δήλωσε ότι αγνοούσε αυτή τη συμφωνία μέχρι τότε και έχει καταθέσει προτάσεις για τροποποίηση της απόφασης για τα 5,2 εκατομμύρια δολάρια, η οποία όπως υποστηρίζει ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας «συμπαιγνιακής διαιτησίας που δεν έφερε ουσιαστικά τα δυο μέρη σε αντιπαράθεση». Η GEICO προχώρησε σε νέα δίκη, ασκώντας έφεση κατά της απόφασης.

Αυτό που επίσης διακυβεύεται μετά από όλα αυτά είναι η αποδοχή του αιτήματος των εμπλεκομένων να προχωρήσουν τη διαδικασία ανώνυμα. 

Το αίτημά τους απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα στις 4 Οκτωβρίου σε Δικαστήριο του Κάνσας.

Ο εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι το ενδιαφέρον του κοινού υπερτερεί της δυνητικής αμηχανίας τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας.

«Πράγματι, οι λεπτομέρειες της σχέσης τους είναι λιγότερο ιδιωτικές στο πλαίσιο της φύσης της υπόθεσης, κατά την οποία οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν ασφαλιστική κάλυψη που εγείρει νέα και αναμφισβήτητα σημαντικά νομικά ζητήματα που πιθανόν να ενδιαφέρουν άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλισμένους», είπε χαρακτηριστικά. 

Πάντως και οι δυο μπορούν να προχωρήσουν ανώνυμα εν αναμονή του αν το δικαστήριο δεχθεί την πρόταση της γυναίκας να απορριφθεί η κρίση της GEICO, στη βάση της έλλειψης δικαιοδοσίας.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ενίσχυση της Groupama Ασφαλιστικής στον κλάδο των Ομαδικών Ασφαλίσεων

H Groupama Ασφαλιστική βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις των ομαδικών συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων (DAF), έχοντας παράλληλα σταθερά ανοδική...

Close