Skip to content

Κώτσαλος – Σταυρογιάννη μαζί σε νέα εταιρεία διαχείρισης ζημιών

Μια ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ζημιών, στην οποία συμμετέχουν δύο πολύ γνωστοί και με κύρος επαγγελματίες του χώρου, ο Γιώργος Κώτσαλος και η Νάντια Σταυρογιάννη, κάνει δυναμικά την εμφάνισή της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Μαζί τους ο Robert Romaine, Managing Partner & Co Founder της Pera Capital Partners.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μωράκη

Στόχος της Resolute, (η επωνυμία της), η οποία δραστηριοποιείται ως εμπορική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, είναι η συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ζημιών. Η παρουσία της Νάντιας Σταυρογιάννη μαρτυρά ότι αρχικά τουλάχιστον, η νομική προστασία θα είναι σίγουρα ένας από τους βασικούς κλάδους δραστηριότητας, ωστόσο με τον καιρό, φιλοδοξία της Resolute είναι να αναλάβει και άλλα χαρτοφυλάκια ζημιών, όπως για παράδειγμα, χαρτοφυλάκια αστικής ευθύνης.

Το outsourcing για την (ολοκληρωτική) διαχείριση ζημιών είναι μια πρακτική αρκετά δημοφιλής στο εξωτερικό, εφόσον εξοικονομεί χρόνο και πόρους στις εταιρείες (προσωπικού και εγκαταστάσεων για παράδειγμα), ωστόσο είναι εντελώς νέα στην ελληνική αγορά. Στο μέλλον βεβαίως, τίποτα δεν αποκλείει η συγκεκριμένη νοοτροπία να εξαπλωθεί και στην Ελλάδα και να αρχίσουν και εδώ οι εταιρείες να προτιμούν η διαχείριση ζημιών να γίνεται εξ ολοκλήρου εκτός της ασφαλιστικής και όχι στην τελική της φάση, όταν ενεργοποιείται η Νομική Προστασία.

Σε κάθε περίπτωση, η δραστηριότητα είναι δοκιμασμένη και εφόσον στο σχήμα μετέχουν δύο άνθρωποι με ισχυρή παρουσία και βαθιά γνώση, πολλά υποσχόμενη. Η συνεργασία με την Pera Capital εγγυάται την οικονομική ευρωστία του εγχειρήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής της ήταν επί σειρά ετών συνεργάτης στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της Εθνικής Τράπεζας, NBGI Private Equity Limited, με έδρα το Λονδίνο.

(Κεντρική Φωτό: Η κα. Νάντια Σταυρογιάννη και ο κ. Γιώργος Κώτσαλος)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *