Skip to content

Μεγάλη επιτυχία η ημερίδα του MDRT στη Θεσσαλονίκη

300 άτομα από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη ημερίδα του MDRT «Αποφάσισε… Δεσμεύσου… Πέτυχε» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη στο Met Hotel της Θεσσαλονίκης.

Στη συγκεκριμένη ημερίδα χορηγός επικοινωνίας ήταν -μεταξύ άλλων- το Underwriter, ενώ τη στήριξαν σημαντικοί χορηγοί τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, όπως οι MetLife, Interamerican, AXA, AIG, αλλά και οι Prime, Eurolife Κύπρου και Universal Κύπρου.

Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από τις 9.30 περίπου το πρωί μέχρι τις 17.30 περίπου το απόγευμα.

Την έναρξη έκανε ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας Μελών MDRT Ελλάδος, κάνοντας μια εκτεταμένη αναφορά στα οφέλη των MDRT, αλλά και στη δουλειά της ελληνικής επιτροπής, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το σημαντικό έργο όλων των συνεργατών στην επιτροπή επικοινωνίας.

Στη συνέχεια υπήρξαν χαιρετισμοί τόσο των χορηγών όσο και του Προέδρου του ΕΕΑ, κυρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου, και Πρόεδρο της Επιτροπής της Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ, Δημήτρη Γαβαλάκη.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τη κ. Sunny Lee, οκτώ χρόνια μέλος τoυ MDRT, συγγραφέα ταυτόχρονα και ομιλήτρια που ανέπτυξε το θέμα για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση για μικρά παιδιά κλέβοντας την παράσταση με τον ενδιαφέρον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το συγκεκριμένο τομέα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Κυριάκος Χατζηστεφάνου τόνισε πως η εκδήλωση δε θα μπορούσε να γίνεται εάν το MDRT δε λειτουργούσε στα πλαίσια ενός τοπικού συνδέσμου όπως ο ΠΣΑΣ με τον Παναγιώτη Λελεδάκη, στη σύντομη τοποθέτησή του, να περιγράφει τη συνεισφορά του Συνδέσμου στο έργο του MDRT.

Επίσης, ανέπτυξε το θέμα «Internet Marketing για ασφαλιστικούς συμβούλους», δίνοντας σύντομες και απλές συμβουλές για τη χρήση του Internet Marketing στο έργο του ασφαλιστικού συμβούλου.

Η επόμενη ενότητα είχε δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του γνωστού Άκη Αγγελάκη, με θέμα «Παγίδες του μυαλού» αλλά και του Kobus Kleyn από τη Νότια Αφρική, ο οποίος περιέγραψε την αξία της προσωπικής επαγγελματικής μπράντας, της επαγγελματικής ταυτότητας στο έργο του ασφαλιστικού συμβούλου και πως ο ίδιος κατάφερε να ξεχωρίσει δουλεύοντας με τη συγκεκριμένη στρατηγική.

Ακολούθησε ένα ενδιαφέρον πάνελ, το οποίο συντόνισε ο Δημοσθένης Συκοβάρης, 11 χρόνια μέλος του MDRT και ο Λουκάς Τουρνατζής, 7 χρόνια μέλος MDRT και μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας της Ελλάδος.

Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν με αρχικές δικές τους τοποθετήσεις, αλλά και με σύντομες απαντήσεις στις ερωτήσεις των συντονιστών:

  • η Vanessa Bucklin με θέμα «Ανάλαβε την ευθύνη»,
  • ο Γιάννης Χατζάκης αναδεικνύοντας το δίλημμα «financial planning ή διερεύνηση αναγκών; πότε και πως πρέπει να επιλέγεται το τι ακολουθεί ο ασφαλιστικός σύμβουλος»,
  • ο Naji Haddad από τον Λίβανο για την πολύτιμη αποστολή ενός ασφαλιστικού συμβούλου ζωής, κλέβοντας πραγματικά την παράσταση με το πάθος του,
  • ο Yossi Manor με θέμα «Συμβουλεύοντας τον πελάτη του μέλλοντος»,
  • ο Κώστας Βασιλείου από την Κύπρο, 12 χρόνια μέλος του MDRT, δίνοντας συμβουλές για τις τεχνικές πωλήσεων και για συγκεκριμένους τρόπους που μπορεί ο διαμεσολαβητής να αντιμετωπίσει τις αντιρρήσεις του πελάτη.

Προχωρώντας προς το διάλειμμα και το ελαφρύ γεύμα ο Κάρολος Μαρκουίζος με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο ανέπτυξε τον Κώδικο Δεοντολογίας του MDRT κλέβοντας το χειροκρότημα του κοινού ιδιαίτερα όταν ανέδειξε την ηθική πλευρά της διαμεσολάβησης και το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το συνάδελφό μας όταν συναντάμε το έργο του στην αγορά.

Η Βαλεντίνα Κόρδη προσπάθησε να βοηθήσει το κοινό για το πως θα ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα «πως θα βγεις νικητής σε αυτό το παιχνίδι με το μυαλό σου», όπως ήταν χαρακτηριστικά η ομιλία της.

Κατά τη διάρκεια του ελαφρού γεύματος διαπιστώσαμε πως οι σύνεδροι ανταλλάσσανε απόψεις για τα ενδιαφέροντα θέματα που είχαν αναπτυχθεί μέχρι εκείνητη στιγμή και ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να συζητούν για θέματα της αγοράς με συναδέλφους από άλλες εταιρείες ή από άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Στην επόμενη ενότητα ο Μανούσος Μαροπάκης, με θέμα «Κάνε κάθε σου βήμα προς την επιτυχία μοναδικό», έδωσε ενθουσιασμό και ενέργεια στο κοινό καιακολούθησαν ομιλίες από μέλη ή νέα μέλη του MDRT μιλώντας για απλά, καθημερινά και επαναλαμβανόμενα βήματα, τα οποία κάνουν στη δουλειά τους και μέσα από τα οποία κατάφεραν να φτάσουν στην επιτυχία, ώστε να είναι είτε νέα είτε σταθερά μέλη του MDRT.

Σε αυτή την ενότητα συντονιστής ήταν ο Λάμπρος Αποστολιώτης, 18 χρόνια Πρόεδρος του MDRT Ελλάδος και ο Κάρολος Μαρκουίζος, Μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας της Ελλάδος και 14 χρόνια μέλος της MDRT.

Ομιλητές ο Νίκος Σταυριανίδης από την Κύπρο, ο Θωμάς Πουρλίδας από την Ελλάδα, η Μαρία Νικολάου από την Ελλάδα, ο Γιώργος Λύτρας από την Ελλάδα, η Σταυρούλα Επιτροπάκη από την Ελλάδα, η Λία Κολοκυθά από την Ελλάδα, ο Νίκος Μεντούρης από την Κύπρο, ο Γρηγόρης Πατρίκιος από την Ελλάδα και ο Δημήτρης Αρσενόπουλος από την Ελλάδα.

Στο τέλος της ημερίδας ο keynote speaker ήταν η έκπληξη της ημέρας. Ήταν πραγματικά ο καλύτερος επίλογος που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί για μια τόσο δημιουργική και πλούσια ημερίδα.

Χωρίς να γνωρίζει κανείς από τους παρευρισκομένους ποιος θα μιλούσε, ανέβηκαν στο βήμα ο Κάρολος Μαρκουίζος και ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου, κουβαλώντας ένα εμπόδιο στίβου και προκαλώντας το κοινό να αρχίσει να φαντάζεται ποιος μπορεί να είναι ο ομιλητής.

Το βίντεο που ακολούθησε άρχισε να δίνει την απάντηση σε όλους μιας και ήταν ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια τη Βούλα Πατουλίδου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 όταν αναδείχθηκε σε χρυσή Ολυμπιονίκη. Τότε η δεύτερη θέση έγινε πρώτη μέσα από την ατυχία της συναγωνίστριάς της να πέσει λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό που όμως, σε καμία περίπτωση, δε μειώνει το επίτευγμά της.

Μέσα από την παρουσίαση του Κυριάκου Χατζηστεφάνου απεδείχθη ότι η Βούλα Πατουλίδου στην προσπάθειά της να πετύχει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε πέσει και αυτή με τη σειρά της θύμα μιας αντίστοιχης ατυχίας. Καθώς εκείνη ανέβαινε στο βήμα για να μιλήσει, οι σύνεδροι την υποδέχτηκαν όρθιοι με χαρακτηριστική την ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή που ένιωθαν.

Η ομιλία της με τίτλο «Σπάζοντας το φράγμα του δεν μπορώ» ήταν εξαιρετική και πραγματικά μέσα από την περιγραφή της προσωπικής της ιστορίας, ανέδειξε άγνωστες πτυχές.

Απέδειξε δε πως μπόρεσε να κάνει εφικτό κάτι που πιθανότατα θεωρούνταν ακατόρθωτο μιας και ξεκίνησε πρωταθλητισμό σε πολύ μεγάλη ηλικία. Και όμως μέσα σε πολύ λίγα χρόνια και ενώ δεν την πίστευε κανένας, κατάφερε από τα προημιτελικά, στα ημιτελικά και μετά στον τελικό να σηκώσει στο τέλος την Ελλάδα στο ψηλότερο σημείο.

Οι διοργανωτές επεφύλασσαν στη Βούλα Πατουλίδου μια έκπληξη που δεν ήταν άλλη από την εμφάνιση του Γιάννη Μαμουζέλου, του ανθρώπου, ο οποίος κάλυπτε το 1992 τους Ολυμπιακούς Αγώνες για λογαριασμό της ΕΡΤ και ο οποίος της παρέδωσε το βραβείο των διοργανωτών.

Η βραδιά έκλεισε με μια απίστευτα συγκινητική στιγμή όπου στις οθόνες και τα μεγάφωνα έπαιξε ξανά η στιγμή του τελικού, αλλά και η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου όπου όλοι άκουσαν τον εθνικό ύμνο όρθιοι, κλείνοντας έτσι μια εξαιρετική ημερίδα.

Ήταν πραγματικά χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μέσα στην αίθουσα δάκρυσαν σε κάποιες στιγμές, ενώ η ίδια η Βούλα Πατουλίδου δάκρυσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια τόσο της παρουσίασης όσο και στην αρχή της ομιλίας της, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο σε μια ημερίδα τόσο δημιουργική και τόσο ωφέλιμη για όλα τα μέλη της.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα μέλη της επιτροπής του MDRT που οργάνωσαν αυτή την εκδήλωση, αλλά και στους εθελοντές, τους οποίους οι διοργανωτές χειροκρότησαν για τη συνεισφορά τους.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *