Skip to content

Ρεκόρ συμμετοχής στο 29th Thessaloniki Insurance Conference

Το 29th Thessaloniki Insurance Conference ναυαρχίδα της ετήσιας ενημέρωσης για όλη την ασφαλιστική αγορά της Βορείου Ελλάδος

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η μεγάλη ετήσια συνάντηση της διαμεσολάβησης για την Βόρεια Ελλάδα, το 29ο Thessaloniki Insurance Conference με θέμα: «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή» ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Τετάρτη 06 Μαρτίου στο Porto Palace Hotel Thessaloniki.

Το συνέδριο αποτέλεσε ευκαιρία συνάντησης για παραπάνω από 250 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και στελέχη εταιρειών, που με μεγάλη προσήλωση παρακολούθησαν τις σύντομες και περιεκτικές ομιλίες των περισσότερων από δέκα ομιλητών και ενημερώθηκαν για όλες τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο σε μία εποχή ολότελα ψηφιακή. Στη διάρκεια των 5 ωρών διεξαγωγής του συνεδρίου μέσα από τις τρεις βασικές θεματικές ενότητες έγινε αντιληπτό το γεγονός πως η τεχνολογία ήρθε να αναζωογονήσει και να μετασχηματίσει τον παραδοσιακό χώρο των ασφαλίσεων με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Οι ομιλητές έδωσαν απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων, αλλά και τροφή για σκέψη σχετικά με το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Η πρώτη ενότητα αφορούσε την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τις σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Η δεύτερη θεματική ενότητα εστίασε στους ασφαλιστικούς κλάδους που θα αναπτυχθούν την επόμενη 10ετία. Και επειδή οι τεχνολογικές εξελίξεις σίγουρα θα φέρουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, αλλά και στο επάγγελμά μας, η τρίτη ενότητα επικεντρώθηκε στο Insurtech, στην ψηφιοποίηση του κλάδου και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τους επαγγελματίες.

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.) και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.). Ο Κωνσταντίνος Λάσκος, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Θ. και υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου επισημαίνοντας την ενεργή συμμετοχή και τον ρόλο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στις λειτουργίες του Επιμελητηρίου. Η Αγγελική Νταλιάνη, Επίτιμη Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Α. σημείωσε την στήριξη του Συνδέσμου στο επάγγελμα των Μεσιτών Ασφαλίσεων και την ανάγκη για ενημέρωση και επιμόρφωση στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας τίμησε με την παρουσία του το Συνέδριο και την Insurance Innovation. O κ. Γκιουλέκας τόνισε την αναγκαιότητα σύμπραξης κοινωνικής και ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως: «Η ιδιωτική ασφάλιση συμπληρώνει το κράτος. Είναι η απάντηση για το τι θα γίνει στο μέλλον στον τομέα της ασφάλισης. Το κράτος δεν είναι ικανό να παρέχει όλα όσα υπόσχεται. Ο δρόμος προς την ιδιωτική ασφάλιση πρέπει να ανοίξει!».

Η Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE ξεκίνησε τις εργασίες του Συνεδρίου με μία ξεχωριστή εισαγωγική ομιλία για την Ασφάλιση στο κοντινό μέλλον και τις αλλαγές που έφερε η τεχνολογία στην καθημερινότητά μας. Το Διαδίκτυο και η ψηφιακή τεχνολογία έχουν ενσωματωθεί στις ζωές μας, άρα και στον τομέα των Ασφαλίσεων. «Το μέλλον είναι σήμερα», κατέληξε.

Την πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο “Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή” άνοιξε ο Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική. Ο κ. Τσακατούρας, αναφέρθηκε στους νέους ορίζοντες και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον, τονίζοντας πως η γνώση και η προφύλαξη θα μπορέσουν να λύσουν όλα τα θέματα της επόμενης δεκαετίας.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Τσεκούρας, CEO της ARAG SE στην Ελλάδα με την ομιλία του: “Η ασφάλιση κατά τη μετάβαση στη νέα εποχή και η Νομική Προστασία” προσπάθησε να κάνει μία προβολή στο μέλλον για το πώς θα εξελιχθεί η ασφάλιση στους τομείς των αυτοκινήτων, των εργασιακών, της περιουσίας, του περιβάλλοντος αλλά και της νομικής προστασίας.

Πιστή στην παρουσία της για ακόμη ένα συνέδριο η GLASSDRIVE μέσω του Account Manager κ. Ιωάννη Μανίκα παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πώς θα είναι η επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτων αλλά και το μέλλον της αυτοκίνησης. Ο κ. Μανίκας έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία της GLASSDRIVE στην Ελλάδα αλλά και στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο “Οι ασφαλιστικοί κλάδοι που θα επικρατήσουν την επόμενη 10ετία” ο Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s μίλησε για το πώς το BEACON φέρνει τα δεδομένα δορυφορικής γεωσκόπησης στην υπηρεσία της αγροτικής ασφάλισης. Σημείωσε την πρωτοτυπία του συστήματος Beacon και τη σημασία που έχουν τα δεδομένα του για τη βελτίωση των γεωργικών ασφαλιστικών προγραμμάτων πανευρωπαϊκά. «Συνενώνουμε τους καταναλωτές, τον ασφαλιστικό κόσμο και τις ασφαλιστικές εταιρείες με αφορμή έναν ΦΑΡΟ», υπογράμμισε.

Συγχαίροντας την αρτιότητα και την εξαιρετική οργάνωση του Συνεδρίου η Ιφιγένεια Αιλιανού, Διευθύντρια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α., παρουσίασε “Τα επόμενα βήματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας στην Ελλάδα”. Η κα. Αιλιανού επισήμανε τη μεγάλη απόσταση που πρέπει να γεφυρωθεί, ώστε να υπάρξει συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υγείας. «Η σχέση των δύο τομέων δεν πρέπει να θεωρείται ανταγωνιστική, αλλά συμπληρωματική. Η Ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, προώθησης του δημοσίου συμφέροντος αλλά και βελτίωσης της δημόσιας υγείας», ανέφερε η κα. Αιλιανού στην ομιλία της.

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου, Γενικός Διευθυντής της Prudential Β. Marghios & Partners με τη σειρά του ξεκαθάρισε πως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν οδηγεί πουθενά και ότι η ελληνική σύνταξη δεν αντέχει! Η κοινωνική ασφάλιση από την άλλη μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία πωλήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

O Νίκος Γεωργόπουλος, cyRM MBA Cyber Risks Advisor Cromar Insurance Brokers Ltd – Lloyd’s Cover Holder μίλησε για “Cyber Insurance & GDPR”. Αναφέρθηκε στην ασφάλιση Cyber Insurance που καλύπτει τις Οικονομικές Συνέπειες που μπορούν να απειλήσουν τη βιωσιμότητα μιας εταιρίας, όταν πέφτει θύμα ενός περιστατικού παραβίασης ασφάλειας. «Τα περιστατικά παραβίασης ασφάλειας είναι σαν τον σεισμό-ξέρουμε ότι θα γίνουν, δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια το πότε!», σημείωσε.

Ο Γιώργος Τουρκάκης, Area Business Developer Manager Northern Greece & Branch Manager, AIG έκλεισε τη δεύτερη ενότητα με την ομιλία του σχετικά με τους σύγχρονους διαδικτυακούς κινδύνους. Ο κ. Τουρκάκης υποστήριξε πως αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές καθώς οι διαδικτυακές απειλές δεν είναι πια προνόμιο των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ στη συνέχεια, παρουσίασε τα οφέλη του CyberEdge.

Ο Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Εμπορικός Διευθυντής, Εμπορική Διεύθυνση, Groupama Ασφαλιστική άνοιξε την τελευταία ενότητα του Συνεδρίου: “InsureTech – Η ψηφιοποίηση του κλάδου και οι ευκαιρίες για τους επαγγελματίες”. “Η εξέλιξη των ψηφιακών οικοσυστημάτων στην Groupama Ασφαλιστική” απασχόλησε την εισήγησή του. Ο κ. Σεμερτζόγλου έκανε μία αναδρομή στην ψηφιακή τεχνολογία της Groupama Ασφαλιστική και αναφέρθηκε στις διακρίσεις που κατέχει η εταιρεία.

Η Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II, ARAG Ελλάδος, ήταν αυτή που ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών του 29ου Thessaloniki Insurance Conference με μία ομολογουμένως εντυπωσιακή παρουσίαση με θέμα: “Internet of Things ή Insurance of Things; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση”. Η κα. Χαμπάκη επισήμανε πως το internet of things αλλάζει ριζικά την ασφαλιστική βιομηχανία. «Η τεχνολογία δεν επιτρέπει στην ιδιωτική ασφάλιση να κωλυσιεργήσει. Το internet of things έχει γίνει πια internet of everything!».

Το συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation, κ. Αριστείδης Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης με αφορμή τη συμπλήρωση 8 ετών από τη δημιουργία της Insurance Innovation παρουσίασε στους συνέδρους ένα επετειακό video για την πορεία της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Δείτε το επετειακό video εδώ.

Το 29th Thessaloniki Insurance Conference απέδειξε, γιατί τα συνέδρια της Insurance Innovation και του InsuranceForum.gr έχουν καθιερωθεί ως θεσμός ενημέρωσης, επικοινωνίας αλλά και δικτύωσης μεταξύ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Με βασικό μότο ότι η καινοτομία είναι το μέλλον της Ασφάλισης, κατά τη διάρκεια του 29th Thessaloniki Insurance Conference εγκαινιάστηκαν οι παράλληλες παρουσιάσεις διακεκριμένων στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών τεχνολογίας με ελεύθερη είσοδο.

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου, MBA, M.Sc. Managing Director, της Prudential Β. Marghios & Partners ήταν ο ομιλητής της πρώτης παράλληλης παρουσίασης με τίτλο “Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Τι είναι και ποιές οι προοπτικές”. Τη σκυτάλη έλαβε ο Γιώργος Τουρκάκης, Area Business Developer Manager Northern Greece & Branch Manager, AIG με την παρουσίασή του “CyberEdge, η λύση για την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους”. Με την παρουσίασή του με τίτλο “ARAG, Νομική Προστασία σήμερα και αύριο” ο Δημήτρης Τσεκούρας, CEO της ARAG SE στην Ελλάδα έκλεισε τον κύκλο των παράλληλων παρουσιάσεων, που ξεπέρασαν και αυτές κάθε προβλεπόμενη ανταπόκριση.

Ακόμη μια καινοτομία ήταν η δυνατότητα online υποβολής ερωτημάτων σε όλους τους συμμετέχοντες του συνεδρίου προς τους ομιλητές μέσω site υποβολής ερωτήσεων. Τέλος, κατανοώντας τη χρησιμότητα των τεχνολογικών εργαλείων για την καθημερινότητα όλων μας, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου κληρώθηκε μία MLS ΜAIC Smart Screen -η προσωπική μας εικονική βοηθός!

Το 29th Thessaloniki Insurance Conference διεξήχθη την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Porto Palace Hotel Thessaloniki και με το νέο σχεδιασμό και τη νέα επίκαιρη θεματολογία αποτέλεσε για ακόμη μία χρονιά τη ναυαρχίδα της ετήσιας ενημέρωσης για όλη την ασφαλιστική αγορά της Βορείου Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των επόμενων συνεδρίων, αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Insurance Innovation, email: info@insuranceinnovation.gr, τηλ.: 2312201003.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *