Skip to content

Μινέττα: 10 διαδρομές για τρέξιμο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Η Μινέττα Ασφαλιστική προτείνει στην ιστοσελίδα της εννέα ωραία σημεία για τρέξιμο στην Αθήνα και μία βασική διαδρομή στη Θεσσαλονίκη: 

Τον τελευταίο χρόνο αν και περνάμε λίγο παραπάνω χρόνο στην ασφάλεια του σπιτιού μας, το περπάτημα και το τρέξιμο μπήκαν στη ζωή αρκετών ανθρώπων. Κάποιοι επιλέγουν γήπεδα με στίβο, άλλοι τρέχουν στο δρόμο ή σε μέρη με λιγότερα αυτοκίνητα και φασαρία, κάτι που σίγουρα αποφορτίζει από την καθημερινότητα και μας βοηθάει να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ας δούμε μερικά ωραία σημεία για τρέξιμο στην Αθήνα, αλλά και μια βασική διαδρομή στη Θεσσαλονίκη.

1) Ζάππειο  

Αν και θα μπορούσαν να μπουν χωριστά, προφανώς είναι εύκολο να συνδυαστούν. Ο ευρύτερος χώρος του Ζαππείου δίνει τη δυνατότητα να μπείτε από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας. Είτε κατεβείτε από Κολωνάκι, είτε μπείτε από Παγκράτι και Κουκάκι, το Ζάππειο έχει μια κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου, αλλά και την εξωτερική που περνώντας από τη Βουλή είναι παραπάνω από 2 χιλιόμετρα. Αν πετύχετε και τις Γιακαράρντες ανθισμένες, από τη μεριά της Λεωφόρου Αμαλίας, το σημείο γίνεται μαγευτικό. 

2) Εθνικός Κήπος

Ο Εθνικός Κήπος έχει πολλά δρομάκια και οι αθλητές εκμεταλλεύονται τόσο το χώμα, όσο και το πράσινο που πραγματικά σε κάνει να ξεχνάς την πόλη. Νοητά θα βρείτε κυκλικές διαδρομές που φτάνουν το 1 χιλιόμετρο. Υπάρχουν αρκετές βρύσες με πόσιμο νερό. 
 
3) Βασιλίσσης Όλγας
Το πεζοδρομημένο κομμάτι της Βασιλίσσης Όλγας που δόθηκε πρόσφατα στους πεζούς με το πρόγραμμα του «Μεγάλου Περιπάτου» αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης για τους δρομείς και πέρασμα για τους ποδηλάτες. Η κόκκινη διαδρομή είναι περίπου 1 χιλιόμετρο με ήπια ανηφόρα στη μία πλευρά και γλυκιά κατηφόρα στην άλλη. Επειδή είναι φωτισμένο είναι και πιο θελκτικό κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες. 
 
4) Φλοίσβος
Στα νότια ο Φλοίσβος και αρκετά σημεία της παραλιακής προς τη Γλυφάδα αποτελούν φυσικό στίβο για τους δρομείς. Αν ξεκινήσετε από τη Μαρίνα Φλοίσβου με τον κοσμοπολίτικο αέρα και φτάσετε μέχρι την στάση Εδεμ θα έχετε κάνει 2,5 χιλιόμετρα. Είναι ευχάριστη διαδρομή κάθε εποχή του χρόνου, με τον αέρα να σας δυσκολεύει λίγο, ανάλογα από που φυσάει. Καλό είναι να αποφύγετε τις ώρες αιχμής, καθώς θα κάνετε ζικ ζακ ανάμεσα σε πεζούς, σκυλάκια και ποδηλάτες. Αν αντέχετε, μπορείτε μέσα από τη Μαρίνα Αλίμου να φτάσετε στην παραλία Καλαμακίου, με ασφάλεια δίπλα στη θάλασσα. 
 
5) Πεδίον του Άρεως
Το παρεξηγημένο πάρκο είναι πλέον ασφαλές, καθαρό και με ποικιλία διαδρομών. Μπορείτε μέσα από τα δρομάκια του να περάσετε από το άγαλμα της Αθηνάς, να φτάσετε στην πλατεία Πρωτομαγιάς και κυκλικά να κατεβείτε στο άγαλμα του Βασιλέως Κωνσταντίνου του Α’, περνώντας από τα 21 αγάλματα των αγωνιστών του ’21. 
 
6) Ολυμπιακό Στάδιο
Η χαρά των αθλούμενων. Η μεγάλη εξωτερική διαδρομή είναι περίπου 4 χιλιόμετρα, αλλά έχετε συνεχώς το θόρυβο των αυτοκινήτων. Αν μπείτε στις εγκαταστάσεις, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Έχει αρκετό κόσμο που τρέχει, ποδηλατεί, κάνει πατίνια ή απλά γυμνάζετε. Ειδικά στην αψίδα «Καλατράβα» κοντά στο σταθμό Ειρήνη, με το ηλιοβασίλεμα το τοπίο είναι ειδυλλιακό. Η αψίδα είναι περίπου 500 μέτρα και ένας νοητός κύκλος που περνάει από το κλειστό κολυμβητήριο, το γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου  και επιστρέφει μέσω της αψίδας είναι 2.5 ολόκληρα χιλιόμετρα. Ένα μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να έχετε το νερό σας μαζί. 
 
7) Άλσος Νέας Σμύρνης
Μια ευχάριστη έκπληξη για όσους δεν έχουν πάει ποτέ! Ανάμεσα στα πεύκα, θα μπορέσετε να τρέξετε ή να περπατήσετε τον γύρο των 800 μέτρων, με έντονη ανηφόρα, αλλά και κατηφόρα. Υπάρχει και εσωτερική διαδρομή και όργανα γυμναστικής. Η διαδρομή είναι χωμάτινη, αλλά δεν θα λερωθείτε. Έχει αρκετά σημεία που μπορείτε να στήσετε τα λάστιχά σας ή το στρωματάκι γυμναστικής. Υπάρχει, κυλικείο, βρύση για νερό και καθαρή τουαλέτα. Ο φωτισμός το βράδυ είναι καλός και ο κόσμος που αθλείται αποπνέει μια ωραία θετική αύρα. 
 
8) Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
Αγαπημένο σημείο της Αθήνας στα νότια προάστια. Η διαδρομή είναι flat και κυκλώνει τις εγκαταστάσεις σε δύο χιλιόμετρα.  Στη δυτική μεριά υπάρχουν couloir στίβου με πολλά όργανα γυμναστικής, καθώς κι ένας περιμετρικός διάδρομος 800 μέτρων, ακριβώς δίπλα που τυπικά ανήκει στο Δήμο Καλλιθέας όπου μπορείτε να κάνετε σε χώμα κάποιες προπονήσεις. Διάφορες μικρές ομάδες προπονούνται εκεί, ενώ πάντα μπορείτε να μπείτε και στο πάρκο με τις ελιές και τις λεβάντες για μικρές ανηφόρες ή να χρησιμοποιήσετε τα σκαλιά αν αναζητάτε έξτρα δυσκολία. 
 
9) Άλσος Συγγρού
Ανεβαίνουμε βόρεια στο όμορφο άλσος ή δάσος Συγγρού. Μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες διαδρομές με ήπιες ανηφόρες και να τρέξετε ή να περπατήσετε για ώρες. Από τα όμορφα κτίρια στην επάνω πλευρά του και το μοναδικό γοτθικό εκκλησάκι που υπάρχει στη χώρα ως τα αμέτρητα φυτά και τις μικρές του εκπλήξεις, το άλσος είναι ένα βολικό σημείο, χωρίς κινδύνους για κάθε δραστηριότητα. 
 
10) Παραλιακή Θεσσαλονίκης 
Είναι μέρες και ώρες που η διαδρομή είναι ονειρεμένη. Αν θέλετε την full version θα υπολογίσετε ένα χιλιόμετρο από το Λευκό Πύργο μέχρι την Ίωνος Δραγούμη. Από το Λευκό Πύργο, ειδικά κατά τη δύση, η διαδρομή είναι γεμάτη κόσμο, αλλά το πλάτος της παραλιακής ζώνης διευκολύνει πολύ τους δρομείς, τους περιπατητές και τους ποδηλάτες. Μέχρι το Μέγαρο Μουσικής είναι 3 χιλιόμετρα με τη θάλασσα δίπλα σας. 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *