Skip to content
generali-hellas

Νέα εποχή για την Generali Hellas

Θα προσεγγίσει τα 450 εκατ. ευρώ η ενοποιημένη παραγωγή της νέας Generali που προέκυψε από την συγχώνευση με απορρόφηση από την Generali Hellas της Generali I (πρώην AXA ). 

Ο CEO της Generali Ηellas AAE, Πάνος Δημητρίου

Του Νίκου Σακελλαρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο εταιρείες κατέγραψαν αύξηση παραγωγής το 2021 με αποτέλεσμα να υπάρχει μία ενοποιημένη αύξηση που μπορεί να ξεπεράσει το 10%.  Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ισχυρός όμιλος ο οποίος στην αρχή θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη 3άδα των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα από πλευράς παραγωγής και κερδοφορίας και σταδιακά μέσα στην επόμενη διετία να οδηγηθεί στην κορυφή από πλευράς παραγωγής και κερδοφορίας. Να τονίσουμε ότι η κερδοφορία των δύο εταιρειών (Generali και AXA) δεν θα ενοποιηθεί στη χρήση 2021 αλλά από την επόμενη χρήση και ίσως ο νέος όμιλος αποτελέσει τον πλέον κερδοφόρο ασφαλιστικό όμιλο στην Ελλάδα. 

Το business plan έχει ως στόχο να αξιοποιηθούν τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών όπως είναι οι κλάδοι υγείας και ζωής προκειμένου να δημιουργηθούν οι μέγιστες δυνατές υπεραξίες ενώ σε άλλους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων να αθροιστούν τα μερίδια στα οποία είναι ισχυρά κάθε εταιρεία. Ενδεικτικά, η AXA ήταν πολύ ισχυρή στις ξενοδοχειακές και τουριστικές ασφαλίσεις ενώ η Generali είχε μεγάλο μερίδιο αγοράς στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου και στις βιομηχανικές ασφαλίσεις.

Τέλος πολύ σημαντική για την μελλοντική ανάπτυξη της νέας εταιρείας θα είναι η συνεργασία στο Bancassurance με την Alpha Bank , η οποία βρίσκεται σε καλό στάδιο προσαρμογής αλλά θα χρειαστεί λίγο περισσότερο καιρό προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της.  Η συνεργασία Generali- AXA θα βοηθήσει πολύ και στην διάθεση unit linked προϊόντων.

Όπως τονίζει ο CEO της Generali Ηellas AAE, κ. Πάνος Δημητρίου: «Σήμερα ξεκινάει και επίσημα μία νέα εποχή για την Generali στην ελληνική αγορά. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την επιτυχή και εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης και να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη νομική και επιχειρησιακή ομάδα που διαχειρίστηκε το απαιτητικό αυτό έργο. Ο νέος ενιαίος οργανισμός, μάς δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά σε γερές βάσεις και να θέσουμε σε λειτουργία το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου Generali, Lifetime Partner 24, στην ελληνική αγορά. Βασικοί μας στόχοι το επόμενο διάστημα θα αποτελέσουν, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής μας μέσα από την ενίσχυση της καινοτομίας σε όλες μας τις λειτουργίες και η ανανέωση της ασφαλιστικής μας πρότασης για τους καταναλωτές. Επιπλέον, η συνεργασία μας με την Alpha Βank δημιουργεί μια μοναδική συνθήκη για την εκπλήρωση των κοινών στρατηγικών μας στόχων που συνδέονται με την προσήλωση στον πελατοκεντρικό τρόπο προσέγγισής μας και την περαιτέρω επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των οργανισμών μας προς όφελος όλων».

Η ενοποίηση των δύο οργανισμών υλοποιήθηκε σε συνέχεια της από 31 Μαΐου 2021, ανακοίνωσης σχετικά με την εξαγορά της ελληνικής θυγατρικής του Ομίλου ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. από τον Όμιλο Generali, μετά την διασφάλιση όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς και την αρχή ανταγωνισμού.

Η συγχώνευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί κατά την εξαγορά, και βασίστηκε στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και τον επιμελή σχεδιασμό των απαιτούμενων ενεργειών. Παράλληλα, προχωρούν τα έργα λειτουργικής και τεχνικής ενοποίησης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως σε ορίζοντα διετίας, διασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση αλλά και την απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νέου, ενδυναμωμένου ασφαλιστικού οργανισμού.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *