Ναυτασφάλιση: Άνοδος +6% στα παγκόσμια ασφάλιστρα

3 Δεκεμβρίου 2021

Η Διεθνής Ένωση Ναυτικών Ασφαλίσεων (IUMI) δημοσίευσε στις 16 Νοεμβρίου την ανάλυσή της για το 2021 σχετικά την παγκόσμια αγορά ναυτιλιακών ασφαλίσεων – γνωστή ως Έκθεση Στατιστικής της IUMI.

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά στατιστικών δεδομένων από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων της IUMI, για να παρέχει μια εικόνα της αγοράς ναυτιλιακών ασφαλίσεων στο πλαίσιο του παγκόσμιου εμπορίου και της ναυτιλίας. Για το δεύτερο έτος, η IUMI Stats περιέχει επίσης ανάλυση από τη βάση δεδομένων βασικών αξιώσεων, η οποία τώρα περιλαμβάνει 9.000 αρχεία απαιτήσεων που ανέρχονται σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και αφορούν μεγάλες ζημιές.

Τα κυριότερα σημεία από την έκθεση του 2021 περιλαμβάνουν:

1. Τα παγκόσμια ασφάλιστρα ναυτιλίας για το 2020 αυξήθηκαν κατά 6,1% από το 2019 φτάνοντας τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Αυτό έδειξε πραγματική ανάπτυξη της αγοράς σε όλες τις ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες (εκτός από τα P&I) για το 2020, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις το 2021 δείχνουν ότι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη είναι αβέβαιη.

2. Ο τομέας του hull αυξήθηκε κατά 6% το 2020 και τα παγκόσμια ασφάλιστρα έφθασαν τα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Είναι σημαντικό ότι το χάσμα μεταξύ των παγκόσμιων πριμοδοτήσεων και της παγκόσμιας χωρητικότητας είχε αρχίσει να μειώνεται. Ωστόσο, η οποιαδήποτε ανάκαμψη είχε ξεκινήσει από μια πολύ χαμηλή βάση και η επιστροφή σε πιο φυσιολογικά επίπεδα ναυτιλιακής δραστηριότητας είναι πιθανό να αυξήσει τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα συχνότητας αξιώσεων.

3. Όπως και στον τομέα του hull, o τομέας του cargo επέστρεψε επίσης σε break even position το 2020, έχοντας επιτύχει αύξηση 5,9% στα παγκόσμια ασφάλιστρα φτάνοντας τα 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

4. Ένα ράλι της τιμής του πετρελαίου ανέτρεψε τις τύχες του κλάδου υπεράκτιων ασφαλίσεων ενέργειας το 2020 για να σταματήσει τα πολλά χρόνια μιας φθίνουσας βάσης ασφαλίστρων – το 2020 η βάση ασφαλίστρων καταγράφηκε στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Έρευνα της PwC “Doing the right deals” : Η συμβατότητα των επιχειρησιακών δεξιοτήτων βασικός παράγοντας επιτυχίας για εξαγορές & συγχωνεύσεις

Η συμβατότητα των επιχειρησιακών δεξιοτήτων μεταξύ του αγοραστή και της εταιρείας στόχου αποτελεί κλειδί για την επίτευξη μιας συναλλαγής με...

Close