Skip to content

ΟΑΣΕ: Ανακοίνωση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΑΣΕ σχετικά με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των υπαλλήλων ασφαλιστικών εταιριών:

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της ΟΑΣΕ με την ΕΑΕΕ, η Ομοσπονδία προσέφυγε στον ΟΜΕΔ και πρόσφατα εκδόθηκε η πρόταση της Μεσολαβήτριας του Οργανισμού καλώντας τις δύο πλευρές να την αποδεχθούν και να υπογραφεί η ΣΣΕ του κλάδου μας.

Η πρόταση της Μεσολάβησης, συνεκτιμώντας τόσο τα επιχειρήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων όσο και την εικόνα της κερδοφορίας, της οικονομικής ευρωστίας αλλά και των δυνατοτήτων και προοπτικών των ασφαλιστικών εταιρειών, κινείται γενικά στη λογική ενός ανεκτού συμβιβασμού.

Η ΟΑΣΕ, μελετώντας την ουσία της πρότασης και συνεκτιμώντας τους όρους της διαδικασίας του ΟΜΕΔ, σχετικά με το ακόλουθο στάδιο (εφόσον χρειαστεί) της προσφυγής στη Διαιτησία του ΟΜΕΔ, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Μεσολαβήτριας του ΟΜΕΔ.

Παράλληλα, καλεί την ΕΑΕΕ να σταματήσει την αρνητική μέχρι τώρα στάση της, να αποσύρει τις προτάσεις της για μισθούς κάτω και από τα επίπεδα φτώχειας, εξομοιώνοντας την εξειδικευμένη εργασία των συναδέλφων μας με αυτή του ανειδίκευτου εργάτη, και να δεχθεί τις θέσεις της ΟΑΣΕ, προκειμένου επιτέλους και στον κλάδο μας (όπως πρόσφατα έγινε και στις τράπεζες) να υπογραφεί κλαδική ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει με δίκαιο τρόπο για όλους τους εργαζόμενους τα ελάχιστα που δικαιούνται, με γνώμονα το είδος της εργασίας τους, τα προσόντα, αλλά και τις ανάγκες τους. Παράλληλα να σταματήσει η άνιση μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων, αλλά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων αποτρέποντας την εξέλιξη του χώρου μας σε εργασιακή ζούγκλα!

Σας καλούμε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του θέματος αυτού, που αποτελεί το μείζον που πρέπει να απασχολεί όλους τους εργαζόμενους. Η υπογραφή και η ισχύς της κλαδικής ΣΣΕ, οριοθετεί τη βάση των όρων αμοιβής και εργασίας στον κλάδο μας. Κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας απέναντι σε οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Είμαστε σε αναμονή της θέσης που θα εκφράσει η ΕΑΕΕ. Θα επανέλθουμε, εφόσον χρειαστεί, για να οριοθετήσουμε τις δράσεις μας και το επόμενο στάδιο για την επιτυχία των διεκδικήσεών μας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *