Skip to content

Μακρύς ο πηγαιμός για την Ιθάκη…

Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε ένα νέο Ασφαλιστικό Σύμβουλο που επιλέγει απο την πρώτη στιγμή να ακολουθήσει όλα αυτά που οι ειδικοί, ο Eπόπτης και τα βιβλία λένε ότι πρέπει να ακολουθήσει. Κι ας τον φανταστούμε κατόπιν, μετά απο δύο χρόνια σκληρής προσπάθειας.

Εάν κινείται πάνω απο το μέσο όρο, χωρίς να έχει αποδείξει ότι είναι ο “κορυφαίος των κορυφαίων” τότε θα έχει καταφέρει να τον εμπιστευτούν περίπου 50 οικογένειες.

Αντιλαμβάνεστε ότι για να το καταφέρει αυτό, θα έχει προσεγγίσει αυτά τα δύο χρόνια περί τα 500 άτομα, γνωστοί και συστάσεις, περνώντας από σχεδόν όλα τα βήματα: τηλέφωνο, ραντεβού ανάλυσης αναγκών, παρουσίαση της ιδανικής λύσης και εν τέλει, σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν, σωστή παράδοση του συμβολαίου.

Εαν ταυτόχρονα έχει κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια στην ανάλυση αναγκών, αυτό θα έχει οδηγήσει σε ένα χαρτοφυλάκιο 100.000 ευρώ, με περίπου την εξής σύνθεση: 30% παροχές υγείας,  περίπου 25% επιπλέον καλύψεις ζωής και συνταξιοδότησης,  25% καλύψεις περιουσίας, και τέλος το υπόλοιπο (20%) καλύψεις αυτοκινήτου.

Με βάση τις προμήθειες της ασφαλιστικής αγοράς ανα κλάδο, ο συγκεκριμένος Ασφαλιστκός Διαμεσολαβητής θα ξεκινήσει έτσι την τρίτη του χρονιά στο επάγγελμα, θεωρώντας ότι έχει εξασφαλισμένο 18.000 ευρώ περίπου ετήσιο εισόδημα, δηλαδή περίπου 1500 ευρώ το μήνα.

Ταυτόχρονα, με βάση το πελατολόγιό του και τις υποχρεώσεις του σε επίπεδο σέρβις, πάντα με κριτήριο τον υψηλό επαγγελματισμό και την υψηλού επιπέδου ποιότητα υπηρεσιών, θα προσπαθήσει τον τρίτο του χρόνο, να δημιουργήσει άλλες 20 ασφαλισμένες οικογένειες.

Ακολουθώντας τα ανάλογα ποσοστά, θα προσδοκά νέο εισόδημα απο τις νέες εργασίες του, περίπου 10.000 ευρώ το χρόνο, περίπου 800 ευρώ το μήνα.

Είναι κατανοητό ότι για τους παραπάνω υπολογισμούς, έχουμε χρησιμοποιήσει τους μέσους όρους προμηθειών της αγοράς δεύτερου και τρίτου έτους για το χαρτοφυλάκιο και επίσης το μέσο όρο της αγοράς για αμοιβές πρώτου έτους λαμβάνοντας υπόψη και τους μέσους όρους της αγοράς σε συχνότητα πληρωμής.

Μετά απο τόσο κόπο λοιπόν και προσπάθεια, και θεωρώντας ότι έχει πάει και καλά, ο εν λόγω Σύμβουλος, θα προσφέρει στην οικογένειά του για τον τρίτο του χρόνο εργασίας, ετήσιο μεικτό εισόδημα περίπου 28.000 ευρώ.

Για να δούμε όμως τι πρέπει κατ’ ελάχιστον, να πληρώσει απ’ αυτά με βάση τη νομοθεσία:

Οι ασφαλιστικές του εισφορές ανάλογα με το εάν ήταν πριν ασφαλισμένος ή όχι, θα κινηθούν περίπου στις 4.000 ευρώ ετησίως. Η φορολογία του, γνωρίζοντας πια πόσο λίγα πράγματα αναγνωρίζονται ως επαγγελματικά έξοδα, και χωρίς να υπολογίσουμε την προκαταβολή φόρου, θεωρώντας ότι συμψηφίζεται με την προηγούμενη χρονιά, θα είναι περίπου επίσης 4.000 ευρώ.

Όμως ο λογαριασμός δεν σταματάει εδώ. Το συμβόλαιό του αστικής ευθύνης, τα ελάχιστα έξοδα μετακίνησής του για να υποστηρίξει την καθημερινή του δραστηριότητα και ο ελάχιστος λογαριασμός που μπορεί να έχει κινητού τηλεφώνου, θα ξεπεράσουν επίσης τα 4.000 ευρώ.

Βεβαίως σε αυτά δεν έχουμε συνυπολογίσει άλλα μικρότερα επαγγελματικά έξοδα, όπως κοινωνικές υποχρέωσεις που προκαλούνται λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητας, επιπλέον ρουχισμός κ.λπ., που όσο και προσεκτικός να είναι κάποιος, τουλάχιστον 2.000 ευρώ ετησίως θα τα δαπανήσει.

Κάνοντας λοιπόν την αφαίρεση διαπιστώνουμε ότι μένουν για την οικογένειά του και τον ίδιο 14.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1.150 ευρώ το μήνα. Τι όμως σκοπίμως δεν υπολογίσαμε; Την επένδυση που πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας, για να είναι στο επίπεδο που οι εταιρείες επιθυμούν και που ο επόπτης επιβάλλει και που εν τέλει, μπορεί να είναι αναγκαία για να φέρει αυτά τα εισοδήματα.

Την επένδυση σε εκπαίδευση και τεχνολογικό εξοπλισμό. Ακούμε συνεχώς για την ανάγκη αναβάθμισης του επαγγέλματος, η οποία περνάει μέσα απο τη γνώση και τις υποδομές. Είναι αρκετές οι εταιρείες οι οποίες κάνουν προσπάθεια στην παροχή τέτοιου είδους υποστήριξης στα δίκτυά τους. Προσπάθεια μειωμένη σε πολλές περιπτώσεις απ’ ότι στο παρελθόν, σε περιβάλλον όμως υψηλότερων απαιτήσεων.

Το παραπάνω παράδειγμα καταδεικνύει, ότι για τουλάχιστον τα πρώτα τρία χρόνια της καριέρας του, ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής χρειάζεται στήριξη. Και απο τις εταιρείες σε επίπεδο εκπαίδευσης – υποδομών και από την Πολιτεία.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση του φορολογικού πλαισίου αλλά και του εποπτικού, ως προς το κομμάτι της “υποδοχής” νέων επαγγελματιών.

Αλλά και για τους πιο έμπειρους επαγγελματίες, υπάρχει ανάγκη για υποστήριξη απο τις εταιρείες και για την ανταπόκριση στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες (βλέπε επαναπιστοποίηση ανά πενταετία) αλλά και για την προσαρμογή στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον εργασίας, προϋπόθεση για την επιβίωσή τους τα επόμενα χρόνια. Μαζί και με την απαίτηση για αλλαγή του φορολογικού πλαισίου, η εκπαίδευση και οι υποδομές, αποτελούν τις αναγκαίες συνθήκες για την επιβίωση κάθε υφιστάμενου ή μελλοντικού Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

3 Comments

  1. Avatar

    Η Καριέρα του Ασφαλιστικού Συμβούλου!
    Στόχος 500 ονομαστικοί πελάτες!
    Επίσης να είναι ανεξαρτήτως και να μην ξεκινάει από μια και μονό ασφαλιστική εταιρεία που δεν μπορεί να κοιτάει το συμφέρον του πελάτη άλλα από οργανωμένα ασφαλιστικά γραφεία που μπορούν να προσφέρουν όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα σύμφωνα με το συμφέρον του πελάτη και μόνο!
    Όλοι είμαστε ίσοι και όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου θεού με τα ίδια προνόμια. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι αν είμαστε θετικοί και όχι αρνητικοί άνθρωποι, όπως θέλουν να μας κάνουν, θα κάνουμε θαύματα. Τέλος θέλω να σας πω ότι τα όνειρα σας είναι και δικά μου, θέλω να πολεμήσω για αυτά αυτούς που μας τα κλέβουν. Τα αγαθά φτάνουν για όλο τον κόσμο αρκεί να ξέρουμε να τα μοιραζόμαστε. Μην αφήνετε τους άλλους να επηρεάζουν την ζωή σας !

  2. Avatar

    Αγαπητέ συντάκτη/ες,

    Μήπως τα έχετε λίγο μπερδεμένα και θέλετε να μας τρελάνετε;
    Σιγά μην δημιουργήσει νέος ασφαλιστής σε 2 ή 3 ή 4 χρόνια, χαρτοφυλάκιο καθαρών ασφαλίστρων 100.000 € και με την ιδανική αυτή κατανομή παραγωγής που γράφετε.
    Και μάλιστα σε περιβάλλον Agency (ώστε να ισχύσει ο τρόπος εκπαίδευσης και σωστών συνηθειών εργασίας που περιγράψατε). Καλά δεν μιλάμε για πρακτορεία (στην συντριπτική τους πλειοψηφία), που ψυχορραγούν και βέβαια μόνο να εκπαιδεύσουν και να δημιουργήσουν νέους επαγγελματίες ασφαλιστές δεν μπορούν.
    Σε άλλο πλανήτη μόνο γίνονται αυτά που λέτε… Δεν έχετε υπολογίσει βέβαια και τις σχετικές ακυρώσεις παρακαλώ… Με τι ποσοστό διατηρησημότητας έχετε κάνει το σενάριο σας άραγε;
    Ατυχές και άστοχο λοιπόν όλο το άρθρο. Με λίγη καλή διάθεση θα το έλεγα υπεραισιόδοξο αν όχι ουτοπικό.
    Μην παραμυθιάζετε τον κόσμο παιδιά. Έλεος !!!!!
    Η μόνη σωστή προσέγγιση που κάνατε αφορά το θέμα των εξόδων, που κακώς δεν υπολογίσατε την προκαταβολή φόρου…
    Εννοείτε ότι υπάρχουν φωτεινότατα και ιδιαίτερα επιτυχημένα παραδείγματα γραφείων, που έχουν δημιουργήσει σωστούς επαγγελματίες (κυρίως σε παρελθόντα χρόνια), αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό του χάους που υπάρχει εκεί έξω… Εγώ φυσικά δεν δραστηριοποιούμε εκ πεποιθήσεως με την ανάπτυξη πωλήσεων.

    Βέβαια η άποψη που εκφράζω είναι εντελώς υποκειμενική, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να σε κανένα σημείο να προβάλετε κανένα ουσιαστικό επιχείρημα περί του αντιθέτου. Με πολύ χαρά όμως θα διάβαζα την άποψή σας.

    • Underwriter Editors

      Βεβαίως περιγράψαμε παραγωγικότητα που αφορά πολύ καλούς επαγγελματίες για να καταδείξουμε πόσο μεγάλη οικονομική στήριξη χρειάζεται η διαμεσολάβηση για να οδηγηθεί στον παραγωγικό και δύσκολο δρόμο της επιτυχίας.

      Την προκαταβολή φόρου δεν την αναφέραμε εσκεμμένα μιας και μετά τον 2ο χρόνο λειτουργεί συμψηφιστικά και θέλαμε να είμαστε απολύτως προσεκτικοί ώστε να μην θεωρηθεί ότι υπερβάλαμε στα έξοδα.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *