Skip to content

“Οι άνθρωποι, μπορούμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε φανταστούμε”

«Πρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου πρώτα εάν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο». Πρόκειται για άποψη που έχουμε ακούσει αμέτρητες φορές. O Δρ. Ντίπακ Τσόπρα*, παγκοσμίως γνωστός “γκουρού” της προσωπικής βελτίωσης, μας φανερώνει το «μυστικό όπλο» που διαθέτουμε για να το πετύχουμε.

Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ

Αυτό δεν είναι άλλο από τη φαντασία. Ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια εικόνα πρώτα στο μυαλό του και μετά να της δώσει υπόσταση. Xαρακτηριστικό που τον διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη και του δίνει το προβάδισμα, εφόσον φυσικά, το αξιοποιήσει προς όφελός του και όχι εναντίον του.

Αρκεί να αναλογιστούμε όλες τις μεγάλες εφευρέσεις που έγιναν στο παρελθόν. Οι δημιουργοί τους, τις εμπνεύστηκαν χωρίς να έχουν από πριν καμία απολύτως εμπειρία ή σχετική γνώση. Απλά μπόρεσαν να οραματιστούν κάτι που δεν υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή και στη συνέχεια να του δώσουν σάρκα και οστά, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία από τον περίγυρό τους.

Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, το Διαδίκτυο που παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, είτε για τη δουλειά είτε για την ψυχαγωγία μας, δημιουργήθηκε επειδή ακριβώς ο Τιμ Μπέρνερς Λι, ο «πατέρας του Ίντερνετ» οραματίστηκε – για τις ανάγκες της δουλειάς του- ένα παγκόσμιο σύστημα διακίνησης πληροφοριών, γρήγορο και ανεξάρτητο της πλατφόρμας του κάθε υπολογιστή, το δημιούργησε και πάνω σε αυτό βασίστηκε η λειτουργία του Διαδικτύου.

Αντίθετα με τους ανθρώπους, τα ζώα, όπως επισημαίνει ο Δρ. Τσόπρα, , μπορούν να φανταστούν μόνο πράγματα που έχουν να κάνουν με εικόνες και βιώματά τους από το παρελθόν. Παραδείγματος χάρη, η γάτα έχει στο μυαλό της το ποντίκι επειδή ήδη ξέρει ότι αποτελεί το γεύμα της!

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να τα παρακολουθήσετε τον Δρ. Τσόπρα να αναφέρεται στα παραπάνω και να λέει χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο. Πρέπει να έρθεις σε επαφή με το είναι σου. Πρέπει να κάνεις ερωτήσεις με νόημα κάθε μέρα όπως: «Ποιος είμαι;», «Τι θέλω;» «Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξής μου;» «Για ποια πράγματα είμαι ευγνώμων;».Όσο ανοίγεις την πόρτα που σε οδηγεί στον εσωτερικό σου εαυτό, ανοίγεις την πόρτα στη διορατικότητα, τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Βλέπετε, εμείς οι άνθρωποι, είμαστε το μοναδικό ον στον πλανήτη που έχει την μοναδική ικανότητα να μπορεί να φανταστεί πράγματα που δεν υπάρχουν. Αυτό, είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε δημιουργία. Οι άνθρωποι, μπορούμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε φανταστούμε.”…

*Ο Ν. Τσόπρα είναι γιατρός και πρόκειται για έναν από τους πρωτοπόρους στον τομέα της Ψυχοσωματικής Iατρικής και του Aνθρώπινου Δυναμικού. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες διδάσκει την ανατολική φιλοσοφία στον δυτικό κόσμο. Έχει γράψει περισσότερα από 50 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε όλο τον κόσμο και έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Το περιοδικό Time τον έχει χαρακτηρίσει «ποιητή-προφήτη της εναλλακτικής ιατρικής» και έναν από τους εκατό σημαντικότερους ανθρώπους του 20ού αιώνα.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=4q-FRjQfIwQ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *