Οι Διαμεσολαβητές σώζουν την παρτίδα εν μέσω πανδημίας

19 Νοεμβρίου 2020

Οι απώλειες παραγωγής μέσα στην κρίση είναι μεγαλύτερες στις ηλεκτρονικές πωλήσεις απ’ ότι στα δίκτυα agency ή στα πρακτορειακά και μεσιτικά. 

Σημαντική μείωση ασφαλιστικής παραγωγής  καταγράφουν  εν μέσω κρίση και lockdown οι ασφαλιστικές εταιρείες που για λόγους κόστους προτίμησαν την διανομή μέσω ψηφιακών δικτύων και πλατφορμών σε σχέση με τις ασφαλιστικές που διατηρούν το ανθρώπινο δίκτυο. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα στελεχών της αγοράς και διευθυντών πωλήσεων πολυκαναλικών ασφαλιστικών δικτύων που βλέπουν ωστόσο ότι οι απώλειες παραγωγής μέσα στην  κρίση είναι μεγαλύτερες στις ηλεκτρονικές πωλήσεις απ’ ότι στα δίκτυα agency ή στα πρακτορειακά και μεσιτικά.

Αριθμοί που να επιβεβαιώνουν την πεποίθηση αυτή δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη και αναμένεται να δούμε στις αρχές του νέου χρόνου την συνολική εικόνα της συμμετοχής των δικτύων στις πωλήσεις 2020 σε σχέση με τις πωλήσεις 2019.

Μπορεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός να βοηθά στην άμεση πληρωμή συμβολαίων και κυρίως στην υγειονομική προστασία ασφαλισμένων-διαμεσολαβητών αλλά η διαμεσολάβηση είναι αυτή που θα κινητοποιηθεί για να διατηρηθεί η παραγωγή. Τόσο στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου όσο και στον κλάδο υγείας αλλά και στις υπόλοιπες ασφαλίσεις, παρατηρείται το φαινόμενο ότι οι διαμεσολαβητές είναι αυτοί που θα πείσουν όσους δεν θέλουν να  ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους και είναι πολλοί μέσα στην πανδημία.

Σε ότι αφορά την παραγωγή κατά κλάδο, με βάση τα τελευταία στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο κλάδος αυτοκινήτου καταφέρνει να διατηρεί μονοψήφια υποχώρηση παραγωγής η οποία εν πολλοίς οφείλεται και στις μειώσεις τιμολογίων ορισμένων εταιρειών τον Απρίλιο και τον Μάιο.  Ο κλάδος υγείας καταφέρνει να διατηρήσει τη δυναμική του εξαιτίας του φόβου που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Οι υπόλοιποι κλάδοι περιουσίας και προστασίας έναντι φυσικών καταστροφών είναι οι κλάδοι που ουσιαστικά κινούνται από τα φυσικά δίκτυα. Οι απώλειες που είχαν οι ομαδικές ασφαλίσεις στο α’ εξάμηνο 2020 φαίνεται ότι έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό ή θα καλυφθούν ακόμη περισσότερο μέσα στο 2021 εάν επιστρέψουν οι επιχειρήσεις σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά το Bancassurance εκεί το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να πουλήσουν πολλά ασφαλιστικά προιόντα  και μένουν στις ασφαλίσεις ενυπόθηκων ακινήτων, αυτοκινήτου, μικροασφαλίσεις και υγεία. Το βασικό θέμα με το bancassurance είναι ότι οι εθελουσίες έξοδοι έχουν μειώσει πολύ το ανθρώπινο δυναμικό (τραπεζο-υπαλλήλους) που ουσιαστικά πουλούσαν τα ασφαλιστικά προιόντα.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Βιώσιμο Σύστημα Υγείας και Ψηφιακός Μετασχηματισμός με οδηγό την εξέλιξη της πανδημίας

Μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ με την υποστήριξη της INTERAMERICAN και της Philips Διαδικτυακή συζήτηση ευρύτερου ενδιαφέροντος...

Close