Skip to content

Οι κάρτες Υγείας της Ευρώπη Ασφαλιστικής

europi_asfalistiki1_673272027Το σύστημα υγείας Blue Care που λανσάρει η Ευρώπη ΑΕΓΑ προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη σε βασικό επίπεδο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος (πρόγραμμα First Health) αλλά και πρόγραμμα ολοκληρωμένης περίθαλψης, με πολλές επιπλέον παροχές σε επίπεδο διαγνωστικών εξετάσεων και επισκέψεων (πρόγραμμα First Health Plus)

Βασική πρωτοβάθμια κάλυψη μόνο με 36 ευρώ το χρόνο:

Η κάρτα First Health προσφέρει

  • Πλήρες ετήσιο checkup πανελλαδικά, με συμβολική συμμετοχή 10 ευρώ
  • Δωρεάν επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς βασικών ειδικοτήτων
  • Δωρεάν επισκέψεις σε παιδοχειρουργούς
  • Επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων με πολύ μικρή συμμετοχή
  • Απεριόριστες επισκέψεις κατ’ οίκον με προσυμφωνημένες τιμές και πολύ μικρή συμμετοχή.

Τα άνω ισχύουν για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε ιατρούς και κλινικές του Ομίλου ή γιατρούς συμβεβλημένους με τον Όμιλο.

  • Εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για επισκέψεις σε βασικές ειδικότητες (παθολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος και γυναικολόγος) η κάρτα εγγυάται  προσυμφωνημένη αμοιβή 20 ευρώ

Για τις υπόλοιπες περιοχές και ειδικότητες με πολύ μικρή συμμετοχή του ασφαλισμένου προσφέρονται απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις και επισκέψεις κατ’ οίκον.

Σε περίπτωση παραπεμπτικού από ιατρό του συνεργαζόμενου δικτύου ή των κλινικών, υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης απεριόριστων διαγνωστικών εξετάσεων λόγω ασθενείας ή ατυχήματος, με έκπτωση 40%.

Επίσης, για νοσηλεία στις κλινικές του Ιατρικού προβλέπεται έκπτωση 10% με ανώτατο ποσό τα 500 ευρώ.

  • Η κάρτα περιλαμβάνει συμπληρωματική κάλυψη θανάτου λόγω ατυχήματος ύψους 2.000 ευρώ και κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων και φυσιοθεραπείας από ατύχημα έως 300 ευρώ και σε ποσοστό 75%.

Τιμή έκπληξη: 36 ευρώ το χρόνο και σε 2 εξαμηνιαίες δόσεις.

Η κάρτα First Health Plus προσφέρει

  • Ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια κάλυψη
  • Εξειδικευμένη πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία με πολύ χαμηλό ετήσιο κόστος

Η κάρτα περιλαμβάνει ότι και η προηγούμενη, η First Health:

  • Δωρεάν επισκέψεις σε όλους τους εφημερεύοντες ιατρούς βασικών ειδικοτήτων
  • Δωρεάν επισκέψεις σε παιδοχειρουργό
  • Επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων με ελάχιστη συμμετοχή
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγους – ψυχίατρους
  • Απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις στο σπίτι με ελάχιστη συμμετοχή

Σε 38 πόλεις της επαρχίας εγγυημένες ειδικότητες με εγγυημένες αμοιβές και στις υπόλοιπες περιοχές και ειδικότητες, απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις σε ιατρεία του δικτύου ή κατ’ οίκον με τιμές από 20 – 50 ευρώ.

Η κάρτα First Health Plus προσφέρει διαγνωστικές εξετάσεις λόγω ασθενείας ή ατυχήματος, ανά έτος, σε εκπτωτικό τιμοκατάλογο, με παραπεμπτικό είτε του παρόχου είτε και του προσωπικού ιατρού.

Στα έκτακτα περιστατικά τα πρώτα 200 ευρώ διαγνωστικών εξετάσεων είναι δωρεάν όπως δωρεάν είναι και οι ιατρικές επισκέψεις. Μετά την υπέρβαση των 200 ευρώ η συμμετοχή της εταιρείας είναι 15% ή 25% αν το παραπεμπτικό είναι συμβεβλημένου ή προσωπικού ιατρού αντίστοιχα.

Αν το κόστος των εξετάσεων υπερβεί τα 2000 ευρώ, παρέχεται έκπτωση 40% σε προνομιακό τιμολόγιο και σε όλες τις κλινικές του Ομίλου.

Στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα της περιφέρειας στο κόστος των εξετάσεων ο ασφαλισμένος συμμετέχει με την τιμή ΦΕΚ ενώ οι βασικές ειδικότητες παρέχονται με την συμφωνημένη τιμή.  Στη επαρχία μπορεί να γίνει και παράλληλη χρήση του ΕΟΠΥΥ.

Από την κάρτα υγείας First Health Plus καλύπτονται και διαγνωστικές εξετάσεις επεμβατικού χαρακτήρα, κατά βάση γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση, στην προνομιακή τιμή των 140 ευρώ η πρώτη και 200 ευρώ η δεύτερη.

Η τιμή αυτή περιλαμβάνει αμοιβή κλινικής και ιατρού, υγειονομικό υλικό και τυχόν λήψη για βιοψία. Τα μόνα που δεν συμπεριλαμβάνονται είναι γαστρολογικές εξετάσεις και CLO Test.

Σε περίπτωση πολυτεκτομής, παρέχεται έκπτωση 15% με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλο νοσοκομειακό συμβόλαιο.

Check up με την First Health Plus

Με την κάρτα First Health Plus το checkup είναι ανάλογα με την ηλικία και το φύλλο:

  • Για παιδιά έως 18 ετών πλήρες check up και με παιδιατρική εξέταση με συμβολική συμμετοχή 10 ευρώ
  • Για ενήλικες έως και 45 ετών με συμμετοχή 10 ευρώ
  • Για ενήλικες άνω των 45 ετών, πλήρες, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των αιματολογικών και του ηλεκτροκαρδιογραφήματος που εμπεριέχει το προηγούμενο, εξέταση για PSA και ακτινογραφία θώρακος. Για τις γυναίκες περιλαμβάνεται και υπέρηχος μαστών και ψηφιακή μαστογραφία με συμμετοχή μόνο 15 ευρώ.
  • Εξειδικευμένα check ups με προνομιακό κόστος 50 ευρώ στις κλινικές του Ομίλου, για έλεγχο θυροειδούς, καρκινικών δεικτών και ανδρολογικό έλεγχο.
  • Ειδικά για τις γυναίκες Ultra-Fast Breast MRI την ταχεία μαγνητική μαστογραφία που είναι μια νέα μέθοδος διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, στην εξαιρετικά προνομιακή τιμή των 75 ευρώ.
  • Back to school, πλήρες checkup από 1/9 έως 9/11 κάθε χρόνο, με συμμετοχή 80 ευρώ.

Η κάρτα υγείας First Health Plus ολοκληρώνει την παρεχόμενη κάλυψη με φυσιοθεραπείες, ιατρικές πράξεις με έκπτωση 40%, οφθαλμοϊατρικά.

Στους φυσιοθεραπευτές του δικτύου οι συμμετοχές ανά συνεδρία στο ιατρείο είναι 20 ευρώ και στο σπίτι 25 ευρώ. Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης η συμμετοχή ανά συνεδρία είναι 20 ευρώ. Στους συνεργαζόμενους φυσιοθεραπευτές εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης υπάρχει συμφωνημένο εύρος τιμών σε χαμηλή τιμή.

Στις ιατρικές πράξεις υπάρχουν εκπτώσεις σε προσυμφωνημένο τιμοκατάλογο της τάξεως του 40%

Στα οφθαλμοϊατρικά, επισκέψεις στα τακτικά ιατρεία του ομίλου με συμμετοχή 30 ευρώ, και στους ιατρούς του δικτύου με συμμετοχή 30  – 50 ευρώ. Για την μείωση των διαθλαστικών ανωμαλιών παρέχεται έκπτωση 20%.

Σε περίπτωση νοσηλείας, παρέχεται έκπτωση 15% με ανώτατο ποσό έκπτωσης τα 500 ευρώ  – η έκπτωση ισχύει μόνο αν η νοσηλεία δεν καλύπτεται 100% από άλλο συμβόλαιο.

Κόστος: 139 ευρώ το χρόνο και εδώ με δυνατότητα εξαμηνιαίας καταβολής.

Η γραμμή υγείας είναι επί 24ωρου στην διάθεση των ασφαλισμένων για τα ραντεβού τους. Στα έκτακτα περιστατικά η ταυτοποίηση γίνεται εντός κλινικής

Προγράμματα υγείας για φοιτητές Erasmus

Τα προγράμματα Erasmus Ι, ΙΙ και ΙΙΙ παρέχονται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων οι οποίοι συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών για σπουδές και πρακτική άσκηση.

Το πακέτο Erasmus Ι, παρέχεται σε φοιτητές που δεν έχουν ή δεν μπορούν να εκδώσουν την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης και άρα θα πρέπει να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο προσωπικό ατύχημα ή ασθένεια όσο και την αστική ευθύνη υπέρ τρίτων. Εμπεριέχει καλύψεις ασφάλισης θανάτου και ανικανότητας με κεφάλαιο 10.000 ευρώ.

Επίσης, ιατροφαρμακευτικά έξοδα εντός ή εκτός νοσοκομείου έως 500 ευρώ και ιατροφαρμακευτικά έξοδα εξ’ αιτίας ασθενείας από οξύ και επείγον περιστατικό, έως 300 ευρώ.

Η κάλυψη υγείας είναι με όριο 1500 ευρώ το χρόνο και 85% κάλυψη των αναγνωρισμένων εξόδων.

Με την ασφάλιση  αστικής ευθύνης υπέρ τρίτων παρέχεται κάλυψη για σωματικές βλάβες ή και υλικές ζημιές που θα προξενηθούν από αμέλεια του ασφαλισμένου στα πλαίσια των συνηθισμένων του δραστηριοτήτων. Τα καλυπτόμενα όρια είναι για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές ως 20.000 ευρώ και για ομαδικό ατύχημα ως 60.000 ευρώ. Η απαλλαγή για κάθε υλική ζημιά είναι 200 ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό παρέχεται ανάλογα με την απαιτούμενη διάρκεια κάλυψης, άρα παρέχεται και ως τρίμηνο, εξάμηνο, εννεάμηνο αλλά και δωδεκάμηνο. Το κόστος του τριμήνου είναι 60 ευρώ, το κόστος του εξαμήνου 90 και αντίστοιχα του εννεάμηνου και το ετήσιο 120 και 155 ευρώ.

Τα προγράμματα Erasmus II και ΙΙΙ δεν έχουν την κάλυψη υγείας – δεν  απαιτείται η κάλυψη υγείας για την περίπτωση που οι φοιτητές έχουν ή επιθυμούν να εκδώσουν την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθενείας. Η διαφορά αφορά τα κεφάλαια κάλυψης αστικής ευθύνης. Τόσο το Erasmus II όσο και το Erasmus ΙΙΙ, έχουν ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων με θάνατο από ατύχημα και μόνιμη ή ολική ανικανότητα 10.000 ευρώ ή μόνιμη ή μερική ανικανότητα ως ποσοστό της ανικανότητας επί των 10.000 ευρώ, καθώς και ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα έως 300 ευρώ.

Η αστική ευθύνη στο πρόγραμμα Erasmus ΙΙ έχει αυξημένο όριο για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές 30.000 ευρώ ενώ στο Erasmus ΙΙΙ είναι μειωμένο σε 20.000 σωματικές βλάβες κατ’ άτομο και υλικές ζημιές κατ’ ατύχημα.

Η απαλλαγή για τις υλικές ζημιές παραμένει σε όλα τα προγράμματα στα 200 ευρώ.

Στο Erasmus ΙΙ το κόστος είναι ανά εξάμηνο ή ετήσιο ανάλογα και πάλι με τον χρόνο παραμονής του φοιτητή στο εξωτερικό.

Τα προγράμματα αυτά μπορούν να διατεθούν και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κάποιο αντασφάλιστρο αναλόγως προορισμού. Στην περίπτωση που χρειάζεται να εκδοθεί βεβαίωση ασφάλισης, αυτό θα γίνεται αφού υπάρξει προπληρωμή του ασφαλίστρου και το συμβόλαιο δεν θα μπορεί μετά να ακυρωθεί.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *