"Ουδέν σχόλιον" από Exin & ΕΤΕ για τη μήνυση της Calamos

8 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται το ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά τη πρωτοφανή μήνυση που υπέβαλε ο ένας εκ των δύο αγοραστών ( η Calamos Family Partners) κατά του... άλλου (της Exin).  (διαβάστε:Σύγκρουση Calamos- Exin ανατρέπει τη μέχρι τώρα συμφωνία εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής)

Μετά την δημοσιοποίηση της αγωγής η Exin εξέδωσε με τη σειρά της χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου λακωνική ανακοίνωση (ακολουθεί), στην οποία δηλώνει "απόλυτα αφοσιωμένη" στο προδιαγεγραμμένο χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής...:

«Η EXIN ενημερώθηκε πρόσφατα ότι ένας από τους συνεργάτες της επέλεξε να εκδώσει δελτίο τύπου σχετικά με την ύπαρξη μήνυσης κατά της EXIN. Η EXIN δε σχολιάζει μηνύσεις ούτε απειλές για μήνυση. Η EXIN παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στην ταχεία ολοκλήρωση της συναλλαγής της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών.»

Mην ξεχνάμε πως χθες ανώτερο στέλεχός της, το οποίο επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters πως η Exin δεν έχει καταθέσει ακόμα φάκελο που να περιέχει το τελικό μετοχικό σχήμα του ομίλου αγοραστών.

Στον απόηχο των εξελίξεων δεν άργησε να έρθει η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ακολουθεί), στην οποία αναφέρεται πως πληροφορήθηκε για την αγωγή της Calamos Family Partners κατά της Exin από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (!) και ότι θα ενημερώσει εφόσον λάβει γνώση (...) για τυχόν εξελίξεις που επηρεάζουν την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής:

«Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αναφορικά με την πώληση του 75% της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «Η ΕΘΝΙΚΗ» στην Exin Financial Services Holdings BV (“Exin” και η «Συναλλαγή»), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε γνώση χθες, μέσω αναφορών σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την ύπαρξη νομικών ενεργειών κατά της Exin από την Calamos Family Partners. Η ΕΤΕ έχει υπογράψει Συμφωνία Αγοράς και Πώλησης Μετοχών με την Exin στις 28 Ιουνίου 2017. Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η ΕΤΕ θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό εφόσον λάβει γνώση τυχόν εξελίξεων που επηρεάζουν τη Συναλλαγή».

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Interamerican για επιχειρηματικότητα & ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα

Τον τόνο της σύγχρονης αντίληψης για την ανάπτυξη του επιχειρείν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, έδωσε...

Close