Skip to content

Οχύρωση απέναντι στους διαδικτυακούς κινδύνους

Στην εποχή που οι επιχειρήσεις αναζητούν τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατευθούν από τους κινδύνους του διαδικτύου, η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ έδωσε τις απαντήσεις που χρειάζονται στη συνάντηση ενημέρωσης και ανοιχτού διαλόγου με θέμα «Οχύρωση απέναντι στους διαδικτυακούς κινδύνους» στο πλαίσιο του θεσμού «Ask the experts».

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Eurobank, πελάτες και συνεργάτες τόσο της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ όσο και της τράπεζας είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν και να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στην οχύρωση μικρών ή μεγάλων εταιρειών απέναντι στον κυβερνοκίνδυνο. Επίσης παρουσιάστηκε η καινοτόμος σπονδυλωτή υπηρεσία «Προηγμένη κάλυψη από τον Κυβερνοκίνδυνο» που σχεδίασε και υλοποιεί η εταιρία, παρέχοντας στους πελάτες της μια ακόμη υπηρεσία προστιθέμενης αξίας, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις με τη χρήση του διαδικτύου. Η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ παρουσίασε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας αυτής η οποία μέσω των λύσεων αξιολόγησης που προσφέρει και των βελτιωτικών ενεργειών που προτείνει, δίνει τη δυνατότητα για ασφάλιση στα «μέτρα» κάθε επιχείρησης και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Άννυ Τρύφων, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α., ο κ. Ανδρέας Χασάπης, Γενικός Διευθυντής Commercial Banking του Ομίλου Eurobank και ο Χρίστος Ονουφρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Odyssey.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Ανδρέας Χασάπης, Γενικός Διευθυντής Commercial Banking του Ομίλου Eurobank, δήλωσε: «Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας την ενημέρωση συνεργατών και πελατών σχετικά με τη νέα τάξη πραγμάτων στο ψηφιακό περιβάλλον, τους κινδύνους που απειλούν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και τους τρόπους προστασίας από τον κυβερνοκίνδυνο. Αυτός είναι και ο σκοπός της πραγματοποίησης της σημερινής συνάντησης».

Η διαχείριση ασφάλειας πληροφοριών, η αξιολόγηση των διαδικτυακών κινδύνων που μπορούν να αποτελέσουν απειλή για μια επιχείρηση και οι λύσεις που έχει πλέον στα χέρια του ο σύγχρονος επιχειρηματίας ήταν μερικά από τα θέματα που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν από την εξειδικευμένη ομάδα της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν πολύτιμες και ουσιαστικές πληροφορίες αναφορικά με επιμέρους παραμέτρους που αφορούν σε πιθανή παραβίαση δεδομένων ασφαλείας και το οικονομικό κόστος με το οποίο ενδέχεται επιβαρυνθεί μια επιχείρηση με αντίστοιχες συνέπειες στην παραγωγικότητα και την εικόνα της.

Η κ. Άννυ Τρύφων, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε σχετικά: «Η σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων “Ask the experts” γίνεται πλέον θεσμός, προσφέροντας στους πελάτες και τους συνεργάτες μας πολύτιμη γνώση και ενημέρωση και ταυτόχρονα ένα βήμα διαλόγου για σημαντικά θέματα που αφορούν την ίδια τη λειτουργία της επιχείρησής τους. Φέτος, με αφορμή τον νέο Κανονισμό GDPR αναλύσαμε ένα σημαντικό και πολύ επίκαιρο θέμα όπως η ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο υπό το πρίσμα τόσο της προστασίας όσο και της ασφάλισης. Στην ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας, παρακολουθούμε τις παγκόσμιες εξελίξεις στην τεχνολογία και την καινοτομία και δημιουργούμε ειδικά προγράμματα που απαντούν στις διαφορετικές απαιτήσεις των μικρών ή των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί μας είναι πάντα δίπλα στους πελάτες μας και στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για να ενημερώσουν, να λύσουν απορίες και να συμβουλεύσουν σχετικά με τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί μετά την εφαρμογή του κανονισμού παρέχοντας ταυτόχρονα αποτελεσματικές λύσεις οχύρωσης απέναντι στον κυβερνοκίνδυνο».

Ο κ. ο Χρίστος Ονουφρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Odyssey, στο πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου για την αξιολόγηση των πιθανοτήτων παραβίασης ασφαλείας έθεσε τα εξής δεδομένα: «Εάν αναλογιστούμε πως ένας άνθρωπος έχει 1 πιθανότητα στις 576.000 να χτυπηθεί από κεραυνό και 1 πιθανότητα στις 4 να αποτελέσει θύμα παραβίασης δεδομένων, βλέπουμε ξεκάθαρα πως μια παραβίαση δεδομένων αποτελεί ένα απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο που κάθε άνθρωπος και κατ’ επέκταση κάθε οργανισμός οφείλει να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *