"Έργα περιόδου 1901-1910" στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

11 Δεκεμβρίου 2017

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Άγνωστος Κωνσταντίνος Μαλέας - Έργα περιόδου 1901-1910», στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ».

Βόσπορος - Κωνσταντινούπολη

Ο Κωνσταντίνος Μαλέας (1879–1928) θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μεταϊμπρεσσιονισμού στην Ελλάδα. Με το έργο του έδωσε σημαντική ώθηση στην ανανέωση της ελληνικής ζωγραφικής και επηρέασε σημαντικά τους συναδέλφους του.

Πορτρέτο Αθηνάς Μαλέα

Μαζί με καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Παρθένης και ο Νίκος Λύτρας έθεσαν με τη ζωγραφική τους το τέλος του ακαδημαϊσμού, όπως είχε καθιερωθεί από την Ακαδημία του Μονάχου από τον 19ο αιώνα και εισήγαγαν όλα εκείνα τα καινοτόμα ρεύματα που κυριαρχούσαν την εποχή εκείνη στην Ευρώπη.

Τραγούδια της ξενητιάς

Στο πρώιμο έργο του Μαλέα ανακαλύπτει κανείς τους προβληματισμούς, τις επιρροές και εν γένει τα στάδια από τα οποία πέρασε ο δημιουργός ώσπου να κατακτήσει το προσωπικό του ύφος.

Τραγούδια της ξενητιάς

Πρόκειται για έργο υψηλής ποιότητας, άγνωστο στο ευρύ κοινό και με ύφος που απέχει από αυτό που θα τον χαρακτηρίσει αργότερα, αλλά που φανερώνει από την αρχή την αξία του ως καλλιτέχνη.

Ο Σηκουάνας από το Αρζαντέιγ

H έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής λάβαμε την κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με τις διαδικασίες πώλησης της εταιρίας: «Συνάδελφοι, Η αναμονή...

Close