Ο διαχρονικός ρόλος του ασφαλιστικού πράκτορα - 80 χρόνια ΕΕΑΕ

14 Δεκεμβρίου 2018

Η 12η Δεκεμβρίου 2018, αποτέλεσε μια σπουδαία βραδιά, μια βραδιά σταθμό στην 80ετή ιστορία της Ένωσής μας.

Όχι μόνο γιατί γιορτάσαμε τα γενέθλια των 80 ετών της ΕΕΑΕ, αλλά και γιατί συνέπεσε με την ιστορικής σημασίας για τον κλάδο μας ψήφιση της ενσωμάτωσης της οδηγίας 2016/97 - IDD για την Διαμεσολάβηση στην Ελληνική Νομοθεσία.

Μία Οδηγία για την οποία η Ένωσή μας, μέσω της Προέδρου της κυρίας Δήμητρας Λύχρου, και με την αμέριστη στήριξη των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, δούλεψε σκληρά ώστε να κατοχυρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μελών της και του κλάδου εν γένει, να διασφαλίσει ξεκάθαρους και ίσους όρους ανταγωνισμού, και να δημιουργήσει ένα νέο νομοθετικό και θεσμικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα, θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί με δυναμισμό και ασφάλεια.

Η εκδήλωσή μας, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν απόλυτα επιτυχημένη, προσέλκυσε όλους τους φορείς της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, τις περισσότερες Ασφαλιστικές Εταιρείες ως χορηγούς ή απλά συμμετέχοντες, καθώς και δεκάδες Μελών μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Όλοι μαζί, δώσαμε ένα στίγμα ενότητας και σύμπλευσης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την δική μας αγορά – επάγγελμα, αλλά και για το σύνολο της οικονομίας της χώρας μας.

Σε μια δυναμική παρουσία-χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι μάχες και οι διεκδικήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν με την στήριξη του ΕΕΑ, στέλνοντας ένα καθολικό μήνυμα ενότητας στον κλάδο και ανάγκης συμπόρευσης όλων των πλευρών με νομιμότητα αλλά και ηθική.

Θέλοντας να ενισχύσει το μήνυμα του, κάλεσε στη σκηνή τους προέδρους όλων των φορέων Διαμεσολάβησης κ.κ. Π. Λελεδάκη (ΕΑΔΕ) και ΠΣΑΣ, Ι. Ξηρογιαννόπουλο (ΣΕΜΑ), Ι. Τοζακίδη (ΠΣΣΑΣ), Τ. Μιχαλόπουλος (ΠΟΑΔ), καθώς και τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της ΕΑΔΕ κ.κ. Γ. Καραβία, Α. Ραφαηλίδη, Ε. Γρυπάρη, Κ.Σ. Μαυρόπουλο, Χ. Αλεξόπουλο, Ν. Αποστολόπουλο, Μεσίτες Lloyds και φυσικά την Δ. Λύχρου, για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Ο επόμενος ομιλητής, κ. Χ. Γεωργακόπουλος, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Πίστη ως Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσής μας, αναφέρθηκε στα τόσο σημαντικά που έχουμε πετύχει ως Ένωση, τονίζοντας παράλληλα ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα στοχοθεσίας, διαρκούς προσπάθειας, επικέντρωσης και εντιμότητας, αρχές οι οποίες άλλωστε διακρίνουν τόσο τον ίδιο όσο και την Εταιρεία του.

Οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των Ασημένιων μας Χορηγών, τόσο του κ. Κ. Σεμερτζόγλου από την Groupama, όσο και του κ. Τ. Ηλιακόπουλου από την Interamerican, περιείχαν το ουσιαστικό μήνυμα, ότι η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, διαμέσου των επαγγελματιών του κλάδου (Πρακτόρων, Μεσιτών και Συντονιστών), συνεχίζει να αποτελεί τον ισχυρό πυλώνα προώθησης των ασφαλιστικών προϊόντων, ιδιαίτερα των κλάδων περιουσίας, υγείας, ευθυνών αλλά και αποταμιευτικών-επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων. Η ασφαλιστική συμβουλή αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη αξία που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σημασία και τη σπουδαιότητα της σωστής λειτουργίας των επαγγελματιών του κλάδου.

Τέλος, ο κ. Σ. Τσαούσης ως εκπρόσωπος της ERGO, του τρίτου Ασημένιου Χορηγού μας, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω έκτακτης σημαντικής υποχρέωσής του, μας έστειλε μαζί με τις ευχές του, το μήνυμα της συνεχούς στήριξης της Εταιρείας του προς τον κλάδο των Διαμεσολαβούντων εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και οι μέρες που έρχονται θα είναι καλύτερες για όλους μας.

Στην κεντρική της ομιλία, η πρόεδρος της ΕΑΕΕ κα Δήμητρα Λύχρου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, επικεντρώθηκε στη δράση της ΕΕΑΕ την τελευταία πολύ κρίσιμη δεκαετία, μια δεκαετία όπου ανέκυψαν σοβαρότατα θέματα όπως ο Τειρεσίας, η προσφυγή στο ΣτΕ και εν συνεχεία στη Χάγη, η δημιουργία της ΕΑΔΕ, οι Συμβάσεις και πολλά ακόμη, με αποκορύφωμα την IDD, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιπτώσεις η κινητοποίηση, συμμετοχή και οι προσπάθειες της Ένωσης μας ήταν πολύ μεγάλες και σημαντικές και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των τελικών επιμέρους αποτελεσμάτων. Ειδικότερα για την IDD, είπε ότι η ψήφιση όλων σχεδόν των επιμέρους διεκδικήσεων του κλάδου μας, που παρουσιάστηκαν και τεκμηριώθηκαν μέσω της διαδικασίας της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχε, αποτέλεσε την επιτομή της αναγνώρισης των προσπαθειών μας και μια σπουδαία νίκη, ώστε να εφαρμοστούν επιτέλους κανόνες ίδιας αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα, και να καταστεί υποχρεωτική η «συμβουλή» σε όλα τα προϊόντα, κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει σημαντικά τον κλάδο προς όφελος των επαγγελματιών αλλά και του καταναλωτή.

Είπε ακόμη ότι θα εξακολουθήσουμε με την ίδια δύναμη και επιμονή, να συμμετέχουμε στην προσπάθεια επίλυσης άλυτων θεμάτων της αγοράς μας, όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός από αλλά δίκτυα Διαμεσολάβησης (τράπεζες, internet ή άλλες εταιρείες), και προέτρεψε τις Ασφαλιστικές Εταιρείες να μη συμμετέχουν ή να μην επιτρέπουν τον ευτελισμό του ασφαλιστικού προϊόντος.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους χορηγούς αλλά και όλους όσους κοπίασαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης και υποσχέθηκε ότι η ΕΕΑΕ θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη το σπουδαίο έργο της.

Την εκδήλωση ετίμησαν ακόμη εκ μέρους της ΕΑΕΕ η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, η πρόεδρος του ΕΙΑΣ κ. Νάντια Σταυρογιάννη, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ κ. Θ. Μελακοπίδης, Μέλη των Δ.Σ. των φορέων και Σωματείων της Διαμεσολάβησης, καθώς και πολλά στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Είναι τέλος σημαντικό να αναφερθούμε στο Λεύκωμα και στο πολύτιμο και συγκινητικό βίντεο που δημιουργήσαμε και προβάλαμε, καταγράφοντας την ιστορική διαδρομή της ΕΑΕΕ από το 1938 έως σήμερα, μιας διαδρομής άρρηκτα συνδεδεμένης με την πορεία του τόπου μας και με κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και των μελών μας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με φαγητό και έκλεισε γιορτινά σύμφωνα και με το πνεύμα των ημερών με το τραγούδι της Πέννυ Παλτατζή και μουσικό πρόγραμμα που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Ο διαχρονικός ρόλος του ασφαλιστικού πράκτορα - 80 χρόνια ΕΕΑΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Allianz Ελλάδος βραβεύτηκε στα Bravo Sustainability Awards 2018

H κοινωνική δράση της Allianz Ελλάδος, επιβραβεύτηκε στα φετινά “Bravo Sustainability Awards”, στην κατηγορία Bravo Market για τη στήριξη του...

Close