Ο πρώην Υπουργός & Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

15 Ιουλίου 2020

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει πως ο διακεκριμένος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην Υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης θα ανήκει πλέον στο δυναμικό της.

Ο Καθηγητής και Κοσμήτορας επί τιμή Μανιτάκης, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο διορισμός του Καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη ως επικεφαλής του εν λόγω οργάνου, εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Νομικής Σχολής με σκοπό την ενίσχυση και εμβάθυνση τόσο των επιστημονικών της δραστηριοτήτων όσο και των δράσεων κοινωνικής ευθύνης.

Ο Καθηγητής Μανιτάκης εξελέγη Καθηγητής στην Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ το 1982, όπου και δίδασκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του, ενώ έχει διατελέσει Κοσμήτορας (1989-1991) και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (2004-2011) στην ίδια ως άνω Σχολή.

Ακόμη, έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Montpelier, Paris VII, Nantes και Ρώμης και έχει εργαστεί ως Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ.

Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Ξανθόπουλου- Πνευματικού» (2007). Διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
e-Συζήτηση ΣΕΣΜΑ: "Το ΕΣΠΑ ως εργαλείο ανάπτυξης του επιχειρείν"

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 με...

Close