Skip to content

Ο “Σεισμός στο Μουσείο” συναρπάζει μικρούς – μεγάλους και τη νέα σχολική χρονιά

Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 13 Οκτωβρίου 2018: Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς

Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο», από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και την ΑΧΑ Ασφαλιστική, άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, δίνοντας σε όλους τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν το φαινόμενο του σεισμού με ένα επιμορφωτικό ταξίδι που συναρπάζει.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εικονική πραγματικότητα, βιωματικά εκθέματα και προσομοιωτές σεισμού, διαδραστικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά βίντεο ήρθαν να «ταράξουν» τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τις οικογένειές τους, εξοικειώνοντάς τους, παράλληλα, με το φυσικό αυτό φαινόμενο.

H έννοια του σεισμού παρουσιάζεται με τόσο διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο, έτσι ώστε ο επισκέπτης φεύγοντας, εκτός από ενθουσιασμένος, να είναι και πλήρως ενημερωμένος και κατάλληλα προετοιμασμένος για το τι πρέπει να κάνει για να προστατευτεί σε ανάλογη περίπτωση.

Μέσω της δονητικής τράπεζας και της VR καρέκλας που περιλαμβάνει η έκθεση, οι επισκέπτες μπορούν να «νιώσουν» και να κατανοήσουν το φαινόμενο αυτό με τον πιο διασκεδαστικό, αλλά και επιστημονικό τρόπο. Παράλληλα, ρεαλιστικά μοντέλα υδρογείων επεξηγούν λεπτομερώς το γεωλογικό φαινόμενο, ενώ εκπαιδευτικά βίντεο παρουσιάζουν τους μεγάλους σεισμούς που συντάραξαν τη σύγχρονη, άκρως σεισμογενή, Ελλάδα, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες.

Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» αποτελεί συνένωση των δυνάμεων της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εξάπτει τη φαντασία και το μυαλό του επισκέπτη μέσα από την εκπαίδευση και την τεχνολογία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Γίνε Σεισμο-ειδικός» και «Κάνε Σεισμό» για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις 13 Οκτωβρίου διοργανώθηκε ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς, η οποία εστίασε στην ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν στην προετοιμασία και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του σεισμού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» θα βρείτε στο www.axa.gr,  για την ημερίδα εδώ και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εδώ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *