Ο σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

26 Ιανουαρίου 2021

Στην επίκαιρη κεντρική ομιλία του με θέμα «Ο ρόλος του κράτους στο αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής οικονομίας», ο νομπελίστας οικονομολόγος σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης (πρόεδρος της επιτροπής που συνέταξε το συνεκτικό «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία») θα αναφερθεί στο πως ο κρατικός τομέας της οικονομίας μπορεί να συμβάλλει μέσω των μηχανισμών του στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών για ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Ποιος είναι ο σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης

Ο σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι ο κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ 2010 στα Οικονομικά. Κατέχει τις έδρες “Regius Chair of Economics” στο London School of Economics και “Ευρωπαϊκών Σπουδών” στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ειδικεύεται στα οικονομικά των αγορών εργασίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στις διαρθρωτικές αλλαγές, ιδίως όσον αφορά τα εμπόδια στην εξισορρόπηση της ελεύθερης αγοράς. Την τελευταία δεκαετία έχει εργαστεί εκτενώς στις συνέπειες της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης στην απασχόληση και στην εμφάνιση της Κίνας ως παγκόσμιας οικονομικής δύναμης. Το 2020 προήδρευσε της Επιτροπής για το Σχέδιο Ανάπτυξης για την ελληνική Οικονομία, της οποίας η έκθεση φέρει το όνομά του. Έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει συνεισφέρει εκτενώς σε επαγγελματικά περιοδικά, περιοδικά και τον τύπο. Έχει λάβει πολλά βραβεία, τιμητικές διακρίσεις και υψηλού κύρους Ακαδημαϊκές υποτροφίες για το έργο του, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Σταυρού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του τίτλου του Ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Μια ομιλία σημείο αναφοράς για τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής και τον εκσυγχρονισμό των δομών της ελληνικής οικονομίας! Να είστε εκεί!

Δηλώστε συμμετοχή

Γίνετε χορηγός

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Πρώτο σε αποδόσεις το Αμοιβαίο Κεφάλαιο “Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού”

Πρώτο σε αποδόσεις στην κατηγορία του έκλεισε το έτος 2020 το Αμοιβαίο Κεφάλαιο “Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού”, με τη...

Close