Ο ύπνος στο γραφείο αυξάνει την παραγωγικότητα

10 Δεκεμβρίου 2014

Οι μάνατζερ πρέπει να αφήνουν τους συνεργάτες τους να κοιμούνται λίγο το μεσημεράκι, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.

H δήλωση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά προέρχεται από το φημισμένο πανεπιστήμιο Universtity College London στην Μεγάλη Βρετανία, καθηγητής του οποίου ισχυρίζεται ότι "κακώς εμείς οι άνθρωποι έχουμε συνηθίσει να κοιμόμαστε μόνο το βράδυ".

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό για τον άνθρωπο, δήλωσε ο καθηγητής, αλλά αποτέλεσμα της Βιομηχανικής Επανάστασης και των συνθηκών εργασίας που επέβαλε: "Αναγκαστικά "στριμώξαμε" όλες τις ώρες ύπνου τη νύχτα. Κανονικά θα μπορούσαμε να κοιμόμαστε άλλη μια ή δύο φορές μέσα στην ημέρα.  Παλιά, τα “ημερήσια κρεβάτια” ήταν μόνιμο μέρος της επίπλωσης των κτιρίων, ακριβώς για να κοιμάται ο κόσμος και κατά τη διάρκεια της ημέρας".

Ο ύπνος τη νύχτα, μειώνει την δημιουργικότητα. Αντίθετα ένας ύπνος μια με μιάμιση ώρα κάθε μέρα, αυξάνει την παραγωγικότητα του ατόμου:

"Για να είναι κανείς παραγωγικός, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κάνει λιγότερα πράγματα. Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, οι πιο δημιουργικές σκέψεις έρχονται όταν είμαστε χαλαροί και το μυαλό είναι ελεύθερο να κάνει νέες συνδέσεις. Δημιουργικότητα με το ζόρι, δεν γίνεται. Οι καλύτερες ιδέες έρχονται τις πιο απίθανες στιγμές. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει μια καλή ιδέα όταν προσπαθούμε να σκεφτούμε μια καλή ιδέα. Όπως και δεν γίνεται να είμαστε παραγωγικοί, οκτώ ώρες στη σειρά. Καλό είναι να ξεκουράζεται ενδιάμεσα ο εγκέφαλός μας"...

Ο καθηγητής εξομολογήθηκε ότι ο ίδιος παίρνει έναν υπνάκο στο γραφείο του, κάθε μεσημέρι.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ημερίδα Interamerican – Global Sustain

Σημαντική ημερίδα θεώρησης του ασφαλιστικού ζητήματος στη χώρα μας οργάνωσαν η INTERAMERICAN και η Global Sustain, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων...

Close