Skip to content

Παράταση στην καταστροφή οι βελτιώσεις στο Ασφαλιστικό

Η ελάχιστη μείωση εισφορών για τους νέους μόνο επαγγελματίες και η καθυστέρηση της εφαρμογής των ρυθμίσεων σε βάθος τριετίας, δηλαδή η κλιμακωτή επιβάρυνση στα έτη 2017-18-19, που όμως θα καταλήγει στις ίδιες υπέρογκες επιβαρύνσεις, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση βάσεις συζήτησης αλλά όπως χαρακτηριστκά ειπώθηκε στη συνάντηση των επαγγελματιών, μικρή παράταση χρόνου στην καταστροφή.

Απογοήτευση επικρατεί στο χώρο των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών από τις υποτιθέμενες βελτιωτικές αντιπροτάσεις της κυβέρνησης ως προς το ύψος των εισφορών υπό το νέο ασφαλιστικό.

Σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μεταξύ των φορέων που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, δηλαδή γιατρών, δικηγόρων συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, φοροτεχνικών που προστέθηκαν πρόσφατα, κάθως και άλλων ειδικοτήτων και βέβαια Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, καταγράφηκαν οι προτάσεις του Υπουργείου οι οποίες σε καμία περίπτωση κατά την άποψη των φορέων δεν αποτελούν ουσιαστική αντι-πρόταση στα προβλήματα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσουν εάν εφαρμοστούν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Οι μειώσεις που πρότεινε το  – εγκλωβισμένο στην ανάγκη εξεύρεσης πόρων – Υπουργείο αποκλειστικά για νεοεισερχόμενους είναι απειροελάχιστες ενώ η κλιμακωτή σε περίοδο τριετίας αύξηση των εισφορών ουσιαστικά μεταθέτει χρονικά λίγο αργότερα την “αφαίμαξη” των εισοδημάτων.

 

Ομόφωνα όλοι οι φορείς κατέληξαν στην κλιμάκωση των αντιδράσεων με αποκορύφωμα την απεργία αλλά και την πορεία – συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11.30, από κοινού με τη ΓΣΕΕ,  σε μια ουσιαστικά αντίδραση όλων των εργαζομένων όλων των κλάδων της χώρας, σε μια προσπάθεια ανατροπής των ρυθμίσεων και διαλόγου απο μηδενική βάση.

Το επίσης απογοητευτικό, όπως καταγράφηκε από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο διάλογο, είναι ότι η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν δίνει καμία πληροφορία για το πώς υπολογίζει το ύψος των εισφορών που θεωρεί ότι θα εισπράξει από τις νέες ρυθμίσεις, και βέβαια δεν δίνει στη δημοσιότητα καμία αναλογιστική μελέτη που να αποδεικνύει ή να δικαιολογεί την παρέμβαση στις εισφορές! 

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση μέσω της ΕΑΔΕ συμμετείχε βεβαίως και στη σύσκεψη της Τετάρτης όπως συμμετέχει και στον συντονισμό των επόμενων ενεργειών, δημοσιοποιώντας με τη σειρά της το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει κάθε Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής ο οποίος δηλώνοντας το 100% του  εισοδήματός του θα οδηγηθεί στην φτωχοποίηση, ιδιαίτερα δε τα μεσαία εισοδήματα.

Η ΕΑΔΕ με δελτίο τύπου καλεί τα μέλη της και όλους τους Διαμεσολαβητές να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της Πέμπτης.

Παράλληλα επανέλαβε τις θέσεις της με επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία ζητώντας εκ νέου συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς ώστε να εκθέσει και αυτόνομα τις προτάσεις της, όπως το έκανε και με υπόμνημα προσφάτως στο Υπουργείο Εργασίας.

1 Comment

  1. Avatar

    Όλοι εκεί!! Παρακαλώ να συμμετέχετε όλοι οι συνάδελφοι! Ας “κλείσουμε” μία ημέρα και ίσως πετύχουμε να μην “κλείσουμε” για Πάντα.
    Συναδελφικά


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *