ΠΟΕΔΗΝ: Δεν λένε την αλήθεια για τη γρίπη

18 Φεβρουαρίου 2019

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο για αναξιόπιστα στοιχεία όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από γρίπη φέτος και την οποία μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια:

Κατέληξε ασθενής 60 ετών που νοσηλευόταν 24 ημέρες στο Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» με Γρίπη Η1Ν1 που δεν είχε διαγνωσθεί.

Χθες ανακοινώθηκε ότι 56 ασθενείς κατέληξαν από γρίπη εκ των οποίων 49 σε ΜΕΘ και 7 στις κλινικές. Ο αριθμός που κατέληξε στις κλινικές δεν είναι πραγματικός καθότι στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ καθημερινά περιμένουν πάνω από 50 διασωληνωμένοι Ασθενείς για πολλές ημέρες που καταλήγουν αδιάγνωστοι από γρίπη και μοριακός έλεγχος γίνεται μόνο σε όσους ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτω δηλώνονται ως αιτίες θανάτου οι επιπλοκές ή συνοδό νόσημα.

Χθες κατέληξε ασθενής ονόματι Λ.Δ. 60 ετών ο οποίος νοσηλευόταν 24 ημέρες στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» με διάγνωση ΧΑΠ χωρίς να γίνει μοριακός έλεγχος για τη γρίπη. Στο Χατηζηκώστα δεν γίνεται μοριακός έλεγχος για τη γρίπη. Ο ασθενής εμφάνισε επιπλοκές. Οι γιατροί έκαναν το χρέος τους στην αντιμετώπισή του. Από τη πρώτη στιγμή χορήγησαν αντιική αγωγή και όταν εμφάνισε επιπλοκές διασωληνώθηκε. Επειδή το Νοσοκομείο δεν είχε κενό κρεβάτι ΜΕΘ καθότι διαθέτει μόνο 3 κλίνες, διεκομίσθη στη ΜΕΘ του ΠΓΝ. Εκεί έγινε μοριακός έλεγχος για τη γρίπη και απεδείχθη ότι πάσχει από Η1Ν1. Ο έλεγχος έγινε 24 ημέρες μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ρευματολογική Κλινική Καβάλας: Τέλος "λόγω εργασιακής εξουθένωσης"

Πριν λίγες ημέρες είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ο Γολγοθάς που περνάνε οι καρκινοπαθείς στην Ηλεία, οι οποίοι αναγκάζονται...

Close