Εκπαιδευτές οδήγησης: σκοπός η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας

10 Ιουνίου 2019

Κατόπιν αγώνων πολλών μηνών και συνεχών πιέσεων που άσκησε η Ομοσπονδία μας προς το Υπουργείο Εργασίας όσον αφορά στο θέμα της εργασιακής σχέσης που είχε προκύψει λόγω της ευθείας αντίθεσης του ν. 4599/2019 με την υφιστάμενη εργασιακή νομοθεσία, οι κόποι και οι αγώνες μας έφεραν καρπούς.

Ήτοι σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, λόγω των επερχόμενων εκλογών, ο Υπουργός του ΥΜΕ, κατάλαβε ότι πλέον φορτώνει με βαριά πρόστιμα τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών λόγω της εναλλαγής του παριστάμενου εκπαιδευτή στις πρακτικές εξετάσεις και αποφάσισε να καταργήσει τις επίμαχες παραγράφους του ν. 4599/2019. Είναι η μεγαλύτερη δικαίωση του Κλάδου μας.

Έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες χωρίς δουλειά και οικονομική εξαθλίωση του Κλάδου μας, για να καταλήξει την τελευταία μέρα διοίκησής του να αρχίσει να γκρεμίζει το -ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ- ν.4599/19 τον οποίο ψήφισε βασιζόμενος σε ψευδή πληροφόρηση του Ελληνικού λαού ότι ο εκπαιδευτής ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με το θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

Λυπούμαστε που δεν πρόλαβε να κατανοήσει και τις υπόλοιπες αστοχίες και κενά του νόμου και να τροποποιήσει και άλλες διατάξεις που είναι εις βάρος των διοικουμένων, ήτοι τη διάταξη που αναγκάζει τους υποψηφίους να εφοδιαστούν με ένα κοστοβόρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο προκειμένου να έχουν την τυπική προϋπόθεση να συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις.

Δυστυχώς, με την παρούσα νομοθεσία δυνάμει του ν. 4599/2019, ο εκπαιδευτής φέρει όλη την ευθύνη ενός ατυχήματος, ο υποψήφιος γίνεται φτωχότερος και η ασφαλιστική πλουσιότερη.

Υποσχόμαστε ως ΔΣ της ΠΟΕΟ ότι θα συνεχίσουμε τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και τον σεβασμό που αρμόζει στο επάγγελμα μας.

Πρωταρχικός και κύριος σκοπός μας είναι η πλήρης αποκατάσταση της ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Έρευνα για την Οδική Ασφάλεια στην Ψηφιακή Εποχή

Ημερίδα του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ με συμμετοχή της Anytime - INTERAMERICAN Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον -τόσο από την ασφαλιστική πλευρά όσο...

Close