Πολύ καλύτερη η "ελεγχόμενη αποχώρηση" της Aigaion

23 Νοεμβρίου 2015

Παρατηρήσαμε την επίσημη ανακοίνωση της Aigaion για την διακοπή της παραγωγής της, όπως άλλωστε παρατηρούμε εδώ και καιρό τις κινήσεις που κάνει σταδιακά προετοιμάζοντας την αποχώρησή της (ήταν η πρώτη που τόλμησε  να προχωρήσει σε συμφωνία με τη γερμανική αντασφαλιστική Darag για διαχείριση του χαρτοφυλακίου του κλάδου αυτοκινήτου).

Η Αigaion αποχώρησε λοιπόν και επισήμως από την ελληνική ασφαλιστική αγορά ως ελληνική ασφαλιστική εταιρεία – θα διατηρήσει μέρος των δραστηριοτήτων της μέσω της Aigaion UK στο Λονδίνο και της νέας της μεσιτικής Blue Aigaion. Το χαρτοφυλάκιο αυτοκινήτου μεταβιβάζεται μέσω της μεσιτικής Brokers Union στις Generali, ΑΤΕ Ασφαλιστική και Enterprise.

Η σταδιακή μεταβίβαση χαρτοφυλακίων με παράλληλη εκχώρηση εκκρεμών ζημιών (στην Darag) είναι πολύ καλύτερος τρόπος αποχώρησης από τις ανακλήσεις αδειών, είτε αυτές γίνονται απο πρωτοβουλίες επιχειρηματιών είτε από αναγκαστική επέμβαση του Επόπτη.

Δείχνει θετικός ο τρόπος με τον οποίο η Aigaion τακτοποίησε και θα τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της. Οι εταιρείες, οι επιχειρήσεις, είναι "ζώντες" οργανισμοί, εξελίσσονται, μεταλάσσονται και ενίοτε, παύουν να υφίστανται.

Είναι σημαντικό όταν αυτό συμβαίνει, ιδιαίτερα δε στον ασφαλιστικό κλάδο, να διασφαλίζονται τα συμφέροντα πρώτα από όλα των πελατών και των εργαζομένων.

Η Aigaion ανακοίνωσε ότι θα φροντίσει για αυτό και δεν έχουμε παρά να την πιστέψουμε.

Ελπίζουμε ότι και στις λεπτομέρειες και στην υλοποίηση του σχεδίου της εταιρείας, θα τηρηθούν οι σωστοί κανόνες υγιούς ανταγωνισμού όπως και όλες οι νομοθετικές και εποπτικές απαιτήσεις.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου αν είσαι διατεθειμένος να ακούς “όχι” συχνά

Η ατάκα ανήκει στον Στηβ Τζόμπς, τον τόσο άδικα και πρόωρα χαμένο ιδρυτή της μεγαλύτερης σήμερα εταιρείας του πλανήτη. Ένας...

Close