Skip to content

Πίνακας: Ασφάλιστρα ανά Κανάλι Διανομής

Ο πίνακας που ακολουθεί απεικονίζει σε ποσοστά τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (“μερίδια αγοράς” θα μπορούσε να πει κανείς) ανά δίκτυο διανομής  στην Ευρώπη  (Δίκτυα “face to face”, Bancassurance & Direct) στους κλάδους Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, το 2011.

Στον πίνακα εμφανίζονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – όλες μέλη του Insurance Europe, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφάλισης & Αντασφάλισης απ’ όπου και πάρθηκαν τα στοιχεία). Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν δώσει στοιχεία.

Στον Κλάδο Ζωής τα Δίκτυα Διαμεσολάβησης & το Bancassurance παραμένουν τα δύο βασικά κανάλια διανομής στις περισσότερες χώρες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο (92%) , οι Κάτω Χώρες (71%), η Γερμανία (76%) και η Βουλγαρία (83%) έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά διανομής  μέσω Δικτύων.

Ενώ Τουρκία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία έχουν υψηλό ποσοστό διανομής μέσω Bancassurance.

Το Direct κανάλι σημειώνει περίπου 40% σε Κάτω Χώρες, Ιρλανδία και Κροατία, ενώ έχει φτάσει το 20% σε Γαλλία, Βουλγαρία και Βέλγιο

Στις Γενικές Ασφάλειες όλες σχεδόν οι χώρες της κατάταξης βασίζονται σε ποσοστό 70% περίπου στα Δίκτυα της Διαμεσολάβησης. Το bancassurance κυμαίνεται μεταξύ 8%-12% ενώ τα direct κανάλια έχουν γενικότερα πολύ χαμηλά ποσοστά  με εξαίρεση την Κροατία (71%), τις Κάτω Χώρες (58%) και την Ιρλανδία  (40%).

reports

1 Comment

  1. Avatar

    Στην Ελλάδα τη έχει γίνει μπορείτε να μας ενημερώσετε; Ευχαριστώ


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *