Skip to content

Πρωτοβουλία ΙΣΝ: Ανοιχτές Διαδικτυακές Εκδηλώσεις για τη δημιουργία τριών νέων νοσοκομείων

Ανοιχτές Διαδικτυακές Εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και των Νέων Γενικών Νοσοκομείων Κομοτηνής και Σπάρτης την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει τρεις ανοιχτές διαδικτυακές εκδηλώσεις σχετικά με την δημιουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, τα οποία θα σχεδιαστούν, θα κατασκευαστούν και θα εξοπλιστούν εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Τα νέα υπερσύγχρονα, δημόσια νοσοκομεία διεθνών προδιαγραφών έχουν σκοπό τη βελτίωση της ζωής των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας και σχεδιασμό ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούν να αποτελέσουν πρότυπα δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας και τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και της Σπάρτης και των γύρω περιοχών.

Τα τρία μεγάλα έργα που φέρουν την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τελική ημερομηνία παράδοσης το 2025, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή θεραπευτικών κέντρων στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων».

Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το ΙΣΝ προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα έργα αυτά, σε ανοιχτές διαδικτυακές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου των έργων, καθώς και για να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κόσμου.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

  • Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 17:00 (εγγραφή εδώ)
  • Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 18:00 (εγγραφή εδώ)
  • Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:00 (εγγραφή εδώ)

Στις παρουσιάσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων καθώς και ιατρικοί σύμβουλοι.

Οι τρεις δωρεές εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια. Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

(Κεντρική Φωτό: Νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *