Skip to content

Πρωτοκλασάτα στελέχη ΝΔ και… αντιεξουσιαστές στην εκδήλωση Ν. Μακρόπουλου

Η αθρόα προσέλευση, τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΝΔ που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια αλλά και μια επίθεση αντιεξουσιαστών σημάδεψαν χθες την προεκλογική ομιλία του Νίκου Μακρόπουλου, Προέδρου και Διευθ. Συμβούλου της Ευρώπη Ασφαλιστική, που κατεβαίνει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη “Αθήνα Ψηλά”.

Η εκδήλωση έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφ. Συγγρού, όπου λίγο μετά την έναρξη και ενώ στο βήμα βρισκόταν ο Βασίλης Κικίλιας περίπου 20 κουκουλοφόροι πετάχτηκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου, εκτόξευσαν στους άνδρες ασφαλείας που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο τρικάκια και έσπασαν τρία αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων ανήκει στον βουλευτή Χίου της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Νότη Μηταράκη που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα.

Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης & Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας

Κατά τα άλλα η εκδήλωση κύλησε ομαλά με τα εκλεκτά στελέχη της ΝΔ (Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη) να εξαίρουν το ήθος, τον χαρακτήρα και τα επαγγελματικά επιτεύγματα του Νικόλαου Μακρόπουλου, του οποίου η οικογένεια είχε επίσης πολιτική ανάμειξη στο παρελθόν. (Ο πατέρας του Αχιλλέας Μακρόπουλος, ευρύτερα γνωστός ως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, πλέον επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών της ομάδας, υπήρξε 1ος επιλαχών στις βουλευτικές εκλογές του 1981 με την ΝΔ ενώ ο πρώην πεθερός του και διακεκριμένος Ασφαλιστής Γ. Πλυτάς υπήρξε βουλευτής ΕΡΕ, ΝΔ και Δήμαρχος Αθηναίων την περίοδο 1964-67.)

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος εμπλέκεται με την πολιτική, μια πρωτόγνωρη εμπειρία όπως τη χαρακτήρισε, με άσβεστο ενθουσιασμό και όρεξη να βοηθήσει τη Δημαρχία να βελτιώσει το πρόσωπο και τη λειτουργικότητα της Αθήνας, που τόσο έχει πληγεί τη δεκαετία της κρίσης.

Η χθεσινή εκδήλωση αποκάλυψε ακόμη τη στενή φιλία που συνδέει τον Νίκο Μακρόπουλο με τον Αντώνη Σαμαρά. Καθισμένος στην πρώτη σειρά ο πρώην Πρωθυπουργός χειροκρότησε θερμά καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του (από τo περυσινό Insurance Conference της Ethos Media) που μεταδόθηκε στην εκδήλωση τον περιέγραψε ως άνθρωπο που

“ξέρει πάντα που πατάει, που βρίσκεται που πηγαίνει. Δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα από τις επιτυχίες, δεν τρομάζει, δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες και έχει πάντα σχέδια για το σήμερα και κυρίως για το αύριο, που είναι και το πιο δύσκολο. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να προβάλλονται γιατί δεν κερδίζουν μόνο οι ίδιοι, αλλά κερδίζουμε και εμείς, οι υπόλοιποι. Η κοινωνία τελικά, είναι τα πρότυπά της, αυτά που τιμά ως ζωντανά παραδείγματα”, είπε, για να συμπληρώσει ότι “εμείς οι φίλοι του, τον εκτιμούμε και τον αγαπάμε για την καλοσύνη, την ευγένεια, την απλότητα και την ανθρωπιά του”.

Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Νικόλαος Μακρόπουλος και πλάνο της κατάμεστης αίθουσας στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής

“Αν έχουμε Μακρόπουλους, η Ελλάδα θα γίνει πολύ καλύτερη” είπε από το βήμα ο Αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, “μας κάνει περήφανους η απόφασή του να ενταχθεί στα κοινά, ο αγώνας του μας αφορά όλους γιατί χρειαζόμαστε ανθρώπους με όραμα, ανθρώπους που έχουν αποδείξει την αξία τους, να φτιάξουν μια ισχυρή ομάδα γύρω από τον Κώστα Μπακογιάννη”. “Είναι πολύτιμο για το πολιτικό μας σύστημα να αποφασίζουν άνθρωποι σαν εσένα να αφιερώσουν τον πολύτιμό τους χρόνο, το ταλέντο, τη δημιουργικότητά τους για να το δώσουν στους υπόλοιπους ανθρώπους και να ασχοληθούν με τα προβλήματά τους”, είπε απευθυνόμενος στον υποψήφιο.

“Είναι πολύ ιπποτικό ένας τέτοιος άνθρωπος που είναι πετυχημένος και φτασμένος επαγγελματικά και κοινωνικά και έχει ένα status, να ασχοληθεί με τα κοινά” ανέφερε από το βήμα ο Βασίλης Κικίλιας, πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών με το κόμμα της Αντιπολίτευσης. “Ο κ. Μακρόπουλος δεν απευθύνθηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη ή τον Αντ. Σαμαρά για να διεκδικήσει κάποια υψηλή θέση ή Προεδρία, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε, αλλά συντάχτηκε με τον 1ο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης”, υπογράμμισε ο  διδάκτωρ Ιατρικής Βασίλης Κικίλιας, “για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας στις γειτονιές της Αθήνας. Θέλει θάρρος και προσωπικότητα ένας άνθρωπος που έχει καταξιωθεί, που τα έχει όλα, να θέλει να αφήσει στην άκρη την καλοπέρασή του για να τρέξει και να υπηρετήσει τους συμπολίτες του”, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

“Ο Νίκος Μακρόπουλος αξίζει την προσοχή μας και την ψήφο μας γιατί ξεκίνησε από ένα μικρό ασφαλιστικό γραφείο και κατάφερε να φτιάξει μια πολύ μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Αυτοδημιούργητος, έχει μάθει να δίνει αγώνες, να παλεύει και να επιτυγχάνει, έχει εκπροσωπήσει τον κλάδο του και τα κοινά με πολύ μεγάλη επάρκεια και γι’ αυτό και σήμερα διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων. Στο δημοτικό συμβούλιο χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν την εμπειρία, γνώση και δυνατότητα να συνεργαστούν και ο Νίκος  Μακρόπουλος είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Για αυτό και αξίζει την ψήφο και στήριξή μας”, ανέφερε η πρώην Υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών, νομικός Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τη στήριξή τους στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ευρώπης έδωσαν φυσικά και οι συνάδελφοί του από τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, που απουσιάζει στο εξωτερικό, μετέφερε το μήνυμά του μέσω της Γενικής Διευθύντριας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Μαργαρίτας Αντωνάκη: Σχεδόν 50 χρόνια στην αγορά, αυτοδημιούργητος, πετυχημένος και πολυβραβευμένος, στενά συνδεδεμένος με την οικογένεια Πλυτά που έβγαλε δυο δημάρχους που δούλεψαν για την Αθήνα, ο Νίκος Μακρόπουλος συμμετείχε από πολλές θέσεις ευθύνης στις Ενώσεις του κλάδου από το 1973. Χαρακτηρίζεται από σύστημα αξιών που σπανίζει σήμερα, είναι επίμονος, άνθρωπος της πράξης που πετυχαίνει τους στόχους του και είναι χαρά μου να τον βλέπω να συμμετέχει στα κοινά του τόπου, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

“Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου θυμάμαι το Νίκο Μακρόπουλο πρωταγωνιστή των ασφαλειών και χρειάζεται να βάλουμε στο Δήμο της Αθήνας έναν άνθρωπο των ασφαλειών”, είπε παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου“Η εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου δείχνει την αγάπη του και την αγάπη του κλάδου μας προς το πρόσωπό του. Ό,τι συμβαίνει εδώ, στην πρωτεύουσά μας, επηρεάζει την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, σηματοδοτεί τις εξελίξεις όλης της χώρας και για αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να εκλεχθεί στο Δήμο ένας άνθρωπος της αγοράς μας, που ασχολείται με τις ασφάλειες από παιδί και έχει συμμετάσχει σε όλες τις προσπάθειες για την αναβάθμισή της, και ως μέλος & Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, αλλά και ως ιδιοκτήτης μιας υγιούς, κερδοφόρας εδώ και 25 χρόνια, ασφαλιστικής εταιρείας”.

Τη στήριξή τους στο Νίκο Μακρόπουλο έδωσαν μεταξύ άλλων από την πρώτη σειρά της εκδήλωσης ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Ποιότητας Ζωής ΝΔ Τόνια Κανελλοπούλου, ο πρώην πρύτανης και τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ο υποψ. βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδος Ερρίκος Μοάτσος, ο πρώην Διευθύνων της Interamerican Γιώργος Κώτσαλος, η CEO της Resolut Νάντια Σταυρογιάννη, πολλά άλλα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και του ευρύτερου επιχειρείν, οι φίλοι και η οικογένεια του Νίκου Μακρόπουλου.

X. Μωρ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *