Στήριξη για τον τουρισμό η ασφάλιση μέσω ΣΔΙΤ

21 Μαΐου 2020

Μια πρώτη συνάντηση είχαν χθές μέλη της ΕΑΕΕ με τον ΓΓ του ΣΕΤΕ Γιώργο Βερνίκο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανέπτυσσε πρόταση για ένα υποχρεωτικό "πακέτο" ασφάλισης τουριστών, το οποίο θα μπορούσε να διαμορφωθεί με τη συνεργασία κράτους, ασφαλιστών και ΣΕΤΕ.

Ο Γ.Γ. του ΣΕΤΕ θεωρεί την ασφαλιστική κάλυψη για τον Covid 19 ως την "πιο ρεαλιστική λύση" για τον τουρισμό. Βασικό ζητούμενο, είπε, είναι η δυνατότητα ο προσβεβλημένος από τον ιό τουρίστας που παραθερίζει στη χώρα μας, να μεταφέρεται άμεσα από τον τόπο παραθερισμού του σε ασφαλές νοσοκομείο. Αυτό, στην Ελλάδα των δεκάδων τουριστικών νησιών, σχεδόν προϋποθέτει τη δυνατότητα αερομεταφοράς, κόστος που χρειάζεται ασφαλιστική κάλυψη.

Υπάρχουν πολλές αντίστοιχες ταξιδιωτικές καλύψεις, σημείωσε χαρακτηριστικά - για παράδειγμα, οι σκιέρ των Άλπεων έχουν υποχρεωτικά ασφάλιση ατυχήματος!

Η άνω πρόταση είναι λοιπόν δοκιμασμένη και το κόστος, μέσω ΣΔΙΤ, μπορεί να είναι απολύτως ανεκτό από τον τουρίστα. Υπό αυτή την έννοια έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και κατά πόσο θα προχωρήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Πάντως το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει η δυνατότητα αερομεταφορών για τυχόν κρούσματα που θα εντοπιστούν στα νησιά το φετινό καλοκαίρι, μίλησε πρόσφατα στον Σκάι και ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Τα κέντρα υγείας πρέπει να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο είπε, πρέπει να έχουν προσωπικό, διαθέσιμα τεστ και κυρίως στα νησιά να υπάρχει η δυνατότητα αερομεταφοράς. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί και με τουρισμό πολύ και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος - εύστοχη παρατήρηση, ειδικά εφόσον το ελληνικό κράτος φαίνεται αποφασισμένο να δράσει για να μην χαθεί η σεζον και να να φέρει τουρίστες στην Ελλάδα φέτος.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ατλαντική Ένωση: Υψηλά κεφαλαιακά πλεονάσματα - Θα εξετασθεί το μέρισμα στη Γενική Συνέλευση

Το μέρισμα χρήσης 2019 σε σχέση με το μέρισμα χρήσης 2018 θα απασχολήσει την τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στην...

Close