ΣΕΜΑ: Γιόρτασε τα 30 του χρόνια και τίμησε τους ανθρώπους του

19 Οκτωβρίου 2018

Στην ιδιαίτερη εκδήλωση της επετείου των 30 ετών του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, παρευρέθηκε πλήθος στελεχών της εγχώριας και διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, μέλη του Σ.Ε.Μ.Α, μεσίτες, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών και καταξιωμένοι επιχειρηματίες.

Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
kosmas@underwriter.gr

Με οκτώ τιμητικές διακρίσεις στους ανθρώπους που αποτέλεσαν «θεμέλιο λίθο» για τη δημιουργία του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) επισφραγίστηκε χθες η επέτειος των 30 ετών του Συνδέσμου, με τον πρόεδρο Ιωάννη Ξηρογιαννόπουλο να χαιρετίζει την είσοδο στην 4η δεκαετία.

Στα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, ο ΣΕΜΑ έχει κερδίσει τη μάχη, επιτυγχάνοντας να ισχυροποιήσει τη φωνή των μεσιτών και να σχεδιάσει δράσεις για την αναβάθμιση της ασφαλιστικής συνείδησης, τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος, προαναγγέλλοντας έναν νέο κύκλο δράσεων για την αναβάθμιση των μεσιτών και του Συνδέσμου στην αγορά:

«Για εμάς, η σημερινή ημέρα είναι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός. Όχι γιατί ολοκληρώνεται ένας κύκλος 30 ετών δημιουργικής πορείας και επιτυχημένης δράσης στα κοινά, αλλά επειδή εγκαινιάζουμε έναν νέο κύκλο δράσεων όπου όλοι υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αναβάθμιση του συνδέσμου μας, ώστε αυτός να γίνει πιο ισχυρός» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «επί 3 δεκαετίες ο ΣΕΜΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή δράσης, στηρίζοντας σειρά αιτημάτων, με πρώτο και κυριότερο βέβαια τη θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος μας. Την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας την οφείλουμε στους ιδρυτές του Συνδέσμου που από την αρχή έθεσαν το θέμα στην πολιτεία. Ο ΣΕΜΑ έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες. Εάν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε μια ως την πλέον σημαντική, σίγουρα αυτό είναι το γεγονός ότι κατάφερε να θέσει υπό τη σκέπη του την ισχυρή πλειοψηφία των μεσιτικών γραφείων, καθιστώντας τη φωνή του πολύ πιο ισχυρή. Σήμερα ο ΣΕΜΑ είναι πιο ισχυρός από ποτέ και συνεχίζει να δίνει το στίγμα των προθέσεών του, εκπροσωπώντας μια επαγγελματική ομάδα, η οποία στην τελευταία και πιο δύσκολη δεκαετία της ιστορίας της, κέρδισε ένα ακόμη στοίχημα: όχι απλά επιβίωσε μιας πρωτόγνωρης οικονομικής ύφεσης για τη χώρα, αλλά στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της οικονομίας και της κοινωνίας μας να εξέλθει της κρίσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος

Για την υποστήριξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης μέσω του ΣΕΜΑ, ο κ. Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος προσκάλεσε στο βήμα τους ανθρώπους που επί σειρά ετών «οδηγούν τις εξελίξεις» μέσα από το συλλογικό όργανο των Μεσιτών Ασφαλίσεων, προάγοντας τον διάλογο με την πολιτεία, τις εποπτικές αρχές, τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και με αρμόδιους φορείς του εξωτερικού.

Έτσι, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε οκτώ πρωταγωνιστές του Συνδέσμου, για την πολυετή προσφορά τους στα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι συνέδραμαν τα μέγιστα ώστε ο ΣΕΜΑ να αποκτήσει ισχυρή φωνή.

Οι διακρίσεις απονεμήθηκαν στους κ.κ. Ιωάννη Μακρυμίχαλο, Σίμο Ξηρογιαννόπουλο, Νίκο Μαρκόπουλο, Λάμπρο Κόκκινο, Γιώργο Καραβία, Γιώργο Κούμπα, Αγγελική Νταλιάνη και Δημήτρη Ζαφειρίου.

Ειδικότερα τιμητική διάκριση έλαβε ο κ. Ιωάννης Μακρυμίχαλος, επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΜΑ. Ο ίδιος λόγω ασθένειας δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ωστόσο η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ευγενία Καφφετζή, που παρέλαβε για λογαριασμό του την τιμητική διάκριση, ανέγνωσε ένα σύντομο μήνυμα του κ. Μακρυμίχαλου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ο επίτιμος πρόεδρος του φορέα, χαρακτήρισε ορόσημο για τον ΣΕΜΑ τα όσα έπραξε με σκοπό την επιμόρφωση του ασφαλιστικού κοινού, ώστε να αντιληφθεί τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά και την ενδυνάμωση και διεύρυνση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη.

Ο ΣΕΜΑ τίμησε επίσης τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Νικόλαο Μακρόπουλο, ο οποίος παραλαμβάνοντας το βραβείο και αφού ευχαρίστησε το ΔΣ για την τιμή που του έκανε, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο ΣΕΜΑ στα πρώτα χρόνια δράσης του, προκειμένου να εξασφαλίσει ο Μεσίτης Ασφαλίσεων τη θεσμική αναγνώριση της πολιτείας.

Τιμητική διάκριση έλαβε επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος διότι έλαβε τη διάκριση από τον υιό του και σημερινό πρόεδρο του ΣΕΜΑ, κ. Γιάννη Ξηρογιαννόπουλο, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα ήθελε να μοιραστεί τη διάκριση αυτή με όλα τα μέλη του ΣΕΜΑ, καθότι με τη δική τους προσφορά ο Σύνδεσμος κέρδισε όλες τις μάχες, τις οποίες έδωσε στα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο ΣΕΜΑ τίμησε επίσης για την προσφορά του και τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Λάμπρο Κόκκινο, ο οποίος ευχήθηκε ο Σύνδεσμος να έχει τη δύναμη να μεγαλουργήσει και τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας που τιμήθηκε για το γεγονός ότι ηγήθηκε του φορέα επί οκτώ έτη, ευχήθηκε ο Σύνδεσμος να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων, να δίνει λύσεις, να προσφέρει στα κοινά και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την ασφαλιστική αγορά.

Τιμητική διάκριση έλαβε επίσης ο κ. Γιώργος Κούμπας πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος καθιερώθηκε στον κλάδο από τη σκληρή δουλειά και επαγγελματισμό που επέδειξαν τα μέλη του.

Η επίτιμη αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ, κα. Αγγελική Νταλιάνη που τιμήθηκε για την προσφορά της στο Σύνδεσμο, υπογράμμισε τη θεμελιώδη, όπως ανέφερε, σημασία που έχει για το γίγνεσθαι της ασφαλιστικής αγοράς η συμβολή των μεσιτών ασφαλίσεων στα κοινά του κλάδου.

Τέλος, ο ΣΕΜΑ τίμησε χθες και τον επίτιμο αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Ζαφείριου, ο οποίος προέτρεψε τους νεότερους μεσίτες ασφαλίσεων να αγαπήσουν τον ΣΕΜΑ και να τον στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους ώστε να συνεχίσει και στο μέλλον την επιτυχή του πορεία.

Ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΜΑ και υπεύθυνος για τη χθεσινή διοργάνωση, υποδεχόμενος τους οκτώ πρωταγωνιστές του Συνδέσμου για να παραλάβουν τις τιμητικές τους διακρίσεις, αφού υπογράμμισε την καθοριστική συνδρομή τους για την επιτυχή πορεία του ΣΕΜΑ, τόνισε ότι κοινό όραμα όλων των μεσιτών ασφαλίσεων πρέπει να είναι μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική αγορά.

Δείτε το επετειακό video του ΣΕΜΑ εδώ.

Την επετειακή εκδήλωση του εορτασμού των 30 χρόνων του ΣΕΜΑ υποστήριξαν οι παρακάτω εταιρίες:

Πλατινένιος χορηγός: ΑΧΑ Ασφαλιστική
Χρυσός χορηγός: ERGO
Αργυροί χορηγοί: Allianz, Coface, Generali, Lloyd’s, Μινέττα Ασφαλιστική, Ολυμπία Οδός
Χορηγοί: AIG, ARAG, Asset Consulting, Ατλαντική Ένωση, Atradius, CNP Ζωής, DAS, Εθνική Ασφαλιστική, Eurolife ERB, Eurobrokers, Ευρώπη Ασφαλιστική, Fair Consulting, Groupama Ασφαλιστική, HDI Global SE, In-Con, Interamerican, KPMG, Metlife, NP Ασφαλιστική, Ορίζων, Πασκάλ & Στρατής, Πειραιώς Μεσίτες Ασφαλίσεων, Συνεταιριστική, SQLearn
Χορηγός Ταχυδρομικών Υπηρεσιών: Speedex
Χορηγός Επικοινωνίας: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Χορηγός Διαδικτυακής Επικοινωνίας: naftemporiki.gr

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Cromar: προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για την κυβερνοασφάλιση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ENISA πραγματοποιεί κάθε Οκτώβριο μια ετήσια ενημερωτική εκστρατεία με στόχο την...

Close