ΣΕΜΑ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η πορεία του

24 Μαΐου 2019

Στόχος να εισέλθουν και οι Marine Brokers στον Σύνδεσμο

Η παραίτηση του κ. Γιάννη Ξηρογιαννόπουλου για προσωπικούς λόγους από το Δ.Σ του ΣΕΜΑ αποτέλεσε ένα ακόμη επεισόδιο στην παρατεταμένη κρίση του ΣΕΜΑ,  η εικόνα του οποίου δεν φαίνεται να κολακεύει τον κλάδο που εξακολουθεί να έχει δυναμική μέσα στην Ιδιωτική Ασφάλιση.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Οι λόγοι, όπως μας είπαν στελέχη του ΣΕΜΑ, που οδηγούν κάποιους καταξιωμένους επαγγελματίες μεσίτες στην έξοδο από τον Σύνδεσμο, δεν είναι μόνο προσωπικοί. Κάποιοι δεν μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ο ΣΕΜΑ με τον τρόπο που λειτουργούσε δεν μπορούσε να προασπιστεί τα επαγγελματικά τους συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής μιλώντας στο Underwriter δήλωσε αποφασισμένος να αλλάξει τη ροή των εξελίξεων. «Ο ΣΕΜΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. ‘Το καράβι της ασφαλιστικής αγοράς’ αλλάζει πορεία και οι μεσίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν. Ο ΣΕΜΑ έχει σήμερα 80 μέλη και φιλοδοξία μας είναι να μπουν πολλά καινούργια μέλη που θα δυναμώσουν το Σύνδεσμο και θα φέρουν νέες ιδέες. Ήδη στις προθέσεις μας είναι να εισέλθουν και οι Έλληνες Marine Brokers που αποτελούν μία ιδιαίτερη δυναμική κατηγορία επαγγελματιών.

Προσωπικός μου στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας Σύνδεσμος με διευρυμένα κανάλια επικοινωνίας και προς τα μέλη του και προς την ευρύτερη επιχειρηματικότητα. Κάνουμε συναντήσεις σε προσωπικό επίπεδο με τα μέλη του ΣΕΜΑ για δούμε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους και να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν τα όποια επαγγελματικά προβλήματα.

Η IDD και τα προβλήματα

Η εφαρμογή της Οδηγίας IDD αποτέλεσε μία καθοριστική παράμετρος στην πορεία του μεσιτικού κλάδου. Η διακοπή συνεργασιών μεταξύ μεσιτών και πρακτόρων έφερε αναστάτωση σε πολλά μέλη του ΣΕΜΑ. Στους νέους στόχους είναι να καταφέρει ο ΣΕΜΑ να βοηθήσει τα μέλη του να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Εξωστρέφεια μέσα στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Μία προτεραιότητα που ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ έχει θέσει είναι να αποκτήσει ο Σύνδεσμος μεγαλύτερη εξωστρέφεια. «Δεν ωφελεί να συζητούμε μόνο μεταξύ μας, αλλά θα πρέπει να κάνουμε άνοιγμα σε όλους τους κλάδους της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αυτό θα μας βοηθήσει και επαγγελματικά, αλλά και θα κάνει γνωστό το Σύνδεσμο σε όλους τους επαγγελματίες».

«Θα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει ο Σύνδεσμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Θέλουμε όλους τους επαγγελματίες της ιδιωτικής ασφάλισης και της ελληνικής επιχειρηματικότητας να σταθούν δίπλα μας για να γίνουμε ισχυρότεροι και καλύτεροι», καταλήγει ο κ. Τζωρτζωρής .

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Δεν είμαι ήρωας αλλά ασφαλιστικός σύμβουλος!

Δεν είμαι ήρωας, αλλά ασφαλιστικός σύμβουλος για τη δική σου ζωή και ασφάλεια! Του Δημήτρη Αλεξανδρή* Άραγε, πόσοι από εμάς...

Close