Σημαντικές εξελίξεις στο deal Εθνικής - International

2 Ιουνίου 2016

Πιθανώς η εβδομάδα που έρχεται να είναι εβδομάδα εξελίξεων για την υπόθεση της International Life. Όλα δείχνουν ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί η μεταφορά των συμβολαίων υγείας στην Εθνική Ασφαλιστική.

Επίσης όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη εταιρεία για τα συνταξιοδοτικά συμβόλαια, τα οποία σε παραμένουν ως χαρτοφυλάκιο στην International Life.

Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένη την αναφορά της ΤτΕ για μη κάλυψη φερεγγυότητας, το γόρδιο δεσμό λογικά θα πρέπει να λύσει το Εγγυητικό Ζωής, το οποίο σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Αν αυτό συμβεί θα ήταν σημαντικό να συμβεί με τέτοια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μην δημιουργηθούν επιπτώσεις και εντυπώσεις στο καταναλωτικό κοινό που είναι σίγουρο ότι θα αναζοπυρώσουν την ανησυχία για την αξιοπιστία της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Τέλος, η επόμενη μέρα θα πρέπει να φέρει και λύση για την εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων του Ομίλου της International Life.

Οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να δηλώνουν σίγουροι για την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει ήδη ανακοινωθεί και άρα για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας γενικών ασφαλίσεων.

Προφανώς αυτό αποτελεί ευχής έργον τόσο για τους ασφαλισμένους και τους υπαλλήλους αλλά σίγουρα και για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.

Ελπίζουμε η επόμενη εβδομάδα να έχει εξελίξεις που θα φέρουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η ΑΧΑ εμπνέει τη νέα γενιά

«Μάθε την τέχνη της AXA, την τέχνη που εμπνέει τη νέα γενιά». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα των ανθρώπων της ΑΧΑ...

Close