Στήριξη του ΕΕΑ σε όσους κατήγγειλε τις συμβάσεις τους η ΝΝ

6 Σεπτεμβρίου 2019

Πριν από λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε από μέλη μας ότι η ασφαλιστική εταιρεία «ΝΝ Hellas» προχώρησε τελικά σε καταγγελία συμβάσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση. Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία, με τη νέα της σύμβαση απαιτεί από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να απεμπολήσουν τα δικαιώματα που τους δίνει ο νέος νόμος. Και οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι η μόνη που εφαρμόζει αυτήν την τακτική, καθώς οι συμβάσεις όλων των άλλων ασφαλιστικών εταιρειών προβλέπουν όσα το νομικό πλαίσιο σαφώς ορίζει.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα είναι δίπλα σε κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή παρέχοντας νομική ή όποια άλλη υποστήριξη απαιτηθεί, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις της εταιρείας για την καταβολή των νόμιμων αμοιβών τους για 3 έτη σε όσους κατήγγειλε τις συμβάσεις τους.

Πρόθεσή μας η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και η πιστή εφαρμογή από όλους του Ν. 4583/18. Καλούμε λοιπόν την «ΝΝ» να συνταχθεί στα όσα προβλέπει η νέα νομοθεσία και τα οποία αποτελούν αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας με τη συμμετοχή και της ΕΑΕΕ και της ΔΕΙΑ και των φορέων εκπροσώπησης της διαμεσολάβησης και των εκπροσώπων του κράτους.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

2 απαντήσεις στο Στήριξη του ΕΕΑ σε όσους κατήγγειλε τις συμβάσεις τους η ΝΝ

  1. […] ακόμη και η ΕΕΑΕ. (Διαβάστε: ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ, ΕΕΑΕ ΕΕΑ, ΕΕΘ). Παράλληλα, το θέμα συζητούντο και συζητείται εν […]

  2. […] ακόμη και η ΕΕΑΕ. (Διαβάστε: ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ, ΕΕΑΕ ΕΕΑ, ΕΕΘ). Παράλληλα, το θέμα συζητείτο και συζητείται εν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
"Open Innovation Initiative" στο Imagine της Interamerican

Το πρόγραμμα IMAGINE της INTERAMERICAN, που έχει βραβευτεί το 2017 στα Marketing Excellence Awards από το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ)...

Close