Στα μανταλάκια η ασφαλιστική αγορά - ρεπορτάζ στον Σκάι γιατί δεν ασφαλίζει στη Μάνδρα

12 Ιουλίου 2018

Ένα απίστευτο ρεπορτάζ έπαιξε στις ειδήσεις του Σκάι το περασμένο Σάββατο 7/7. Απίστευτο, γιατί είχε θέμα τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες "αρνούνται να ασφαλίσουν κατοίκους της Μάνδρας". Απίστευτο ακόμη περισσότερο, γιατί η "καταγγελία" δεν έγινε από τους ίδιους τους κατοίκους, αλλά από έναν....εκπρόσωπο της ασφαλιστικής αγοράς, γνωστό Διαμεσολαβητή που δραστηριοποιείται χρόνια, τελευταία μέσω ανεξάρτητου Γραφείου. Ο Διαμεσολαβητής αυτός θεώρησε σωστό να διαμαρτυρηθεί στην τηλεόραση του Σκάι γιατί ψάχνει, όπως κατά λέξη είπε στην κάμερα του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού της χώρας, να βρει ασφαλιστική να ασφαλίσει τους πελάτες του στην περιοχή, αλλά δεν βρίσκει.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με ιδιοκτήτρια μαγαζιού ρούχων, που λέει ότι μετά τις πλημμύρες κατάλαβε και αποφάσισε πώς πρέπει να ασφαλίσει το μαγαζί της. Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνει στην κάμερα ο Διαμεσολαβητής  ο οποίος λέει, κατά λέξη, "Δυστυχώς κυρία Μαρία δεν είναι δυνατόν να σας ασφαλίσουμε, γιατί οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν σταματήσει, ειδικά μετά το δεύτερο συμβάν, να ασφαλίζουν εδώ, σε αυτή την περιοχή. Και συνεχίζει, απευθυνόμενος στο φακό, "Είκοσι χιλιόμετρα από το Προεδρικό Μέγαρο, από τη Βουλή των Ελλήνων, είναι αδύνατο να βρεθεί ασφαλιστική εταιρεία να ασφαλίσει σπίτια και επιχειρήσεις στη Μάνδρα".

Αμέσως μετά, βγαίνει στον αέρα 'ζωντανή' ηχογραφημένη συνομιλία με αλλοιωμένη φωνή (διαμεσολαβητή) που ακούγεται να λέει σε υποψήφιο πελάτη, ότι δεν μπορεί να δώσει προσφορά τηλεφωνική αλλά πρέπει να τεθεί γραπτό αίτημα από τον υποψήφιο λόγω "της ζημιάς που είχε στο παρελθόν και λόγω του ΤΚ".

Καθ' όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ, στο κάτω μέρος της οθόνης εναλλάσονται με μεγάλα γράμματα τίτλοι όπως:

"Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ"

"ΌΧΙ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ"

"ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ"

Στη συνέχεια παίρνει άλλος το λόγο, πιθανότητα επίσης ασφαλιστής, ο οποίος λέει ότι "οι μεγάλες πολυεθνικές δεν ασφαλίζουν καν ενώ οι μικρές βλέπουν τον κίνδυνο και αν το δεχτούν, ασφαλίζουν με μεγάλες απαλλαγές και εξαιρέσεις".

Στη συνέχεια ο ρεπόρτερ ενημερώνει ότι επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, του οποίου η απάντηση ήταν "ξεκάθαρη και λογική".

Σε αυτό το σημείο ακούγεται (με το πρόσωπό του σε φωτογραφία) ο Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, ο οποίος εξηγεί ότι "οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν την πιθανότητα να συμβεί ο κίνδυνος. Κάπου που είναι βεβαιότητα ότι θα συμβεί, τότε ο κίνδυνος δεν μπορεί να ασφαλιστεί. Και όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα σε κάποιες περιοχές της Μάνδρας είναι βέβαιο ότι θα ξανασυμβεί το κακό, αν δεν γίνουν κάποιες ενέργειες."

Μετά απο αυτό ακολουθεί το φινάλε του ρεπορτάζ, με τον δημοσιογράφεο να λέει "απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης, είναι να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία όμως, δεν έχουν καν αρχίσει".

Η προσπάθεια, εκ μέρους του καναλιού,  να υπάρχει ουδέτερη κάλυψη του θέματος, είναι φανερή, αλλά άνιση.

Αναρωτιέται κανείς γιατί να χαλά τα λεφτά και το χρόνο της η Ένωση προκειμένου να φτιάξει τη δημόσια εικόνα της, όταν αρκούν ένα-δύο καλοθελητές, δικοί της άνθρωποι, άνθρωποι της δουλειάς, για να πληγεί θανάσιμα το κύρος της και να επιστρέψει στο μυαλό του μέσου έλληνα η αίσθηση ότι οι ασφαλιστικές, ''θέλουν απλώς να σου τα πάρουν και τις ενδιαφέρει μόνο το κέρδος"...

Τι σκεφτόντουσαν άραγε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που μίλησαν στο Σκάι; Το καλό της αγοράς; Θεώρησαν ότι έτσι το εξυπηρετούν; Αναρωτιέται κανείς...

ΧΜ

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

6 απαντήσεις στο Στα μανταλάκια η ασφαλιστική αγορά - ρεπορτάζ στον Σκάι γιατί δεν ασφαλίζει στη Μάνδρα

 1. Ο/Η Βασίλης Μουντάκης λέει:

  Επειδή αναφερθήκατε σε ένα» μονταρισμένο» ρεπορτάζ που έπαιξε στο ΣΚΑΪ έχω να σημειώσω τα εξεις
  Το νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις
  Αυτοί που βλέπει ο συντάκτης του άρθρου
  (Κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί για πολλούς λόγους)
  Η άλλη όψη του νομίσματος που βλέπουμε εμείς
  Δηλαδή να αναδείξουμε το πρόβλημα για γνώση κ συμμόρφωση όλης της κοινωνίας κ να ασφαλιστεί όταν όλα είναι καλά , όμορφα κ ρόδινα.

  Αν δε το κάνει τότε όταν υπάρχουν προβλήματα δεν μπορεί να το κάνει.

  Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα σημειώστε τα κατωθι

  1) Βρισκόμαστε 9 μήνες μετά τις πλημμύρες στη Μάνδρα κ δεν ασφαλίζουν οι περισσότερες σφαλιστικές στην ευρύτερη περιοχή ούτε με τις βασικές καλύψεις (για Σεισμό ούτε για φωτιά)

  2) Οι κάτοικοι σε μας απευθύνονται κ ζητάνε την ασφάλεια κ εμείς δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε .

  3) Έχουμε κάνει προτάσεις στην αρμόδια επιτροπή της Ένωσης διαβάστε κ θα καταλάβετε το σκεπτικό μας για την αναβάθμιση της ασφαλιστικής αγοράς κ μαλιστα στην περιοχή.

  4) Δεν είδαμε επί 4 μήνες κανέναν εκπρόσωπο της επιτροπής στη περιοχή να εξηγήσει το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη κ η ασφάλιση.

  5) Στις πλημμύρες του Νοεμβρίου δόθηκαν 12.000.000 ευρώ για ζημιές από ασφαλιστικές κ αυτό πέρασε στα ψιλά από όλους.
  6) Εμείς είμαστε καθημερινά στο δρόμο κ προσπαθούμε να πείσουμε το κόσμο να καλύψει με το υστέρημα του τις βασικές ανάγκες του κ τη περιουσία του.
  7) Ζούμε από τη δουλειά μας κ όχι από τη διαφήμιση .
  8) Το τι έχει κάνει ο καθένας μας κ το τι θα κάνει στο εξεις για την αναβάθμιση του θεσμού είναι γνωστό κ κάθε μέρα όλοι κρίνονται.
  9) Εμείς αφεντικό έχουμε τους πελάτες κ στο τελικοί αυτοί μας πληρώνουν όλους

 2. Ο/Η Δημ. Μαντικος λέει:

  Μία ερώτηση θα αρκούσε στον λαλιστατο μεσολαβητη, αν είχε δική του εταιρία, θα ασφαλιζε κανέναν στην Μάνδρα??

  • Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ λέει:

   Αγαπητέ κε Μαντίκο αν είχα δική μου εταιρεία θα ασφάλιζα στη Μάνδρα κ στις γύρω περιοχές σπίτια κ επιχειρήσεις για ΦΩΤΙΑ-ΚΕΡΑΥΝΟ-ΣΕΙΣΜΟ- ΚΛΟΠΗ– ΕΚΡΗΞΗ -ΣΤΑΣΕΙΣ -ΑΠΕΡΓΙΕΣ -ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ -ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ .[ίσως κ με ένα επασφάλιστρο] Θα το διαφήμιζα κιόλας.
   Επίσης θα έβαζα τους νομικούς μου κ την ΕΝΩΣΗ να πιέσουν τα συναρμόδια υπουργεία να κάνουν τα αντιπλημυρικά έργα. Επίσης θα στρεφόμουν κατά κάθε υπευθύνου να κάνω πιθανή επανέισπραξη.Η ιδιωτική ασφάλιση έχει κ κοινωνικό χαρακτήρα.
   Εάν αποδεκτούμε ότι στην ευρύτερη περιοχή θα αφήσουμε τους κατοίκους κ τις επιχειρήσεις στο έλαιος του Θεού ,αυτό θα πρέπει να γίνει σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας.
   Τέλος εσείς έχετε ασφαλιστική εταιρεία ? Είστε Ενεργός Ασφαλιστής? Είστε πελάτης? Όχι τίποτα άλλο αλλά για να καταλάβω τη στάση σας

 3. Ο/Η Ευθυμία Γεωργιαδη λέει:

  Μπράβο στο Βασίλη Μουντάκη.Πολυ καλά τα είπε.Η αλήθεια πρέπει να λέγεται

 4. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ λέει:

  Τώρα που ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα τη λένε οι ‘΄Μεγάλες Ασφαλιστικές» ασφαλίζουν στη Μάνδρα? Τουλάχιστον θα μπορούσαν να ασφαλίσουν τις περιουσίες του κόσμου για Σεισμό ,φωτιά,κλοπή . Ρωτήστε το πρόεδρο της επιτροπής περιουσίας τι δράσεις έχει κάνει η Ενωση για τη περιοχή κ γιατί αρνείται να κάνει τη γιορτή για την ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη Μάνδρα? Αν δε του αρέσει η περιοχή[ Δυτικά προάστια ] ας τη κάνει στο Μάτι [ είναι κ κάτοικος βορείων προαστίων κ του πέφτει πιο κοντά]
  Αν θέλουν να ανεβάσουν την ασφαλιστική συνείδηση της κοινωνίας θα πρέπει να αφήσουν για λίγο το Μέγαρο,την Υδρα, το costanavarino k το Ζάππειο κ να »κατέβουν» στο λαό! Η μάχη κερδίζεται στο δρόμο,στο πεζοδρόμιο,πόρτα πόρτα ,σπίτι σπίτι.Ο κόσμος χόρτασε φιέστες ,πίτες ,πανηγύρια κ υποσχέσεις. Ιδού η Ρόδος…

 5. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ λέει:

  Στη χώρα που ζούμε εάν βγει κάποιος κόντρα στο σύστημα θα πέσουν όλοι πάνω του να τον φάνε. Θα συμφωνήσω με τον κύριο Μουντάκη και μπράβο του που έθιξε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Σε "big brother" θα μετατραπούν στο μέλλον οι ασφαλιστικές

Ασφάλιστρο ανάλογο του τρόπου ζωής προτείνει νέα ασφαλιστική Οι εταιρείες στο μέλλον θα παρακολουθούν τι τρώει και πώς ζει ο...

Close