Skip to content

Στα 76 της χρόνια πήρε απολυτήριο λυκείου με 19,8

Λαμπρό παράδειγμα θέλησης και αποφασιστικότητας, η Σουλτάνα Παρτάλη με ένα από τα εγγόνια της!

Μισό αιώνα, στην κυριολεξία, μετά την αποφοίτησή της από το δημοτικό, συγκεκριμένα 54 ολόκληρα χρόνια μετά (!!) η 76χρονη Σουλτάνα Παρτάλη είχε το κουράγιο να καθήσει στα θρανία δίπλα σε παιδιά ίσα με τα εγγόνια της, και να τελειώσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Βαθμός Απολυτηρίου; 19,8/20!!!

Η ιστορία είναι απίστευτη και έγινε πραγματικότητα χάρη στο θεσμό Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και φυσικά στη θέληση και στην αποφασιστικότητα της ίδιας της μαθήτριας!

Η Θεσσαλονικιά Σουλτάνα απο μικρή αγαπούσε πολύ τα γράμματα αλλά μετά το δημοτικό η οικογένεια δεν είχε τα μέσα να τη στείλει στο διπλανό χωριό όπου υπήρχε Γυμνάσιο. Άρχισε να εργάζεται νωρίς στα χωράφια, έμαθε κομμωτική και μοδιστρική και στα 20 της παντρεύτηκε, για καλή της τύχη έναν πολύ καλό άνθρωπο με τον οποίο δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια αλλά και μια επιχείρηση εμπορίας ποτών (κάβα).

Λένε ότι τα όνειρα που κάνουμε παιδιά μας κυνηγούν ως το τέλος της ζωής μας. Έτσι, μετά τη συνταξιοδότηση, και μαθαίνοντας τυχαία για την ύπαρξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, η Σουλτάνα ξανακάθησε στα θρανία, τελείωσε το γυμνάσιο εκεί και στη συνέχεια πήγε στο εσπερινό Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο Δράμας, όπου κατοικεί, για να τελειώσει το Λύκειο!

Σήμερα κρατά υπερήφανη το απολυτήριο, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα για τους γύρω της και κερδίζοντας το σεβασμό όλων. Η ίδια τονίζει ότι δεν θα τα κατάφερνε αν δεν είχε τη στήριξη του περιβάλλοντός της, των καθηγητών της, της οικογένειας και του συζύγου της, ο οποίος μάλιστα, την πηγαινοέφερνε κάθε μέρα στο σχολείο!

Συγχαρητήρια Σουλτάνα Παρτάλη!

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *