Skip to content

Στις 30 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για τους αγώνες του NBA στο Άμπου Ντάμπι

NBA Abu Dhabi Games 2022 Shaquille O’Neal Video (Credit: NBA)

ΜΕΤΑΞΥ ATLANTA HAWKS ΚΑΙ MILWAUKEE BUCKS

  • Hall Of Famer Shaquille ONeal θα είναι ο επίσημος Ambassador των ΝΒΑ Abu Dhabi Games 2022
  • NBA λανσάρει επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης @NBAArabic

ΑΘΗΝΑ, 28 Ιουνίου 2022 – Το ΝΒΑ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι (DCT Abu Dhabi) ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα εισιτήρια για τα NBA Abu Dhabi Games 2022 θα διατεθούν προς πώληση την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 13:00 τοπική ώρα μέσω του NBAEvents.com/AbuDhabi. Στα NBA Abu Dhabi Games 2022 θα αναμετρηθούν οι Atlanta Hawks και οι πρωταθλητές ΝΒΑ για το 2021 Milwaukee Bucks, παίζοντας δυο preseason παιχνίδια στην Etihad Arena στο Yas Island του Άμπου Ντάμπι, την Πέμπτη 6 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 20:00 τοπική ώρα, σηματοδοτώντας τα πρώτα παιχνίδια της λίγκας στα Ηνωμένα Εθνικά Εμιράτα (UAE) και τον Αραβικό Κόλπο.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και από τις 30 Ιουνίου θα διατίθενται επίσης μέσω του NBAEvents.com/AbuDhabi ειδικά πακέτα εισιτηρίων που προσφέρουν premium πρόσβαση, εμπειρίες VIP, φιλοξενία και διαμονή σε τοπικά ξενοδοχεία.

Στο πλαίσιο της σημερινής ανακοίνωσης, η λίγκα όρισε επίσης τον τέσσερις φορές πρωταθλητή του NBA και Naismith Memorial Basketball Hall of Famer Shaquille O’Neal ως τον επίσημο πρεσβευτή των NBA Abu Dhabi Games 2022.  Υπό αυτή την ιδιότητα, ο O’Neal, ο οποίος κατά την διάρκεια της σεζόν 2021-22 επιλέχθηκε στην NBA 75th Anniversary Team, θα παρακολουθήσει τα NBA Abu Dhabi Games 2022, θα συμμετάσχει σε προγράμματα ανάπτυξης νέων και θα γνωριστεί με ντόπιους φιλάθλους καθ’ όλη την εβδομάδα διοργάνωσης των αγώνων.

Το NBA θα γίνει επίσης η πρώτη αθλητική διοργάνωση της Βόρειας Αμερικής που, ξεκινώντας από τις 30 Ιουνίου, θα εγκαινιάσει κανάλια κοινωνικής δικτύωσης στην αραβική γλώσσα σε Facebook, Instagram και Twitter (@NBAArabic), παρέχοντας ολοκληρωμένες ειδήσεις και περιεχόμενο στην ίδια γλώσσα για τους φιλάθλους στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο.

Οι Χοκς διαθέτουν σήμερα τον δύο φορές All-Star του ΝΒΑ Τρέι Γιανγκ, τον κορυφαίο στα ριμπάουντ του ΝΒΑ για το 2020-21 Κλιντ Καπέλα και τους Τζον Κόλινς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, μέλη της All-Rookie Second Team του ΝΒΑ για το 2018.  Από την άλλη, οι Μπακς διαθέτουν σήμερα τον δύο φορές MVP του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον τρεις φορές All-Star του ΝΒΑ Κρις Μίντλετον και το τέσσερις φορές μέλος της All-Defensive Team του ΝΒΑ Τζρουέ Χόλιντεϊ.  Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας το 2021, με τους Μπακς να κατακτούν το πρώτο τους πρωτάθλημα ΝΒΑ μετά από 50 χρόνια.

Τα NBA Abu Dhabi Games 2022 θα μεταδοθούν ζωντανά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική από το beIN SPORTS, το The Sports Channel και το NBA League Pass, την premium συνδρομητική υπηρεσία ζωντανών αγώνων του πρωταθλήματος.  Οι αγώνες θα φτάσουν στους φιλάθλους σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης, των ψηφιακών μέσων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα NBA Abu Dhabi Games 2022 αποτελούν μέρος μιας πρωτοποριακής πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του NBA και του DCT Abu Dhabi, μέσω της οποίας εγκαινιάστηκε και το πρώτο πρωτάθλημα μπάσκετ Jr. NBA Abu Dhabi League, ένα νεανικό πρωτάθλημα μπάσκετ για 450 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11-14 ετών από τοπικά σχολεία του Αμπού Ντάμπι.  Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων για τους φανς με εμφανίσεις νυν και πρώην παικτών του NBA, μια σειρά από NBA FIT Clinics που προωθούν την υγεία και την ευεξία, καθώς και μια εκδήλωση επίδειξης του NBA 2K League στο Middle East Film & Comic Con.  

Η συνεργασία προβλέπει επίσης ότι το DCT του Abu Dhabi, στο πλαίσιο του “Visit Abu Dhabi”, της πρωτοβουλίας τουριστικής προώθησης της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα είναι ο επίσημος συνεργάτης τουριστικού προορισμού του NBA στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη και την Κίνα.

Περισσότεροι από 220 άνδρες και γυναίκες υποψήφιοι από τη Μέση Ανατολή -συμπεριλαμβανομένων πέντε παικτών από τα ΗΑΕ- έχουν συμμετάσχει στο Basketball Without Borders (BWB) ή στο NBA Academy, τα υψηλού επιπέδου προγράμματα ανάπτυξης μπάσκετ του πρωταθλήματος για κορυφαίους prospects που ζουν εκτός ΗΠΑ. Από το 2019, περισσότερα από 500 αγόρια και κορίτσια έχουν επίσης συμμετάσχει στο NBA Basketball School Dubai (ΗΑΕ), ένα ετήσιο πρόγραμμα ανάπτυξης μπάσκετ με δίδακτρα για αγόρια και κορίτσια 6-18 ετών.

Σχετικά με το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπού Ντάμπι

Το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπού Ντάμπι (DCT Abu Dhabi) προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη των τομέων πολιτισμού και τουρισμού του Αμπού Ντάμπι, ενισχύει την οικονομική πρόοδο, και συμβάλλει στην επίτευξη των ευρύτερων παγκόσμιων φιλοδοξιών του Αμπού Ντάμπι. Συνεργαζόμενο με τους οργανισμούς που καθορίζουν τη θέση του Εμιράτου ως κορυφαίου διεθνούς προορισμού, το DCT Abu Dhabi προσπαθεί να ενώσει το οικοσύστημα γύρω από ένα κοινό όραμα για ένα δυναμικό Εμιράτο, να συντονίσει τις προσπάθειες και τις επενδύσεις, να προσφέρει καινοτόμες λύσεις και να χρησιμοποιήσει τα καλύτερα εργαλεία, πολιτικές και συστήματα για την υποστήριξη των κλάδων του πολιτισμού και του τουρισμού.

Το όραμα του DCT Abu Dhabi καθορίζεται από τους ανθρώπους, την κληρονομιά και το τοπίο του Εμιράτου. Εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε το προφίλ του Αμπού Ντάμπι ως ένας τόπος αυθεντικότητας, καινοτομίας και απαράμιλλων εμπειριών, που αντιπροσωπεύεται από την εξαιρετική παραδοσιακή φιλοξενία, τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες και τη δημιουργική σκέψη. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το DCT του Abu Dhabi και τον προορισμό, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες tcaabudhabi.ae και visitabudhabi.ae. Για το πρόγραμμα του Αμπού Ντάμπι, επισκεφθείτε το inabudhabi.ae.

Σχετικά με το ΝΒΑ

Το NBA αποτελεί μια διεθνή επιχείρηση αθλημάτων και μέσων ενημέρωσης με στόχο να εμπνέει και να φέρνει κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο μέσω της δύναμης του μπάσκετ.  Με πέντε επαγγελματικά αθλητικά πρωταθλήματα: το National Basketball Association (ΝΒΑ), το Women’s National Basketball Association (WΝΒΑ), την ΝΒΑ G League, το NBA 2K League και το Basketball Africa League, το NBA κατέχει σημαντική διεθνή παρουσία με παιχνίδια που μεταδίδονται σε 215 χώρες και σε περισσότερες από 50 γλώσσες, διαθέτοντας επίσης εμπορικά καταστήματα σε περισσότερες από 200 χώρες, σε επτά ηπείρους. Τα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ στην αρχή της σεζόν 2021-22 παρουσίασαν 121 διεθνείς παίκτες από 40 χώρες – αριθμό ρεκόρ. Στο ενεργητικό της, η NBA Digital περιλαμβάνει το NBA TV, το NBA.com, το NBA App και το NBA League Pass. Το NBA έχει δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες κοινωνικών δικτύων στον κόσμο, με 2,1 δισεκατομμύρια likes και followers παγκοσμίως σε όλες τις πλατφόρμες του πρωταθλήματος, των ομάδων και των παικτών. Μέσω του NBA Cares, το πρωτάθλημα αντιμετωπίζει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα συνεργαζόμενο με διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς νεολαίας οι οποίοι υποστηρίζουν την εκπαίδευση, την ανάπτυξη της νεολαίας και της οικογένειας αλλά και θέματα που αφορούν την υγεία.

Σχετικά με τον Shaquille O’Neal

Ο Shaquille O’Neal είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές και επιχειρηματίες στον κόσμο, του οποίου τα επιτεύγματα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου έχουν μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά περιζήτητο εμπορικό σήμα για τους καταναλωτές. Ως επιχειρηματίας, αθλητικός αναλυτής, DJ, εστιάτορας και πρεσβευτής εμπορικών σημάτων, η υπογραφή του Shaquille O’Neal “Business of Fun” αντηχεί σε κάθε μία από τις αμέτρητες προσπάθειές του.

Η άνευ προηγουμένου αθλητική καριέρα του 15 φορές All-Star του NBA διήρκεσε σχεδόν δύο δεκαετίες και του χάρισε αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων είναι ο τίτλος του MVP του NBA, ο NBA Rookie of the Year, τα τέσσερα πρωταθλήματα NBA και τη πρώτη συμμετοχή ως Hall of Famer του NBA.  Επί του παρόντος, ο Ο’Νιλ είναι αναλυτής στην βραβευμένη με Emmy εκπομπή “Inside the NBA” του TNT.

Ο Ο’Νιλ, ο οποίος έχει διδακτορικό στην Ηγεσία και την Εκπαίδευση, ίδρυσε ένα προσωπικό ίδρυμα που παρέχει πόρους για τους νέους που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς. Προσφέρει επίσης μέσω μιας σειράς ετήσιων φιλανθρωπικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Shaq to School, Shaqsgiving και Shaq a Claus.

Ακολουθήστε τον Shaquille O’Neal σε Facebook, Twitter και Instagram.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *