Skip to content

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών μπαίνει η Interlife Ασφαλιστική

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι η Interlife  Aσφαλιστική να ανέβει για πρώτη φορά στα ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Αδιαμφισβήτητη επιτυχία για την Θεσσαλονικιά εταιρεία, αλλά και ξεχωριστά για τον ιδρυτή της, Ιωάννη Βοτσαρίδη (κεντρική φωτό), που την ίδρυσε σε ηλικία μόλις 28 ετών, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ως το πρακτορείο “Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις Γιάννης Βοτσαρίδης ΕΠΕ”. Είχαν προηγηθεί οικονομικές σπουδές στη Ζυρίχη και κατόπιν πρακτική εξάσκηση σε ελβετική ασφαλιστική, γεγονός που προφανώς μετέδωσε στο νεαρό απόφοιτο το “μικρόβιο” της ασφάλισης.

Η ιδιόκτητη έδρα της Interlife Aσφαλιστική στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Μισό αιώνα ζωής μετρά η Interlife από τότε μέχρι σήμερα, αλλά αυτό που ποτέ δεν άλλαξε, είναι τα προσεκτικά και σίγουρα βήματα με τα οποία μεγάλωσε και αναπτύχθηκε. Σταθμός στην πορεία της είναι η μετεξέλιξη σε Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων (Interlife Α.A.Ε.Γ.Α.), το 1991, με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ και συμμετοχή του ιδίου και ομάδας γνωστών και φίλων που τον εμπιστεύονταν. Πάντα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αλλα και με γραφεία σχεδόν σε όλη την επικράτεια,  η Interlife επεκτάθηκε σε κάθε κλάδο ασφάλισης, με προϊόντα που ταίριαζαν στο προφίλ, τους πελάτες και τους στόχους της, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της αγοράς. Με την ίδια σύνεση και συνέπεια έχτισε και το εξαιρετικά επιτυχημένο επενδυτικό της προφίλ, από το οποίο δεν έλειπαν οι τολμηρές κινήσεις, όπως η απόφαση να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Κύπρου το 2012.  Η μετοχική της αξία εκείνη την περίοδο: 76 εκατ. ευρώ.

Σε λίγες μέρες στις 26 Ιανουαρίου, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα ξεκινά η διαπραγμάτευση της στην Κύρια αγορά του ΧΑ ενώ παράλληλα θα συνεχίζεται στη Νέα (μη ρυθμιζόμενη) του Χρηματιστηρίου Κύπρου.

Τις αμέσως επόμενες μέρες η εταιρεία θα ανακοινώσει την τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση δεν θα ακολουθήσει τη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής (IPO) αλλά θα χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια την εισαγωγή της.

Καλή επιτυχία στην Interlife!

ΧΜ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *