Στο eea.gr όλες οι πληροφορίες για τα 800 ευρώ & τις απαλλαγές εισφορών

1 Απριλίου 2020

Συνοπτική παρουσίαση των όσων λαμβάνουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από τα μέτρα στήριξης παρουσιάζει το insurance-eea με βάση την επεξεργασία που πραγματοποίησε το μέλος της ΔΕ και οικονομικός επόπτης του Ε.Ε.Α. φοροτεχνικός κ. Παναγιώτης Παντελής, κωδικοποιώντας τις εξαγγελίες.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στους ειδικούς συνεργάτες του Ε.Ε.Α στα παρακάτω e-mail:

forologika@eea.gr

nomikh@eea.gr

και να ενημερώνονται για τις απαντήσεις των ειδικών ΕΔΩ

Την Παρασκευή θα ανέβουν και μαγνητοσκοπημένες οι απαντήσεις των ειδικών.

Ειδικότερα με βάση τα όσα ο κ Παντελής επισημαίνει προκύπτει ότι για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση προβλέπονται:

 • Αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για 45 ημέρες και πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, επί του ονομαστικού μισθού, για τους εργαζομένους-μισθωτούς των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε προσωρινή αναστολή.
 • Επιπλέον, στους εργαζόμενους-μισθωτούς, των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε προσωρινή αναστολή, προβλέπεται δυνατότητα αναστολής πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών Απριλίου προς την φορολογική διοίκηση για 4 μήνες, με δυνατότητα έκπτωσης 25% εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα.
 • Αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ για 45 ημέρες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων (κάθε νομικής μορφής εκτός Α.Ε.) που απασχολούν έως 5 άτομα. Σε περίπτωση εταιρίας, καταβάλλεται μοναδική αποζημίωση στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου.
 • Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής μέχρι και την 31/08/2020 τω οφειλών των δόσεων των βεβαιωμένων οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες προς τις Δ.Ο.Υ., μέχρι την 30/4/2020. Για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς την φορολογική διοίκηση πληρωτέων τον μήνα Απρίλιο, παρέχεται δυνατότητα έκπτωσης 25%, εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα.
 • Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στο εν λόγω πλαίσιο, έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την καταβολή του δώρου Πάσχα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Για τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, το ποσοστό του δώρου που αντιστοιχεί στις ημέρες που ο εργαζόμενος βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή της σύμβασής του, θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Ασφαλιστικές εισφορές (πρώην ΤΕΒΕ) μπορούν να καταβληθούν σε 4 δόσεις με πρώτη δόση έως 30/09/2020. Όποιος εξοφλήσει τις έως άνω ασφαλιστικές εισφορές (πρώην ΤΕΒΕ) έως 10/04/2020 τους παρέχεται έκπτωση 25%.
 • Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών υπαλλήλων ( ΙΚΑ ) μηνός Μαρτίου έως τις 31/10/2020.
Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

3 απαντήσεις στο Στο eea.gr όλες οι πληροφορίες για τα 800 ευρώ & τις απαλλαγές εισφορών

 1. Ο/Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ λέει:

  Αν καταβάλουμε τις εισφορές (πρώην ΤΕΒΕ) μέχρι τις 10 Απριλίου καταβάλουμε εμείς το ποσό με την έκπτωση; παρακαλώ να απαντήσετε

 2. Ο/Η Νικήτας Ιωσήφ λέει:

  Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ και τι πρέπει να κάνουμε;

 3. Ο/Η ΟΛΓΑ ΖΥΓΟΥΡΑ λέει:

  Ερώτηση:
  Είμαι δικηγόρος, γραμμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και είμαι μέλος δικηγορικής εταιρίας.
  Όμως μόνον η ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ εταιρία έχει ΚΑΔ 6910.
  Εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της εταιρίας δεν έχουμε ΚΑΔ επιτηδεύματος.
  Ασκούμε το επάγγελμα του δικηγόρου ως μέλη της εταιρίας!
  Ποιός δικαιούνται τα 600 ευρώ ή και τα 800 ευρώ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Εθνική: Διατήρηση ηγετικής θέσης στην εγχώρια Αγορά και το 2019

Αποτελέσματα Εθνικής Ασφαλιστικής 2019: Διατήρηση ηγετικής θέσης στην εγχώρια Ασφαλιστική Αγορά με εντυπωσιακή αύξηση παραγωγής και κερδοφορίας Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή...

Close