Skip to content

Στρατηγική συνεργασία Eurolife ERB με FRISS

Ενισχυμένη προστασία απέναντι στην ασφαλιστική απάτη

Η Eurolife ERB, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της πλάνου, προχώρησε πρόσφατα στη σύναψη μιας στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία FRISS, η οποία εξειδικεύεται στην εκτίμηση του κινδύνου και στον εντοπισμό της ασφαλιστικής απάτης. Με αυτήν τη συνεργασία η Eurolife ERB επενδύει ουσιαστικά στη βελτίωση της αξίας του χαρτοφυλακίου της και στη δημιουργία των σωστών προϋποθέσεων για την υγιή ανάπτυξή του.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία με την εταιρεία Friss περιλαμβάνει την αυτόματη ανίχνευση και αξιολόγηση των κινδύνων σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας underwriting, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια ακόμα πιο σαφή εικόνα για τους πιθανούς νέους πελάτες. Επιπλέον, η Eurolife ERB μειώνει το δείκτη ζημιών μέσα από την αυτοματοποιημένη ανίχνευση περιστατικών με ένδειξη απάτης κατά τη διαδικασία διεκδίκησης της αποζημίωσης από ένα ατύχημα.

Ειδικά στην Ελλάδα, η ασφαλιστική απάτη αποτελεί ένα πολύπλοκο ζήτημα κυρίως στο κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου, με τις εξακριβωμένες περιπτώσεις απάτης να σημειώνουν αυξητική τάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του κλάδου. Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου είναι εξίσου σημαντικές, κυρίως όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο κ. Σωτήρης Ματσιούλας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εργασιών & Εξυπηρέτησης της Eurolife ERB δήλωσε: «Η πρόσφατη συνεργασία μας με την FRISS εντάσσεται στο συνολικό στρατηγικό προσανατολισμό μας για διεύρυνση της δραστηριότητάς μας στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένουμε ότι θα υποστηρίξει την Eurolife ERB στη δημιουργία ενός υγιούς χαρτοφυλακίου, ενώ θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποφύγουμε την καταβολή αποζημιώσεων σε περιπτώσεις απάτης. Μέσα λοιπόν από αυτή την επένδυση στην πιο σύγχρονη τεχνολογία που έχει να επιδείξει ο κλάδος θα δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη βελτίωση των επιχειρηματικών μας αποτελεσμάτων στο μέλλον».

Ο κ. Jeroen Morrenhof, CEO της FRISS, τόνισε: «Η FRISS αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία με σημαντική παρουσία στον τομέα εντοπισμού και διαχείρισης της απάτης, του ρίσκου και της συμμόρφωσης και παρουσία σε πάνω από 12 χώρες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επέκταση της παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά μέσω της συνεργασίας μας με τον κορυφαίο ασφαλιστικό Όμιλο Eurolife ERB και εκτιμούμε ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία κυρίως στην έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, προς όφελος φυσικά των υπόλοιπων ασφαλισμένων».

Eurolife ERB                                     

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB αποτελεί μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited και μέσω των εταιρειών του σε Ελλάδα και Ρουμανία σχεδιάζει, διαθέτει και προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Στην Ελλάδα, ο Όμιλος, περιλαμβάνει τις εταιρείες Eurolife ERB Α.Ε.Α.Ζ. και Eurolife ERB Α.Ε.Γ.Α και τη μεσιτική ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α.. Κατέχει ηγετική θέση στο bancassurance ενώ παράλληλα συνεργάζεται με ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Στη Ρουμανία δραστηριοποιείται με τη Eurolife ERB Asigurari de Viata, Eurolife ERB Asigurari Generale. Ο Όμιλος Eurolife ERB επιτυγχάνει σταθερά ισχυρή κερδοφορία, διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια που υπερκαλύπτει τις ευρωπαϊκές εποπτικές απαιτήσεις με σκοπό να είναι κάθε στιγμή σε θέση να εκπληρώνει άμεσα τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τους ασφαλισμένους του.

Σχετικά με την FRISS | fraud, risk & compliance

Η FRISS αποτελεί ηγέτη της Ευρωπαϊκής αγοράς με πάνω από 100 υλοποιήσεις έργων σε 12 χώρες, ενώ είναι 100% επικεντρωμένη στην απάτη, τον κίνδυνο και τη συμμόρφωση ασφαλιστικών εταιρειών  Γενικών Ασφαλίσεων παγκοσμίως. Η FRISS βοηθά τους τις ασφαλιστικές ώστε να επιτύχουν κερδοφόρα αύξηση χαρτοφυλακίου και να βελτιώσουν την αξιοπιστία τους στην αγορά. Η FRISS είναι μια έτοιμη προς χρήση επιχειρηματική λύση η οποία βελτιώνει τον συνδυασμένο δείκτη των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής Γενικών Ασφαλίσεων έως και 5% (ROI μέσα σε 12 μήνες) εντοπίζοντας υψηλούς κινδύνους και απάτες κατά την προσφορά, την ανάληψη και τη διαχείριση Αποζημιώσεων προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.friss.eu

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *