Συνήγορος του Καταναλωτή: Οι κλάδοι ασφάλισης με τις περισσότερες αναφορές

22 Σεπτεμβρίου 2022

Δόθηκε χθες στην δημοσιότητα η Έκθεση της ανεξάρτητης αρχής Συνήγορος του Καταναλωτή για τις αναφορές και καταγγελίες προς την αρχή από καταναλωτές για το 2021.

Από τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι στις Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, που υπάγεται ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης, επί του συνόλου των αναφορών το 14% αυτών αφορούσε Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Οι αναφορές ήταν ελαφρώς μειωμένες το 2021 και συγκεκριμένα έγιναν 401 αναφορές για υπηρεσίες ασφάλισης, έναντι 459 το 2020.

Στις αναφορές σχετικά με υπηρεσίες ασφάλισης, επιμερισμένες σε εμπορικούς υποτομείς προκύπτει ότι το 38,4% αφορούσε την υγεία ατυχήματα και άλλα, το 30,7% κατοικία και ιδιοκτησία και το 30,2% τις ασφάλειες ζωής.

Συνήγορος του Καταναλωτή: 401 αναφορές ασφαλισμένων κατά ασφαλιστικών το 2021

Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Στα περίπτερα: Το αναπτυξιακό αποτύπωμα του 5G - Εκρηκτικό κόστος στέγασης - «Έκρηξη» εισαγωγών LNG στη Ρεβυθούσα

5G: Θα δημιουργήσει οικονομική αξία 7 τρισ. δολάρια μέχρι το 2030 Ο ρυθμός υιοθέτησης του 5G ξεπερνά όλες τις προηγούμενες γενιές κινητών...

Close