Συνεργασία του ΕΕΑ με την Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας

12 Οκτωβρίου 2018

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, πιστό στη δέσμευση του για την εξέλιξή του σε ένα σύγχρονο Επιμελητήριο με ευρωπαϊκή ταυτότητα προκειμένου να προσφέρει περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τα μέλη του, έχει ξεκινήσει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων Επιμελητηρίων της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΕΕΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και αποτελούμενη από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας που εδρεύει στο Βερολίνο, στον Οίκο της Γερμανικής Οικονομίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων με τη γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα και η απόκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας για θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ είχε συνάντηση εργασίας στις 9/10/2018, με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας Dr Volker Treier. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ένωση εκπροσωπεί 79 γερμανικά Επιμελητήρια και 130 διμερή, ενώ διατηρεί γραφείο στις Βρυξέλλες με 20 υπαλλήλους, δείγμα της σημασίας που δίνουν στη μεταφορά των απόψεων των μελών τους στην ΕΕ και της πρόσβασης που έχουν στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Ο κ. Treier ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμο το παγκόσμιο γίγνεσθαι, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ στο Βερολίνο και δήλωσε πρόθυμος για ανταλλαγή απόψεων καθώς, όπως ανέφερε, θεωρεί σημαντική την συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων. Όπως είπε, εκτιμά το έργο του ΕΕΑ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο δρόμο της επιτυχίας.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στην ανάγκη συμπόρευσης των δύο πλευρών σε έναν κοινό ευρωπαϊκό δρόμο, στην περαιτέρω συνεργασία τους, στην τεχνογνωσία που μπορεί να δώσει η γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αλλά και στην στήριξη που πρέπει να έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και μέσα από την ανάκαμψη τους μπορεί να επιτευχθεί η αναπτυξιακή στροφή που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεργασίας ο κ. Treier αλλά και στελέχη της Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας ανέλυσαν στην ελληνική αντιπροσωπεία τον τρόπο λειτουργίας των γερμανικών επιμελητηρίων και απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες. Η βασική πηγή εσόδων τους είναι η υποχρεωτική συνδρομή καθώς και η επιβολή τελών για παροχή υπηρεσιών, μεταξύ των υποχρεώσεων τους είναι η διερεύνηση του οικονομικού κλίματος, η αποτύπωση των απόψεων που υπάρχουν για διάφορα θέματα της οικονομίας τους, ενώ ουσιαστικός άξονας της δράσης τους είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση εργατικού δυναμικού που έχουν ανάγκη οι γερμανικές επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Θ. Κελέμης. Η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, καθώς ο κ. Treier έκανε δεκτή την πρόσκληση του προέδρου του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ο "ιταλικός κίνδυνος" φρενάρει την αναθεώρηση του Solvency II

Τουλάχιστον 200 δισ. ευρώ θα επωφεληθούν οι ασφαλιστικές - μέλη του Insurance Europe από την αναθεώρηση του Solvency II. Του...

Close