Skip to content

Συντονιστές: οι νέοι ρωτάνε τους παλιούς…και οι παλιοί τους νέους

Εκπαιδευτική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος των Συντονιστών (ΠΣΣΑΣ) εχθές το βράδυ στο Hilton, στα πλαίσια της έκθεσης “Money Show ” με αθρώα συμμετοχή περί των 100 ατόμων.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που είχε θέμα “Η καινοτομία και το διαδίκτυο στην καριέρα του σύγχρονου Συντονιστή” ο Παναγιώτης Λελεδάκης, μέλος του ΠΣΣΑΣ, παρουσίασε τρόπους χρήσης των social media και των καινοτομιών που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά μέσα στη δουλειά του Συντονιστή. Έδωσε έξυπνες ιδέες για το πως πραγματικά μπορεί να βοηθηθεί ο Συντονιστής στην καθημερινότητά του και να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός σε βασικούς τομείς όπως η Στελέχωση. Παράλληλα δόθηκαν και «ηλεκτρονικές» πρακτικές οι οποίες βοηθούν τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο διήρκεσε περίπου μία ώρα, πραγματοποιήθηκε ωραία συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις προς και απο πάνελ ομιλητών το οποίο αποτελούσαν παλαιότεροι καταξιωμένοι και νεότεροι καταρτισμένοι, επαγγελματίες Συντονιστές, ένα ζευγάρι από κάθε εταιρεία:

Ο Βασίλης Βασιλόπουλος και η Αγγελική Καρά από την Interamerican, ο Σπύρος Γογγάκης και ο Σταύρος Παπαθανασίου από την MetLife, η Κατερίνα Δουδέση και η Δήμητρα Δρακούλη από την Εθνική, ο Λευτέρης Τρύφωνας και ο Στάθης Κολοβός από την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Το θέμα της ενότητας ήταν “οι νέοι ρωτούν τους παλιούς …και οι παλιοί τους νέους”. Οι “νέοι” Συντονιστές έθεσαν σε παλιούς και καταξιωμένους Συντονιστές ερωτήματα για την βέλτιστη ανάπτυξη της καριέρας τους και “παλιοί ” έθεσαν αντίστοιχα ερωτήματα στους νέους, με σκοπό την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη ιδεών και στρατηγικών ωφέλιμων για όλους.

Στην ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε συζητήθηκαν το πως αντιμετωπίζονται στην πράξη θέματα της καθημερινότητας όπως η στελέχωση (οι καλύτερες πηγές στρατολόγησης για την βιωσιμότητα των ασφαλιστών) και η προσωπική παραγωγή – πόσο απαραίτητη είναι η ύπαρξή της για ένα Συντονιστή, τι μεγέθους σε μηνιαίο εισόδημα και πως μπορεί να συνυπάρξει με την ανάγκη ανάπτυξης νέων Συνεργατών.

Ενδιαφέρον είχαν και οι ποικίλες απόψεις όσον αφορά στις εκτιμήσεις για το μέλλον του επαγγέλματος ενώ σημαντική συζήτηση έγινε και για τα κριτήρια επιλογής νέων συνεργατών και πως αυτά αξιολογούνται.

Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να καταφέρουν να έχουν περισσότερες παρόμοιες συναντήσεις ως επαγγελματική ομάδα. Και αυτό γιατί η ανταλλαγή απόψεων εκτός του πλαισίου της κάθε εταιρείας στην οποία ανήκει ο καθένας, ενισχύει τις δεξιότητές τους και τους καθιστά καλύτερους επαγγελματίες.

P1360896

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *