Τεχνικές Ασφαλίσεις: Στατιστικά 2018

22 Νοεμβρίου 2019

Η Υπηρεσία Μελετών και Στατιστικής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, στο πλαίσιο της συλλογής κι επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων ασφαλίσεων Περιουσίας, κατέγραψε τα στατιστικά στοιχεία τα οποία αφορούν τις τεχνικές ασφαλίσεις. Η καθοδήγηση της έρευνας έγινε από την Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών. Η έρευνα για τη συγκέντρωση των δεδομένων έγινε μέσω ειδικού ερωτηματολογίου για το πλήθος των συμβολαίων, το πλήθος των ζημιών και το ύψος των αποζημιώσεων για το έτος 2018.

Κατά την διάρκεια του 2018 ήταν σε ισχύ 12.311 συμβόλαια στον κλάδο τεχνικών ασφαλίσεων, με καλύψεις κατά παντός κινδύνου εργολαβίας (CAR), κατά παντός κινδύνου συναρμολόγησης (EAR), αποπερατωμένων έργων πολιτικού μηχανικού (CECR), κατά παντός κινδύνου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (EEI), κατά παντός κινδύνου μηχανολογικού εξοπλισμού εργολάβου (CPM) και μηχανικών βλαβών (MB). Ένα μεγάλο μερίδιο των συμβολαίων (31%) καλύπτει τις ασφαλίσεις έργων (CAR, EAR, CECR).

Ο μερισμός της παραγωγής του κλάδου ανά κανάλι διανομής είχε ως εξής: τα ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες) συμμετείχαν κατά 79,9%, οι απευθείας πωλήσεις 7,5%, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) 6,6% και η συνεργασία με τις τράπεζες συμμετείχε με 6,0% επί του συνόλου.

Μεγάλο μερίδιο των ζημιών (23%) που καταγράφηκαν το 2018, αφορά σε ζημιές συμβολαίων κατά παντός κινδύνου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΕΕΙ). Η πιο συχνά κατονομαζόμενη αιτία ζημιάς αφορά την πυρκαγιά, ενώ οι μεγαλύτερες αποζημιώσεις αφορούσαν τις φυσικές καταστροφές:


Η μέση ζημία σε συμβόλαια ασφαλίσεων έργων ήταν 15.528€, σε αυτά με την κάλυψη ΕΕΙ 3.451€ ενώ, συνολικά, η μέση ζημία των συμβολαίων ήταν 7.789€. Η μέση συχνότητα ήταν 9,67% (20,9% για τα συμβόλαια ΕΕΙ).

Για να δείτε τη συνέχεια της έρευνας, κάντε κλικ εδώ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
ΝΝ Hellas: Αναζητούνται υποψήφιοι για τη θέση του Insurance Agent

Close