Τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο διατηρεί η Ελλάδα

16 Οκτωβρίου 2015

O ελληνόκτητος στόλος παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Στην παρουσίαση αναφέρεται ότι παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ιεραρχίας με μερίδιο 16% αφήνοντας πίσω Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία και Σιγκαπούρη.

H Ελλάδα έχει 4.894 πλοία και μερίδιο 16.11% . Η Ιαπωνία έχει μερίδιο 13,30% η Κίνα έχει μερίδιο 9,08%, η Γερμανία 7,04% και η Σιγκαπούρη 4,84%.

Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη δύναμη στα τάνκερ (1217 τάνκερ), δεύτερη στα πλοία ξηρού φορτίου (1878) και δεύτερη στα πλοία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Η λίστα των Lloyd's με τους "100 Σημαντικότερους Ανθρώπους στη Ναυτιλία" περιλαμβάνει 13 έλληνες εφοπλιστές.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης είναι ο μεγαλύτερος εφοπλιστής της Ελλάδας και ο 4ος μεγαλύτερος του κόσμου. Στη λίστα περιλαμβάνονται οι Πέτρος Παππάς (11), Αγγελική Φράγκου (15), Γιώργος Οικονόμου (16), Πέτρος Λιβανός (21), Γιώργος Προκοπίου (25), Θεόδωρος Βενιαμής (48), Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (50), Νικόλαος Τσάκος (54), Ευάγγελος Μαρινάκης (67), Συμεών Παλιός (81), Πήτερ Γεωργιόπουλος (83), Γιάννης Πλατσιδάκης (86) και Δημήτρης Μελισσανίδης (97).

Αυτά ως προς την εμπορική ναυτιλία γιατί ως προς την τουριστική (τουριστικά λιμάνια & Μαρίνες), παρότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως χώρα "ιδανική και μοναδική" για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, μέχρι σήμερα συνεχίζει να υστερεί σε "υποδομές, θέσεις εργασίας και έσοδα":

Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 1100 λιμάνια τα οποία στην πλειοψηφία τους υποχρησιμοποιούνται, ενώ μπορούν με πολύ μικρά κόστη (και πολύ μεγάλη οφέλη για την εγχώρια οικονομία) να διαμορφωθούν για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής.

Είναι πραγματικά κρίμα η Ελλάδα να μην έχει μια Μαρίνα στα πρότυπα αυτών που υπάρχουν για παράδειγμα στην Τουρκία ή σε άλλα κοντινά σημεία της Μεσογείου όπως οι Κάννες.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Έκπτωση από την Spotmechanic μόνο για τους αναγνώστες του Underwriter!

Σε πρόσφατο άρθρο αναφερθήκαμε για την καινοτομική υπηρεσία πλήρη επιτόπιου ελέγχου μεταχειρισμένου οχήματος, που προσφέρει στη χώρα μας η Spotmechanic. Τώρα το Underwriter.gr σε...

Close